Τι να κάνετε με τα βράδια σας στη Σαγκάη

Έχετε επισκεφθεί όλη την ημέρα τα αξιοθέατα ή τις επαγγελματικές σας συναντήσεις. Δεν θέλετε να έχετε μόνο ποτά και δείπνο. θέλετε περισσότερα - είστε μόνο στη Σαγκάη για λίγες μέρες και θέλετε να μεγιστοποιήσετε το χρόνο σας. Πώς ξοδεύετε ένα ελεύθερο βράδυ που συνδυάζει ένα κομμάτι του πολιτισμού με λίγο διασκέδαση; Έχω κάποιες σκέψεις:

Αποθηκεύστε το Xintiandi για το βράδυ

Το Xintiandi είναι μια πεζοδρομημένη συνοικία γεμάτη από πολυκαταστήματα και εστιατόρια που είναι πολύ ζωντανή τη νύχτα και τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοιχτά αργά για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες πριν από το δείπνο ή το ποτό τους.

Είναι μια καλή στάση κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά μπορείτε επίσης να την αφήσετε για το βράδυ και να απολαύσετε το περπάτημα και την παρακολούθηση των ανθρώπων προτού γυρίσετε για δείπνο. Μπορείτε ακόμη να τραβήξετε μια ταινία - το θέατρο UME δείχνει αρκετές εισαγωγές στην αρχική γλώσσα με κινέζικους υπότιτλους.

Πάρτε ένα μασάζ

Σίγουρα, κολλήστε ένα μασάζ ποδιών ή σώματος σε οποιοδήποτε δρομολόγιο βράδυ. Τα ιαματικά λουτρά είναι μια δωδεκάδα στη Σαγκάη και δεν χρειάζεται να πάτε πολύ για να βρείτε ένα που είναι καλό, καθαρό, φθηνό και νόμιμο. Δύο από τα αγαπημένα μου για το βράδυ είναι η Taipan στην Dagu Road και η Dragonfly στην οδό Donghu - και τα δύο βρίσκονται στο κέντρο της Puxi .

Για την Taipan, θα μπορούσατε ακόμη να φέρετε δείπνο μαζί. Συνήθως αγοράζουμε ένα μπουκάλι κρασί και φέρνουμε μαζί ένα DVD. (Και αν δεν έχετε DVD μαζί σας, υπάρχουν καταστήματα στον ίδιο δρόμο που τα πουλάει.) Όλα τα μασάζ ποδιών εδώ δίνονται σε ιδιωτικά δωμάτια για να κλείσουμε δωμάτιο με τηλεόραση, να παραγγείλουμε κάποια ποτήρια και να πίνουμε κρασί και να καλύψουν την τελευταία έκδοση, όλα με ένα μασάζ ποδιών.

Το Dragonfly είναι ένα μεγάλο σπα με καταστήματα σε όλη την Κίνα και πολλά στη Σαγκάη. Το αγαπημένο μας είναι στο Donghu Road, ακριβώς κάτω από το δρόμο από ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια μας, Sichuan Citizen. Η ρουτίνα? Ως εξής:

Πιάσε μια επίδειξη

Όπως το κλισέ που ακούγεται για να δείτε τους ακροβάτες στη Σαγκάη, είναι πραγματικά, πραγματικά εκπληκτικό και θα χαρούμε να το κάνατε. Υπάρχει μια παραδοσιακή κινέζικη ακροβατική παράσταση στο κέντρο της Σαγκάης (που συνδέεται με το ξενοδοχείο Portman Ritz-Carlton ). Οι εμφανίσεις είναι σχεδόν καθημερινές - ζητήστε από τον θυρωρό σας να σας κάνει κράτηση.

Μια εναλλακτική λύση σε αυτό το πιο παραδοσιακό show είναι η ERA, μια επίδοση που είναι πιο πρωτοποριακή. Είναι επίσης καθημερινά - έχετε το βιβλίο θυρωρού σας.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τι συμβαίνει στην πόλη στην ιστοσελίδα αγγλικής γλώσσας της Σαγκάης: culture.sh.cn. Μπορείτε να δείτε τι θα συμβεί όταν βρίσκεστε στην πόλη και κάντε κράτηση ανάλογα.

Περπατήστε

Κάντε μια βόλτα με τα πόδια τη νύχτα. Η Σαγκάη είναι μια απίστευτα ασφαλή πόλη και οπουδήποτε κι αν πάτε, θα είστε εντάξει.

Κάνοντας μια βόλτα με τα πόδια τη νύχτα μπορεί να είναι διασκέδαση, θα δείτε μια διαφορετική πλευρά της πόλης. Μπορείτε ακόμα να δείτε μερικά ορόσημα, ακόμη και αν τα καταστήματα είναι κλειστά, αλλά ανάλογα με το πού πηγαίνετε, θα βρείτε ακόμα μπαρ και εστιατόρια και κάποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 9 ή τις 10 μ.μ.

Μπορείτε να συνδυάσετε φαγητό και περπάτημα με τις εκδρομές του UnTour Street Food . Έχω κάνει δύο από αυτά και θα δείτε ένα διασκεδαστικό και ζωντανό μέρος της Σαγκάης και θα γευτείτε τον εαυτό σας σε νόστιμο φαγητό ενώ βρίσκεστε σε αυτό.

Το Bund είναι ένα ιδιαίτερα καλό μέρος για να δείτε τη νύχτα πριν τα φώτα σβήσουν στις 10 μ.μ. στον ορίζοντα του Pudong. Περπατήστε από τη μία πλευρά κοντά στα κτίρια και στη συνέχεια διασχίστε και περπατήστε από την άλλη πλευρά στον παραλιακό δρόμο. Έχετε έναν προορισμό στο μυαλό σας - ίσως Glam για κοκτέιλ όταν τελειώσετε (στη νότια πλευρά του Bund) ή ίσως ένα high-end nosh στο υπέροχο Peninsula Hotel (στη βόρεια πλευρά).

Δείτε όλες τις προτάσεις περιήγησής μου.