Υπάρχει ένας πραγματικός κόσμος της δικαιοσύνης;

Θέλετε να δείτε δεινοσαύρους; Μπορείς! (Sorta.)

Έτσι, είδατε δεινόσαυρους να καταστρέφουν τον Jurassic World στον τοπικό σας κινηματογράφο (ή να συνεχίζουν να διαβιβάζονται στην τηλεόρασή σας ή τη συσκευή σας), και σας έκανε να αναρωτιέστε: "Είναι κάτι τέτοιο πραγματικό; Και αν είναι, πού μπορώ να δω τους raptors να πάρουν όλα -Υυστερικά στο πρόσωπο; " Η σύντομη απάντηση είναι ότι μπορείτε να δείτε ξυλώδη δεινόσαυρους χωρίς να φορέσετε γυαλιά 3-D, να παραμείνετε κολλητά δάπεδα θεάτρων ή να κοιμηθείτε στον καναπέ σας. Όσον αφορά το "πραγματικό" μέρος;

Λοιπόν, επιτρέψτε μου να το σπάσω για σένα.

Πρώτα απ 'όλα, αν δεν υπάρχει κάποια μυστική κυβερνητική υπηρεσία, σκιώδης εταιρία ή δολιοφθορά δισεκατομμυριούχος που έχει εκτοξεύσει ένα σαρκωμένο σχέδιο το οποίο δεν γνωρίζω, δεν υπάρχει πραγματική προσπάθεια τύπου Jurassic World για την αναπαραγωγή πραγματικών δεινόσαυρων ειλικρινής προς καλοσύνη. Συγνώμη. Αλλά, με βάση τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα στην ταινία, αυτό είναι για το καλύτερο.

Το πραγματικό θεματικό πάρκο του Παγκόσμιου Ζούσα

Μπορεί να μην υπάρχουν ζώντες δεινόσαυροι ή άλλα προϊστορικά πλάσματα στο χαλαρό, αλλά η ταινία χρησιμοποίησε ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο Six Flags για μερικές από τις βολές του. Το Six Flags της Νέας Ορλεάνης, το οποίο ήταν παλαιότερα γνωστό ως Jazzland, χρησίμευσε ως stand-in για τον Jurassic World.

Ο τυφώνας Κατρίνα κατέστρεψε το πάρκο και ποτέ δεν άνοιξε ξανά. Το παλιό πάρκο έχει χρησιμεύσει ως το περιβάλλον για άλλες ταινίες επίσης. Εκτός από τη θέση της Λουιζιάνα, διάφορα σημεία στη Χαβάη (τα οποία επίσης χρησιμοποιήθηκαν για την πρωτότυπη ταινία της σειράς Jurassic Park ) έμειναν για το φανταστικό νησί Isla Nublar στα ανοικτά των ακτών της Κεντρικής Αμερικής.

Η εκδοχή του Not Exactly Real Theme Park στη Φλόριντα

Υπάρχουν χώροι που αναπαράγουν, το θεματικό πάρκο-στυλ, την εμπειρία της επίσκεψης του Jurassic World χωρίς καμία από τη σφαγή. Με βάση την αρχική ταινία που σκηνοθέτησε ο Steven Spielberg και κυκλοφόρησε το 1993 (αρκετά βολικά από την Universal Pictures), τα νησιά περιπέτειας στο Universal Orlando περιλαμβάνουν μια γη Jurassic Park.

Μπορείτε να περπατήσετε μέσα από πυρκαγιά-στολισμένες πύλες σε κάθε άκρο του "νησιού" και να ακούσετε τη μαγευτική μουσική θέμα John Williams. Ο εξωραϊσμός είναι τέλειο. Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο είναι Jurassic Park River Adventure. Αντί τζιπ ή γυροσφαίρες, οι επιβάτες συσσωρεύονται σε βάρκες για να κάνουν μια περιήγηση στα προϊστορικά θηρία στα ενδιαιτήματά τους.

Ξεκινά αθόρυβα αρκετά με απαλό dinos. Αλλά όπως και οι ταινίες (και οι περισσότερες εκδρομές θεματικών πάρκων με βάση την ιστορία) -SPOLER ALERT! -Τα πράγματα πάνε τρομερά λανθασμένα. Αφού σχεδόν καταφθάνουν από ένα T-rex με εντυπωσιακή εμφάνιση, τα σκάφη παίρνουν μια βόλτα 85 ποδιών κάτω από ένα σκοτεινό, απότομο λόφο (ένα από τα μεγαλύτερα βυθίσματα για μια βόλτα με πάρκο) και κάνουν μια τεράστια βουτιά στην κάτω μέρος.

Η γη της Φλόριντα περιλαμβάνει επίσης το Jurassic Park Discovery Centre, το οποίο θυμίζει το κεντρικό κτίριο από την ταινία του Spielberg. Περιλαμβάνει ένα αντίγραφο T-rex απολίθωμα, ένα "φυτώριο" με "αυγά δεινοσαύρων" που "πραγματικά" εκκολάπτονται, και άλλα εκθέματα. Το Pteranodon Flyers είναι ένα αρκετά απαλό, αναστατωμένο παρκ. Έχει πολύ περιορισμένη χωρητικότητα και περίφημα μεγάλες γραμμές. Τα Flyers ανεβαίνουν πάνω από το στρατόπεδο Jurassic, έναν άρτια εξοπλισμένο παιδότοπο με θέμα το dino.

Το εστιατόριο στο Jurassic Park περιλαμβάνει το Thunder Falls Terrace, ένα γρήγορο εστιατόριο που προσφέρει αξιοπρεπές κοτόπουλο ψησταριές, μπάρμπεκιου και άλλα είδη και το Burger Digs, το οποίο έχει μπιφτέκια μπιφτέκι και μπιφτέκια στον κήπο του μενού (αλλά δυστυχώς δεν brontosaurus burgers ).

Το καλοκαίρι του 2016, τα Νησιά της Περιπέτειας άνοιξαν τη βασιλεία του νησιού Skull του Κονγκ στο Jurassic Park. Παρόλο που αποκλίνει από τις ταινίες δεινοσαύρων και επικεντρώνεται στο διάσημο Ape της Universal, τα προϊστορικά ζώα προβάλλονται κατά κύριο λόγο στην έλξη.

Οι εκδόσεις Theme Park στο Χόλιγουντ, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη

Το Universal Studios Hollywood διαθέτει το Jurassic Park - The Ride, το οποίο είναι λίγο πολύ το ίδιο με το ποταμό Adventure της Φλόριντα. Προσφέρει επίσης ένα Jurassic Cafe με τραπεζαρία αίθριο που έχει θέα στον καταρράκτη του δρόμου. Αλλά το πιο συμπαγές πάρκο δεν έχει κανένα από τα άλλα αξιοθέατα του Jurassic Park που βρέθηκαν στα νησιά της περιπέτειας.

Υπάρχει μια παρόμοια Jurassic Park βαρκάδα στο Universal Studios Ιαπωνία. Το 2016, το πάρκο της Οσάκα εισήγαγε το The Flying Dinosaur, ένα υπερσύγχρονο, αεροσκάφος που επιτρέπει στους αναβάτες να ανέβουν σε μια σχεδόν επιρρεπή θέση όπως το Pteranodon.

Το Universal Studios Singapore διαθέτει το Jurassic Park Lost World, το οποίο διαθέτει το Jurassic Park Rapids Adventure, ένα αξιοθέατο που υποκαθιστά τις κυκλικές σχεδίες για τα σκάφη. Περιλαμβάνει επίσης ένα ανεστραμμένο κυματοειδές παγούρι Canopy Flyer και περιπατητική διαδρομή Dino-Soarin.

Ένας κόσμος του Jurassic μπορεί να είναι στο δρόμο προς την Αυστραλία

Η κινεζική εταιρεία, Wanda, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα θεματικό πάρκο τύπου Disney στην Αυστραλία μέχρι το 2020. Έκανε μια συμφωνία με την Legendary Entertainment, η οποία κατέχει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο Jurassic World , για να αναπτύξει αξιοθέατα με βάση τους τίτλους της (που περιλαμβάνουν επίσης Godzilla και The Dark Knight) . Είναι πιθανό οι δεινοσαύροι animatronic πλήρους μεγέθους να περιπλανηθούν σε μια γη Jurassic World-like στο νέο πάρκο.