Αγγλικό Haunted Ham House: Ο πλήρης οδηγός

Υπάρχει κάτι για τον τρόπο με τον οποίο ο Ham House αναδύεται σκούρα πάνω από τους επισκέπτες που μπορούν να μετατρέψουν το πιο λογικό άτομο σε λίγο ανήσυχο. Κοίταξε από μια συγκεκριμένη γωνία, ακόμη και κάτω από τον ηλιόλουστο γαλάζιο ουρανό, και ίσως δεχτείς απλώς όλες τις ιστορίες φαντασμάτων που σχετίζονται με αυτό το αρχοντικό του 17ου αιώνα, όπως η αλήθεια του ευαγγελίου.

Στο βιβλίο του, το αγγλικό φάντασμα: Specters Through Time, ο συγγραφέας Peter Ackroyd προτείνει ότι υπάρχουν περισσότερες αναφορές για φαντάσματα και hauntings , και περισσότερες ιστορίες φαντασμάτων συνολικά, στην Αγγλία από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Και η Ham House, που κάθεται σε μια ζοφερή, κάπως βαλτώδη γωνιά του Τάμεση, πάνω από τον Richmond Hill, είναι από τις πιο στοιχειωμένες στη χώρα. Τα φαντάσματα έχουν καταπληκτικούς επισκέπτες από τον 19ο αιώνα.

Σύμφωνα με την Εθνική Εμπιστοσύνη, που τώρα κατέχουν και φροντίζουν το Ham House, οι "κρύες κηλίδες, ο ήχος των βημάτων, οι ανεξήγητες μυρωδιές από τριαντάφυλλα και οι μυρωδιές των μυστηριώδεις χαρακτήρες" αποτελούν τυπικές εκπλήξεις στο πιο πλήρες και αρχικό αρχοντικό του 17ου αιώνα. Οι παρατηρητές φαντασμάτων μίας ημέρας, οι εκθέσεις του Trust, πιστεύουν ότι τουλάχιστον 15 διαφορετικά φαντάσματα επιπλέουν γύρω από το μέρος - ακόμα και το φάντασμα ενός σκύλου.

Μια ιστορία των Hauntings

Εδώ είναι μόνο μερικά από τα πιο spookiest αναφερθείσες φαν:

Ένα δεξί βασιλικό φάντασμα ή μια σκιά του βασιλιά

Αναφέρεται ότι ο Κάρολος Β ', ο οποίος ήταν ένας συχνός επισκέπτης κατά τη διάρκεια της ζωής του, εξακολουθεί να στοιχειώνει το Ham House. Όλα πηγαίνουν πίσω σε μια οικογενειακή σύνδεση και οι ιδιοκτήτες Royalist sympathies κατά τη διάρκεια και μετά τον Αγγλικό Εμφύλιο Πόλεμο.

Η Ελισάβετ, η δούκισσα της Lauderdale (που στοιχειώνει τις σκάλες και τον καθρέφτη της κρεβατοκάμαρας), κληρονόμησε το σπίτι από τον πατέρα της, τον William Murray, αργότερα τον κόμης του Dysart. Ήταν ο φίλος της παιδικής ηλικίας του Καρόλου και ως συμμαθητής, χρησίμευσε ως «αγκαλιάζοντας αγόρι» του νεαρού πρίγκιπα. (Ναι, υπήρχε πραγματικά κάποιος που έλαβε φυσική τιμωρία στη θέση του κληρονόμου του θρόνου).

Παρέμειναν φίλοι και το 1626 ο βασιλιάς του έδωσε τη μίσθωση για το Ham House.

Η οικογένεια Murray, μαζί με τους δύο συζύγους της Ελισάβετ, ανακηρύχθηκαν βασιλιστές που κατά κάποιον τρόπο κατάφεραν να συγκρατήσουν τα κτήματα τους κατά τη διάρκεια του Αγγλικού εμφυλίου πολέμου και την εκτέλεση του βασιλιά Κάρολου Ι.

Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Oliver Cromwell, ήταν μέλη μιας μυστικής κοινωνίας, γνωστής ως Sealed Knot, που υποστήριζε τον βασιλιά Κάρολο Β στην εξορία. Όταν αναστηλώθηκε στο θρόνο, απονέμεται στη Δούκισσα ετήσια σύνταξη για την πίστη της. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είδαν το φάντασμα του Κάρολου Β στους κήπους ή μύριζαν το καπνό πίτουρο του στην αίθουσα.

Ανήθικα Φαντάσματα και Εκδηλώσεις.

Οικογενειακές περιουσίες - ή η έλλειψη τους, όπως συμβαίνει ενδεχομένως - σήμαινε ότι οι απόγονοι των Murrays, Dysarts και Launderdales δεν είχαν την πολυτέλεια να αλλάξουν πολύ με τα χρόνια.

Όταν το Εθνικό Ίδρυμα απέκτησε το σπίτι το 1948 τόσο μεγάλο μέρος του αρχικού υφάσματος έμεινε, τόσα πολλά παραδείγματα του τρόπου ζωής και της μόδας του 17ου αιώνα παρέμειναν ότι το σπίτι θεωρείται τώρα το καλύτερο παράδειγμα της εποχής στην Ευρώπη.

Το Trust αποφάσισε να διατηρήσει και να προστατεύσει τους 400 χρόνους θησαυρούς της Ham House αντί να τις επισκευάσει και να τις αντικαταστήσει. Για να γίνει αυτό, κρατούν το σπίτι σχετικά σκοτεινό. Και αν επισκέπτεστε σε μια συννεφιασμένη μέρα, η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά θλιβερή. Έτσι είναι εύκολο να φανταστούμε όλα τα είδη αφρών και πνευμάτων που συγκεντρώνονται στις σκοτεινές γωνίες, να φανταστούμε τα μάτια των πορτραίτων - που είναι παντού - κοιτάζοντας έξω από σας από τα πρύμνα πρόσωπά τους.

Εκτός από τα φαντάσματα των πρώην κατοίκων, τα φανταστικά κατοικίδια ζώα, τα έπιπλα, ακόμη και η σκόνη δημιουργεί φανταστικές εκδηλώσεις. Τα μυστηριώδη ίχνη εμφανίζονται τακτικά στη σκόνη στη σκάλα και στους ορόφους του ορόφου όταν κανείς δεν ήταν κοντά . Και μια μαύρη γυναίκα γονατίζει από το βωμό στο παρεκκλήσι, όπου ο 1ος Δούκας της Lauderdale ήταν τοποθετημένος για μια εβδομάδα. Οι χειροτυπίες της έχουν εντοπιστεί στη σκόνη στο πάστα της Δούκισσας!

Τότε υπάρχει κατοικίδιο κατοικίδιο του Ham. Αν ακούτε scrabbling, ξύσιμο και συρόμενη γενικά, ενώ εξερευνείτε δωμάτια στο ισόγειο, είναι πιθανώς το κατοικίδιο ζώο της Duchess King Charles Spaniel. Η φυλή ήταν ένα από τα αγαπημένα του βασιλιά Charles II και ονομάστηκε γι 'αυτόν. Εάν ήσασταν ένας άνθρωπος αγαπημένος του βασιλιά (όπως η δούκισσα της Lauderdale ήταν) μπορείτε να πάρετε ένα κουτάβι τον εαυτό σας. Το φάντασμα σκυλί έχει ακουστεί ολίσθηση και scrabbling στα γυαλισμένα ξύλινα πατώματα που ακολουθείται από το pitter-patter των μικρών ποδιών του scampering κάτω από την μεγάλη σκάλα.

Μια δημοφιλής ιστορία από τους οδηγούς του σπιτιού αναφέρει πώς ένας επισκέπτης παραπονέθηκε ότι δεν του επιτράπηκε να φέρει το σκύλο της στο Ham House όταν υπήρχε σαφώς ένα μικρό σκυλί που τρέχει γύρω στα δωμάτια του επάνω. Στην πραγματικότητα, είπε, το είχε δει.

Ένα άλλο φάντασμα είναι ένα τελείως άψυχο αντικείμενο: μια αναπηρική πολυθρόνα λέγεται ότι κινείται και αλλάζει θέση (όταν κανείς δεν κοιτάζει φυσικά) από μόνο του. Μπορείτε πραγματικά να δείτε αυτό το αναπηρικό καροτσάκι, που κρατείται σε ένα από τα δωμάτια των υπαλλήλων στην κορυφή του σπιτιού.

Πώς να επισκεφθείτε Ham House

Το Ham House είναι εύκολα προσβάσιμο με τη δημόσια συγκοινωνία από το κεντρικό Λονδίνο και μπορεί να το επισκεφθείτε όλο το χρόνο, αν και το χειμώνα και τα νωρίς το άνοιγμα είναι περιορισμένα:

Φανταστικές εκδρομές της Ham House

Το National Trust ξέρει πότε είναι κάτι καλό - με τόσες πολλές αναφορές για φαντάσματα στο Ham House, είναι ένα κακό μυαλό για να φιλοξενήσει ξενάγηση φαντασμάτων εκεί. Οι περιηγήσεις αλλάζουν ετησίως, αλλά το 2017 προσφέρουν κυνήγι αφρού οικογενειακού προσανατολισμού Terrible Terror Tours ... στο σκοτάδι! Οι περιηγήσεις ξεκινούν από τις 5 έως τις 6 μ.μ. στις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων, οι οδηγοί συνδέουν την ιστορία του Ham House και μερικές από τις φανταστικές πράξεις εκεί. Οι φανταστικοί επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων ιδιοκτητών και των κατοικίδιων ζώων τους, μπορεί να εμφανιστούν. Το 2017, το Terrible Terror Tours κοστίζει £ 10 ανά άτομο με παιδιά που λαμβάνουν ειδική τσάντα Goody. Μπορούν να κλείσουν online.

Άλλες εκδρομές

Οι καθημερινοί επισκέπτες στο Ham House μπορούν να επωφεληθούν από μια σειρά από εκδρομές ειδικού ενδιαφέροντος δωρεάν με την τιμή εισόδου. Αρχιτεκτονικές περιηγήσεις στο εξωτερικό του ακινήτου είναι διαθέσιμες καθημερινά όπως και οι περιηγήσεις στο ιστορικό κήπο. Οι περιηγήσεις στην κουζίνα παρέχονται την Τετάρτη. Οι περισσότερες εκδρομές τρέχουν το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα. Ελέγξτε στη ρεσεψιόν για τους χρόνους και τους τόπους συνάντησης για την περιήγηση που σας ενδιαφέρει κατά την άφιξή σας.