Το Παρατηρητήριο Arecibo: Ένα Θαύμα της Επιστήμης και της Τεχνολογίας

Το Παρατηρητήριο Arecibo φιλοξενεί το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο με ένα πιάτο στον κόσμο. Είναι μέρος του Εθνικού Κέντρου Αστρονομίας και Ιονόσφαιρας (NAIC), το οποίο λειτουργεί από το Πανεπιστήμιο Cornell βάσει συμφωνίας με το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, με την πρόσθετη υποστήριξη της NASA. Το Παρατηρητήριο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα εθνικά κέντρα έρευνας για τη ραδιοαστρονομία , το πλανητικό ραντάρ και την επίγεια αεροναυτική και χρησιμοποιείται από επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Το τηλεσκόπιο λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.

Γιατί είναι Ειδικό;

Πρέπει μόνο να ρίξετε μια ματιά στο απολύτως τεράστιο πιάτο, ή στον καθρέφτη ραδιόφωνο, για να εκτιμήσετε πόσο ιδιαίτερη είναι αυτή η θέση. Το πιάτο χιλίων ποδών βρίσκεται ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους, έχει βάθος πάνω από 150 πόδια και καλύπτει περίπου 20 στρέμματα. Είναι πραγματικά ένα θαύμα μηχανικής. Αναρτήθηκε 450 πόδια πάνω από το πιάτο είναι μια πλατφόρμα 900 τόνων, η οποία κρέμεται στο μέσον σε δεκαοκτώ καλώδια.

Από επιστημονική άποψη, το μέγεθος του ανακλαστήρα καθιστά το Παρατηρητήριο Arecibo ξεχωριστό. Είναι η μεγαλύτερη κυρτή κεραία εστίασης στον κόσμο και επομένως το πιο ευαίσθητο ραδιοτηλεσκόφωνο στον κόσμο.

Σε τι χρησιμεύει?

Το Παρατηρητήριο Arecibo χρησιμοποιείται για τρεις κύριους τομείς έρευνας:

Πώς να έρθετε εδώ;

Από το San Juan, ακολουθήστε τη διαδρομή 25 ή 26 για τη διαδρομή 18, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στη διαδρομή 22 (Expreso de Diego), με κατεύθυνση τη Δύση. Θα βρεθείτε σε αυτόν τον δρόμο για 47 μίλια πριν γυρίσετε δεξιά στο Exit 77B. Αυτό θα σας βάλει στη διαδρομή 129, κατευθυνόμενη προς τον Lares. Μετά από λιγότερο από τρία μίλια, στρίψτε αριστερά στη διαδρομή 63 (θα δείτε ένα βενζινάδικο Texaco στη γωνία) και ακολουθήστε αυτόν τον δρόμο για περίπου 5 μίλια μέχρι να στρίψετε αριστερά στη διαδρομή 625. Σε τρία μίλια θα φτάσετε στο Παρατηρητήριο .

Η Arecibo προσφέρει εκδρομές;

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες περιοδεία που προσφέρουν εκδρομές στο Arecibo, και συνήθως πακέτο με μια επίσκεψη στην εκπληκτική Camuy σπηλιές γύρω από το ξενοδοχείο. Μεταξύ αυτών είναι:

Σκεφτείτε ότι το έχετε δει πριν;

Το Παρατηρητήριο Arecibo είναι ένα είδος διασημοτήτων. Εάν έχετε μια αίσθηση Déjà vu όταν το βλέπετε, μπορεί να είναι επειδή είστε fan James Bond. Το τηλεσκόπιο ήταν ο χώρος της διάσημης τελικής αναμέτρησης μεταξύ του Pierce Brosnan και του κακού τύπου Alec Trevelyan (Sean Bean) στο Goldeneye . Ήταν επίσης στην ταινία επαφής Jodie Foster και παρουσιάστηκε σε ένα επεισόδιο των αρχείων X. Δεν είναι κακό βιογραφικό, ε;