Γραμμή βοήθειας καπνού της Οκλαχόμα

Ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2003 και η τηλεφωνική γραμμή Oklahoma Tobacco Helpline είναι μια δωρεάν τηλεφωνική υπηρεσία που παρέχεται από το κρατικό υπουργείο Υγείας της Οκλαχόμα, το Trust Endowment Trust Settlement και τα κέντρα ελέγχου ασθενειών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους κατοίκους της Οκλαχόμα να τελειώσουν τον εθισμό τους στον καπνό στις διάφορες μορφές του και κάθε χρόνο το πρόγραμμα βοηθά πάνω από 100.000 καλούντες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Οκλαχόμα εξακολουθεί να έχει περίπου 600.000 καπνιστές, ποσοστό πολύ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, πρέπει να γίνουν πολλά, αλλά η Γραμμή Βοήθειας κάνει μεγάλη πρόοδο.

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη Γραμμή Βοήθειας του Oklahoma Tobacco, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για το πώς να αποκτήσετε δωρεάν μπαλώματα νικοτίνης ή ούλα.

Πώς λειτουργεί?:

Μόλις καλέσετε τη Γραμμή Βοήθειας του Oklahoma Tobacco και δεσμευθείτε να παραιτηθείτε, σας αποδίδετε ένα "quit coach". Οι υπάλληλοι του προγράμματος υπογραμμίζουν ότι κανείς δεν θα διδάσκεται ούτε θα κριθεί. Αντίθετα, επικεντρώνεται στην θετική υποστήριξη. Ο εκπαιδευμένος σύμβουλος "εγκαταλείψτε το λεωφορείο" θα σας βοηθήσει:

Ακόμα κι αν δεν είστε έτοιμοι να σταματήσετε, οι σύμβουλοι μπορούν να σας δώσουν συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με τομείς όπως πόσα χρήματα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε κόβοντας τα τσιγάρα ή βυθίζοντας τον καπνό.

Είναι όλα αυτά σε μια τηλεφωνική κλήση ;:

Πραγματικά, εξαρτάται απλώς από τον μεμονωμένο καλούντα.

Κάποιοι χρειάζονται μόνο μία κλήση, ενώ άλλοι κάνουν check-in με το "quit coach" πολλές φορές μέχρι να καταφέρουν να σταματήσουν τελείως τον εθισμό τους στον καπνό. Οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι εύκολες, βολικές και μπορούν να γίνουν από το σπίτι κάποιου, κάνοντας την Oklahoma Tobacco Helpline μια πολύ αποτελεσματική υπηρεσία για τους κατόχους καπνιστών.

Είναι διαθέσιμα φάρμακα και αντικαταστάσεις νικοτίνης ;:

Ναί. Ο "εξερχόμενος προπονητής" ενός καλούντος μπορεί να καθορίσει εάν είναι απαραίτητα φάρμακα όπως το επίθεμα νικοτίνης, η κόμμι νικοτίνης ή / και οι παστίλιες νικοτίνης. Ακολούθως ταχυδρομούνται και συνήθως φθάνουν μέσα σε 10-14 ημέρες. Η Γραμμή Βοήθειας του Oklahoma Tobacco παρέχει τα φάρμακα αυτά δωρεάν ως πακέτο εκκίνησης δύο εβδομάδων. Πέρα από αυτό, η τιμή για τις αντικαταστάσεις νικοτίνης μπορεί να εξαρτάται από την ασφαλιστική κάλυψη ενός καλούντος.

Πόσο επιτυχής είναι ;:

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Oklahoma Tobacco Helpline, το ποσοστό επιτυχίας της υπηρεσίας είναι περίπου 35%, σε σύγκριση με το εκτιμώμενο ποσοστό 5% για τους καπνιστές που προσπαθούν να σταματήσουν χωρίς βοήθεια. Αν είστε παρακινημένοι να σταματήσετε το κάπνισμα ή να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον καπνό, είναι σαφές ότι έχετε μια σημαντικά βελτιωμένη ευκαιρία με τη βοήθεια της υπηρεσίας.

Πώς καλώ την Γραμμή Βοήθειας του Oklahoma Tobacco;

Ο αριθμός για τη γραμμή βοήθειας της Oklahoma Tobacco είναι (800) QUIT-NOW (784-8669) ή en Español στο (800) 793-1552. Η Γραμμή Βοήθειας είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα και μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για υπηρεσίες online στο okhelpline.com.