Γκέιμ υπερηφάνεια του Ελσίνκι 2016 - Φινλανδία Gay Pride 2016

Γιορτάζοντας την Gay Pride στη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας

Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας, το Ελσίνκι (πληθυσμός 625.000 κατοίκων) κατατάσσεται στις πιο προοδευτικές και φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους πόλεις της Ευρώπης. Η χώρα αναγνωρίζει τις καταχωρημένες συμπράξεις μεταξύ των δύο φύλων, αλλά αναμένεται να νομιμοποιήσει τους γκέι γάμους τον Μάρτιο του 2017, όπως συμβαίνει και με τους Σκανδιναβούς τις χώρες της Σουηδίας, τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Στα τέλη Ιουνίου, η πόλη γιορτάζει το Gay Pride του Ελσίνκι, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις αξίας εβδομάδας.

Οι φετινές ημερομηνίες είναι 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2016. Συνήθως περίπου 10.000 συμμετέχοντες παρευρίσκονται στο Pride στο Ελσίνκι, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της πόλης.

Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται μια παράσταση υπερηφάνειας το Σάββατο 2 Ιουλίου, ξεκινώντας από την πλατεία Senaatintori, με την πομπή που οδηγεί στους χώρους του Φεστιβάλ Pride στο πάρκο της θάλασσας Kaivopuisto στη νοτιοανατολική άκρη της πόλης.

Σημειώστε ότι η ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια του Ελσίνκι λαμβάνει χώρα την ίδια χρονική στιγμή με μια άλλη σημαντική εκδήλωση της Σκανδιναβίας LGBT, Oslo Gay Pride στη Νορβηγία .

Φιλικοί πόροι του Ελσίνκι

Τα δημοφιλή γκέι μπαρ, καθώς και τα γκέι δημοφιλή εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα έχουν ειδικές εκδηλώσεις και πάρτι σε όλη την εβδομάδα Pride. Ελέγξτε τους τοπικούς πόρους, όπως ο οδηγός Nighttours Gay Helsinki Guide. Και επισκεφθείτε τον εξυπηρετικό Οδηγό Gay Pride του Ελσίνκι, που παράγεται από το Γραφείο Τουρισμού του Ελσίνκι, για περισσότερα σχετικά με τον προγραμματισμό ενός gay διακοπές σε αυτή τη ζωντανή πόλη.