Βόρεια Καρολίνα Livermush: Τι ακριβώς είναι;

Livermush. Η αναφορά της λέξης φέρνει στο νου ένα από τα δύο πράγματα - ένα ευέλικτο κρέας, το οποίο σερβίρεται πρωτίστως για πρωινό ή μια απάντηση, "Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό, αλλά ακούγεται πραγματικά ακαθάριστο". Όποιος κατονομάσει το πιάτο δεν το έκανε καθόλου ευνοεί. Ούτε το "συκώτι" ούτε το "μους" δημιουργούν ένα καλό γεύμα για τους περισσότερους ανθρώπους. Και ας το παραδεχτούμε - δεν φαίνεται πραγματικά ωραίο. Όταν ο κατάλογος των συστατικών αποτελείται από "το ήπαρ χοιρινό και το κεφάλι μέρη" και το όνομα κυριολεκτικά αποτελείται από τη λέξη "mush", πρέπει να υπάρχει κάποιος καλός λόγος ότι αυτό το φαγητό έχει αναπτυχθεί, σωστά;

Το Livermush είναι ένα τέτοιο μέρος της κουλτούρας της Βόρειας Καρολίνας ότι υπάρχει ένα ολόκληρο φεστιβάλ αφιερωμένο σε αυτό. " Mush, Music, and Mutts " (ή, απλώς "το φεστιβάλ του ήπατος, όπως το γνωρίζουν οι ντόπιοι), πραγματοποιείται γενικά τον Οκτώβριο στην πόλη Shelby (αλλά θα βρείτε επίσης μικρότερα φεστιβάλ συκώτι στις πόλεις Drexel και Marion) .

Τι είναι το Livermush;

Συνίσταται κυρίως από συστατικά όπως το συκώτι των χοίρων και το αραβοσιτέλαιο, και γενικά ωριμασμένο με φασκόμηλο και μαύρο πιπέρι, το livermush σχηματίζεται μαζί σε ένα ορθογώνιο ψωμί. Είναι πραγματικά ακριβώς από ό, τι έχει απομείνει από το χοίρο, αφού τα καλά μέρη που λαμβάνονται και χρησιμοποιούνται. Δεν απέχει πολύ από το scrapple που θα βρείτε στα μεσο-Ατλαντικά κράτη όπως η Πενσυλβανία και το Ντελαγουέρ. Η μόνη διαφορά είναι ότι το scrapple έχει λίγο λιγότερη αραβοσιτέλαιο και μια διαφορετική ποσότητα ήπατος (το scrapple θα μπορούσε να έχει περισσότερα, λιγότερα ή ακόμη και κανένα ήπαρ καθόλου). Όπως υποδηλώνει το όνομα, το ήπαρ αποτελεί απαραίτητο μέρος του συκωτιού.

Θα βρείτε μόνο χλιαρό χυμό στη Βόρεια Καρολίνα, και λίγο από τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια.

Από πού έρχεται το Livermush;

Αν το ερώτημα είναι πού προέρχεται το livermush, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω: τα μέρη του κεφαλιού και το συκώτι χοιρινού κρέατος. Νομίζω ότι οι λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες.

Αλλά εάν ρωτάτε από πού ήρθε, όπως στην ιστορία του, αυτή είναι μια ευκολότερη απάντηση. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές θεωρίες για το πώς γεννήθηκε αυτό το τοπικό πιάτο. Το πρώτο είναι ότι έγινε δημοφιλές στην αγροτική Βόρεια Καρολίνα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Απλά από την απελπισία, και που δεν θέλουν να σπαταλούν τίποτα βρώσιμα, οι ντόπιοι έκαναν γενικά ακατάλληλα μέρη χοίρων σε ένα μίγμα εδάφους. Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι το κρέας έγινε βασικό κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, επειδή είναι φτηνό και μπορεί να παρασκευαστεί με ποικίλους τρόπους για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Και οι δύο αυτές θεωρίες εξαρτώνται από το γεγονός ότι το συκώτι είναι αρκετά φθηνό και μπορεί να προετοιμαστεί με διάφορους τρόπους. Παρόλο που και οι δύο ιστορίες είναι πιθανόν να είναι αληθινές, οι ιστορικοί πιστεύουν ότι το μείγμα πιθανότατα έφερε στα βουνά της Απαλάχιας γερμανοί άποικοι που κατέβηκαν από την περιοχή της Πενσυλβανίας, γεγονός που εξηγεί επίσης γιατί βρίσκετε scrapple λίγο βορειότερα.

Πώς να κάνετε Livermush

Το Livermush δεν είναι κάτι που συνήθως "φτιάχνετε" μόνος σας. Υπάρχουν μερικές συνταγές στο διαδίκτυο, αλλά γενικά παραμένουν στις επαγγελματικές εταιρείες επεξεργασίας. Παρ 'όλα αυτά, αν θέλετε να δοκιμάσετε το χέρι σας σε αυτό, υπάρχουν μερικές συνταγές εδώ και εδώ.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να προετοιμάσετε το συκώτι είναι να κόψετε μια φέτα από ένα μπλοκ και να το τηγανίσετε μέχρι να γίνει χρυσαφί. Στη συνέχεια, σερβίρεται για πρωινό, δίπλα σε αυγά ή σιτηρά. Είναι επίσης δημοφιλές ως κρέας σάντουιτς για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο και πολλοί άνθρωποι ορκίζονται τοποθετώντας μια φέτα σε ένα κουλούρι με ζελέ σταφυλιού. Μερικές φορές θα το βρείτε ως συστατικό σε ομελέτες και ως πίτσα.

Τι συμβαίνει στο Φεστιβάλ Shelby Livermush;

Εάν είστε πραγματικά οπαδός του livermush, θα θέλετε να κατευθυνθείτε στο Shelby τον Οκτώβριο για να είστε γύρω από πολλούς ομοϊδεάτες. Στο Φεστιβάλ Livermush της Shelby, υπάρχει αφθονία ηρεμίας για δείγμα φυσικά (με μια ποικιλία παρασκευασμάτων), ένα φεστιβάλ πτώσης στην πλατεία του δικαστηρίου με δραστηριότητες για παιδιά, μια παρέλαση για τα κατοικίδια ζώα, δύο υπαίθριες σκηνές και το στέμμα της "Little Miss Livermush. "