Φόρος πωλήσεων στη Βρετανική Κολομβία

Αναμείνετε να προσθέσετε φόρο τουλάχιστον 12% σε ορισμένα στοιχεία

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Βανκούβερ και τη Βρετανική Κολούμπια και θέλετε να παρακολουθήσετε τι θα περάσετε, οι φόροι που θα πληρώσετε για αυτό που αγοράζετε εκεί, όπως καταλύματα, γεύματα εστιατορίων και τυχόν ειδικά αναμνηστικά, θα επηρεάσει αυτό το σύνολο.

Ο φόρος αγαθών και υπηρεσιών σε ολόκληρο τον Καναδά ή το GST είναι 5%. Ο γενικός φόρος επί των πωλήσεων στην επαρχία, ή η PST, στη Βρετανική Κολομβία είναι 7%, με ορισμένα στοιχεία να φορολογούνται με υψηλότερο ποσοστό PST.

Αυτό αυξάνει συνολικά τουλάχιστον 12 τοις εκατό φόρο επί των πωλήσεων για πολλά αντικείμενα, εκτός εάν απαλλάσσονται από τον φόρο επί των πωλήσεων ή απαλλάσσονται από έναν φόρο πωλήσεων αλλά όχι από τους δύο. Επιπλέον, στην πόλη του Βανκούβερ, θα πληρώσετε επίσης ένα δημοτικό και περιφερειακό περιφερειακό φόρο, ή το MRDT, 3%. Είτε χρεώνεστε χωρίς φόρο, φόρος 5 τοις εκατό, ή φόρος 12 τοις εκατό (ή περισσότερο) στη Βρετανική Κολομβία εξαρτάται από αυτό που αγοράζετε. Ορισμένα στοιχεία, όπως το αλκοόλ και τα καταλύματα, φορολογούνται σε υψηλότερα ποσοστά PST.

Φορολογικές εκπτώσεις για ταξιδιώτες

Η μοναδική φορολογική έκπτωση που παρέχεται στους μη καναδούς τουρίστες μέσω του προγράμματος Foreign Incortive and Tour Incentive Program έχει αποσυρθεί. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η έκπτωση ήταν διαθέσιμη για ορισμένα πακέτα και εκδηλώσεις περιοδείας και δεν ήταν διαθέσιμη σε ανεξάρτητους ταξιδιώτες. Από το 2018, δεν υπάρχουν προγράμματα φορολογικών εκπτώσεων διαθέσιμα για μη Καναδούς επισκέπτες στον Καναδά.

Απαλλασσόμενες από φόρους ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Εάν ταξιδεύετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ ταξιδεύετε στη Βρετανική Κολομβία, έχετε τύχη: Δεν θα χρειαστεί να καταβάλετε φόρο επί των πωλήσεων για τους ναύλους αυτούς.

Εάν θέλετε να αγοράσετε φαγητό για ένα πικνίκ, το ψωμί και το τυρί δεν θα φορολογηθούν, αλλά το κρασί ή η μπύρα θα φορολογούνται με συντελεστές 10% PST και 5% GST ή 15%. Εδώ είναι τι είναι απαλλαγμένο:

Ταξιδιωτικές υπηρεσίες φορολογήθηκαν 5% GST

Τα περισσότερα έξοδα που θα υποστείτε ενώ βρίσκεστε σε διακοπές στη Βρετανική Κολομβία θα υπόκεινται στο 5% GST που ισχύει σε ολόκληρο τον Καναδά αλλά θα απαλλάσσεται από το PST 7% της British Columbia. Αυτές οι υπηρεσίες και τα αντικείμενα θα σας κοστίζουν 5% περισσότερο από την τιμή λιανικής:

Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες φορολογούνται με 5% GST και 7% PST

Ορισμένα αντικείμενα υπόκεινται τόσο στο GST όσο και στο PST και, όπως θα έλεγε η τύχη, είναι αυτά που πιθανότατα θα ξοδέψετε ένα σημαντικό ποσό του ταξιδιωτικού προϋπολογισμού σας. Οχι μόνο αυτό; το αλκοόλ και τα καταλύματα υπόκεινται σε ακόμη υψηλότερους φόρους. Ξενοδοχεία, μοτέλ, θέρετρα, διαμονή με πρωινό και άλλα είδη βραχείας διαμονής στη Βρετανική Κολομβία χρεώνουν PST 8%. Έτσι, το δωμάτιο του ξενοδοχείου που κάνετε κράτηση με επιτόκιο $ 200 τη νύχτα θα μπορούσε να ανέλθει σε 226 δολάρια, και αν βρίσκεται μέσα στην πόλη του Βανκούβερ, θα πρέπει να προσθέσετε ένα άλλο 3% φόρο.

Άλλοι δήμοι στη Βρετανική Κολομβία θα μπορούσαν επίσης να χρεώνουν ένα MDRT σε ποσοστά έως 3 τοις εκατό. Θα πληρώσετε 10% PST σε αλκοολούχα ποτά εκτός από το 5% GST, και αυτό είναι ένα βαρύ φόρο σε ένα μπουκάλι κρασί ή καναδικό ουίσκι.

Φόροι στον καπνό

Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος καπνού, θα είστε στο γάντζο για ένα φορολογικό χτύπημα. Από την 1η Απριλίου 2018, θα πληρώσετε 5,50 δολάρια φόρο σε πακέτο 20 τσιγάρων, 6,88 δολάρια σε πακέτο 25 ή 55 δολάρια σε χαρτόκουτο 200 τσιγάρων. και 37,5 σεντ ανά γραμμάριο χαλαρού καπνού. Εάν είστε λάτρης πούρων, θα μπορούσατε να χτυπήσετε με ένα φόρο 90,5 τοις εκατό της λιανικής τιμής, μέχρι το μέγιστο $ 7 ανά πούρο. Το έξυπνο χρήμα είναι να φέρει αρκετά από τα προϊόντα καπνού του ιδίου για να σας κρατήσει στην επιχείρηση σε όλο το ταξίδι σας.