Χρειάζεστε έναν επίσημο οδηγό όταν επισκέπτεστε το Μαρακές;

Το Μαρακές είναι μια αρκετά εκτεταμένη πόλη και τα "νεότερα" μέρη της πόλης είναι αρκετά εύκολο να περάσουν κάνοντας μια καμπίνα. Είναι το παλιό περιτοιχισμένο τμήμα της πόλης, η μεδίνα όπου οι επισκέπτες τείνουν να χάνουν λίγο. Αλλά προσωπικά, δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακό. Υπάρχουν πάγκοι για φαγητό παντού, οπότε δεν θα λιμοκτονήσουν. Υπάρχουν συναρπαστικά μικρά καταστήματα και αυλές κάθε τετραγωνική ίντσα, οπότε ποτέ δεν θα βαρεθείτε.

Υπάρχουν παλάτια και τζαμιά για να επισκεφθείτε, το Riad να θαυμάσει, τεχνίτες για τη φωτογραφία, και φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού για να σβήσει τη δίψα σας. Και υπάρχει το θαυμάσιο Djemma el Fnaa , η κεντρική πλατεία της πόλης, που είναι ανεπανάληπτη. Είναι απλό: εάν χαθείτε απλά ζητήστε οδηγίες προς το Djemma.

Θα πρέπει να πάρετε έναν οδηγό αν ...

Θα ήθελα να συστήσω έναν οδηγό εάν αυτή είναι η πρώτη σας φορά στη Βόρεια Αφρική. Οι επίσημοι οδηγοί είναι πολύ καλά καταρτισμένοι ιστορικοί ως επί το πλείστον και αναμφίβολα θα μιλούν τη γλώσσα σας. Θα σας βοηθήσουν να εστιάσετε στις λεπτομέρειες που κάνουν αυτή τη μεσαιωνική περιτοιχισμένη πόλη τόσο μοναδική. Τα ιστορικά αξιοθέατα είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα όταν παίρνετε την πλήρη ιστορία πίσω από αυτά.

Ένας οδηγός θα σας βοηθήσει επίσης να εγκλιματιστείτε αν αισθάνεστε λίγο συγκλονισμένοι στη φασαρία. Οι οδηγοί είναι επίσης εύχρηστοι για να σας βοηθήσουν να ζητήσετε από τους ανθρώπους την άδεια να τραβήξουν μια φωτογραφία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι επίσης ωραίο να έχετε έναν οδηγό να σας βοηθήσει να διαπραγματευτείτε ή να σας ενημερώσουμε για το τι είναι μια "καλή" συμφωνία (αλλά συνήθως έρχονται με τον πωλητή, σωστά).

Μια μισή μέρα προσωπική περιήγηση είναι σωστή για να σας προσανατολίσει και να σας κάνει να αισθανθείτε αρκετά άνετα για να χαθείτε και να κάνετε κάποια πραγματική εξερεύνηση αργότερα. Ακολουθεί μια καλή λίστα με τα " Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μαρακές" , τα περισσότερα από τα οποία μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν χωρίς οδηγό.

Πόσο κοστίζει ένας οδηγός;

Αν είστε σε οργανωμένη περιήγηση, ένας οδηγός θα έρθει συχνά ως μέρος του πακέτου.

Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας, το ξενοδοχείο / Riad μπορεί συχνά να συστήσει έναν οδηγό στον οποίο έχουν σχέση. Αυτή είναι μια καλή ιδέα, γιατί αν είστε δυσαρεστημένοι με την υπηρεσία που έχετε κάπου να πάτε με το παράπονό σας. Ωστόσο, επιλέγετε τον οδηγό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ένας επίσημος οδηγός με άδεια και ότι έχετε το δικαίωμα να σας δείξει τα αξιοθέατα. Πολλοί επίσημοι οδηγοί είναι ιστορικοί και πολύ καλά μορφωμένοι. Μπορούν επίσης να μιλούν πολλές γλώσσες. Όλα αυτά σας βοηθούν να κάνετε την περιοδεία σας πιο ενδιαφέρουσα. Το κόστος μιας μισής ημέρας ιδιωτικής περιήγησης θα είναι, γενικά, περίπου 300-350 DH, και περίπου 500-600 DH για μια πλήρη ημέρα περιήγηση. Οι τιμές μπορεί να ποικίλουν φυσικά, αλλά αν πας πάρα πολύ, μπορεί να καταλήξετε να περάσετε πολύ χρόνο σε καταστήματα χαλιών ή σε άλλα σημεία όπου ο οδηγός παίρνει μια προμήθεια. Αυτό οδηγεί μέχρι ...

Θα δείτε ακόμα ένα κατάστημα χαλιών και αρωμάτων ...

Να είστε προειδοποιημένοι, κάθε ξεναγός, ανεξάρτητα από το πόσο ιδιωτικός, θα σας μεταφέρει σε ένα κατάστημα "αρωμάτων" (μεταμφιεσμένο ως φαρμακείο) καθώς και σε κατάστημα χαλιών . Είναι αναπόφευκτο, απλά πρέπει να πάτε με αυτό. Απόλαυσέ το. Αποδεχτείτε το φλιτζάνι τσάι και μην αισθανθείτε πίεση να αγοράσετε τίποτα. Απλά δώστε στον άντρα που βγάζει εκατό χαλιά για να δείτε, μια μικρή συμβουλή. Εάν είστε πραγματικά ενάντια σε οποιοδήποτε κατάστημα σε όλα, τότε αφήστε τον οδηγό σας να γνωρίζει πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας.

Μπορεί ή δεν μπορεί να βοηθήσει.

Υπάρχει μια ομαδική περιήγηση με τα πόδια στο Medina του Μαρακές που συνιστά ιδιαίτερα συνιστώμενη, αλλά δεν το έχω βιώσει προσωπικά, εδώ είναι οι κριτικές ...

Ξεχάσατε και φοβάστε μόνοι σας στο Μαρακές;

Εάν χάσετε και αισθάνεστε παρενοχλημένοι από τους ανθρώπους που σας ακολουθούν ή ρωτώντας "από πού βρίσκεστε", πάπια σε κατάστημα, μουσείο, εστιατόριο ή Riad. Πάρτε την αναπνοή σας πίσω, πάρετε ένα φλιτζάνι τσάι και ρωτήστε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης για κατευθύνσεις πίσω σε ένα ορόσημο που εξοικειώνεστε με το "djemma" είναι ένα εύκολο. Μην πληρώνετε ένα παιδί για να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας. Θα ενθαρρύνει μόνο περισσότερα παιδιά να αναζητήσουν αυτή τη μορφή απασχόλησης και μπορεί να αποθαρρύνει μερικούς από το να πηγαίνουν στο σχολείο. Πάντα να ρωτάτε έναν καταστηματάρχης αντί. Δεν θα εγκαταλείψουν το κατάστημα / περίπτερο τους για να σας οδηγήσουν σε μια κυνηγημένη άγρια ​​χήνα. Μην ρωτάτε όσους σας ακολουθούν για οδηγίες, θα σας οδηγήσουν σε ένα κατάστημα της επιλογής τους.

Και όσο μπορεί να νιώθετε εκφοβισμένος μερικές φορές, μην χάσετε το δροσερό σας και θυμηθείτε ότι το βίαιο έγκλημα κατά ενός ατόμου είναι πραγματικά εξαιρετικά σπάνιο σε αυτό το μέρος του κόσμου. Είναι πολύ φλοιός, και όχι πολύ τσίμπημα.

Χάρτες

Τα περισσότερα ξενοδοχεία και το Riads θα έχουν ένα εύχρηστο μικρό χάρτη για εσάς, και όλα τα αξιοπρεπή βιβλία οδηγών θα έχουν και ένα. Μπορείτε να κατεβάσετε χάρτες και περιηγήσεις με τα πόδια στο τηλέφωνό σας ή το i-Pad. Τα γραφεία πληροφοριών για τους τουρίστες έχουν δωρεάν χάρτες.