Το μουσείο Wal-Mart στο αρχικό κατάστημα του Sam Walton

Το αρχικό κατάστημα του Sam Walton, το Walton's 5 & 10, στο Bentonville φιλοξενεί το μουσείο Wal-Mart (πρώην Κέντρο Επισκεπτών Wal-Mart). Το Κέντρο επισκεπτών Wal-Mart άνοιξε το 1990 για να παρουσιάσει την ιστορία του Wal-Mart και τις συνεισφορές του στην περιοχή. Ο Sam Walton συνέβαλε αποφασιστικά στη συνέχιση της ιστορίας του (πέθανε το 1992) και πολλοί συνεργάτες (εργαζόμενοι της Wal-Mart) έσπευσαν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό, το σχεδιασμό και ακόμη και στο ανθρώπινο κέντρο του επισκέπτη.

Το αρχικό κέντρο επισκεπτών επεκτάθηκε και αναδιαμορφώθηκε το 2011 για να συμπεριλάβει τα αυθεντικά Walters 5 & 10 και το παρακείμενο κτίριο (το κτήριο Terry Block). Παλαιότερα, ήταν ακριβώς το Walton 5 & 10. Έτσι, εάν δεν είστε σε μια στιγμή, είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

Το παλιό κατάστημα Walton είναι ένα πραγματικό κατάστημα που λειτουργεί ως κατάστημα δώρων. Πουλάζουν ρετρό παιχνίδια και καραμέλες και έχουν μερικά από τα αρχικά φωτιστικά. Τα αρχικά πράσινα και κόκκινα πλακάκια δαπέδου που υπάρχουν ακόμα σήμερα στα 5 & 10 εγκαταστάθηκαν το 1951. Αν παρατηρήσατε ότι δεν είναι σωστά, αυτό συνέβη επειδή ο Σαμ έσωσε χρήματα αγοράζοντας πολλά πλακίδια. Μπορείτε να αγοράσετε τα αναμνηστικά Wal-Mart και το βιβλίο του Sam Walton, "Made in America" ​​στο κατάστημα επίσης. Μερικά από τα στυλό είναι πραγματικά κατασκευασμένα από τα παλιά ξυλεία στέγης των 5 & 10 του Walton που έπρεπε να αντικατασταθούν όταν το μουσείο αναδιαμορφώθηκε.

Αφού επισκεφθείτε το κατάστημα, εισάγετε το μουσείο. Το μουσείο περιέχει αναμνηστικά και αποσπάσματα της ιστορίας του Wal-Mart, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου φορτηγού του Σαμ.

Ήταν φημισμένα λιτό και οδήγησε ένα κόκκινο 1979 Ford F150 φορτηγό (υπάρχει ένα αντίγραφο μπροστά από το μουσείο). Τα σημάδια των δοντιών στο τιμόνι προέρχονται από τον σκύλο του Roy. Αναφέρει ότι λέει:

Απλά δεν πιστεύω ότι είναι ένας καλός τρόπος ζωής. Γιατί οδηγώ ένα φορτηγό; Τι θα έπρεπε να τραβήξω τα σκυλιά μου γύρω μου, ένα Rolls-Royce;

Μπορείτε να δείτε περισσότερες αποδείξεις για τη λιτότητα του που ήταν όπως περιηγείστε σε ένα μοντέλο του γραφείου του. Οι υπάλληλοι της Wal-Mart λένε ιστορίες για το πόσο λιτό και κάτω προς τη γη ήταν. Έζησε σε ένα μικρό σπίτι και φορούσε μέτρια ρούχα, ακριβώς το αντίθετο της αυτοκρατορίας που έκτισε. Ένα διασκεδαστικό κομμάτι της γνώσης είναι ότι η ζωγραφική στον τοίχο δεν θα κρεμάσει ευθεία, ακόμα και όταν έχουν προσπαθήσει να το ισιώσουν. Ήταν ακριβώς έτσι στο γραφείο του Σαμ.

Ένα από τα καλύτερα μέρη του μουσείου είναι το παλιομοδίτικο μαγαζί με σόδα. Σερβίρουν το παγωτό της Yarnell, το οποίο είναι μάρκα του Αρκάνσας. Το παγωτό της Yarnell ήταν το πρώτο εμπορικό σήμα του παγωτού Sam που πωλούσε ποτέ στο 5 & 10. Το Sam του άρεσε το βούτυρο pecan, οπότε τα αποθέματα σόδα κατάστημα που γεύση. Έχουν επίσης μια ιδιαίτερη γεύση Wal-Mart, που ονομάζεται κρέμα σπινθήρων, η οποία είναι μπλε και κίτρινη (τα χρώματα Wal-Mart). Το 2014, το Spark Café του Μουσείου Walmart σερβίρεται 12.417 γαλόνια παγωτού, δηλαδή 529.792 κουταλιές. Σύμφωνα με το ιστολόγιο Wal-Mart, 46.720 από αυτές τις κουταλιές ήταν κρέμα με σπινθήρες. Μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο μουσείο είναι τα παλιομοδίτικα sundaes, τα κουνήματα και οι παγωμένες σόδες. Είναι δύσκολο να βρεθεί πια σόδα παγωτού πια. Μπορείτε να πάρετε μια κρέμα αυγού ή μια βύνη στο Spark Cafe.

Που:

Το Visitor's Center βρίσκεται στο Bentonville του Αρκάνσας.

Βρίσκεται στην οδό 105 North Main Street και αν βρίσκεστε στο Bentonville, είναι αδύνατο να χάσετε!

Δικτυακός τόπος:

Το Διαδικτυακό Κέντρο διαθέτει πολλές πληροφορίες σχετικά με τον Sam Walton και την ανάπτυξη και την ιστορία του Wal-Mart.