Πώς να ταξιδέψετε μεταξύ της Disneyland και του Σαν Ντιέγκο

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε ανάμεσα στη Disneyland και το Σαν Ντιέγκο είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ντόπιοι κάνουν: πάρτε με αυτοκίνητο και οδηγείτε.

Η διαδρομή είναι απλή: το I-5 τρέχει μεταξύ των δύο πόλεων και είναι περίπου 100 μίλια ανά κατεύθυνση. Το I-5 είναι η μόνη πρακτική διαδρομή για να φτάσετε στο Orange County, αλλά μόλις φτάσετε εκεί, το τοπικό δίκτυο αυτοκινητόδρομων σας προσφέρει πολλές επιλογές. Μην βασίζεστε μόνο στις λίγες επιλογές που σας προσφέρει η εφαρμογή χαρτογράφησης - αντί να δείτε τα μοτίβα της κυκλοφορίας μεταξύ του σημείου εκκίνησης και του προορισμού σας για να βρείτε ένα με λιγότερη στάση και μετάβαση.

Εάν ψωνίζετε γύρω από ένα χαμηλό ποσοστό, η ενοικίαση αυτοκινήτου θα είναι ο φθηνότερος τρόπος για να κάνετε το ταξίδι, ειδικά εάν ταξιδεύουν περισσότερα από ένα άτομα. Συχνά, ακόμη και μονόδρομες ενοικιάσεις μεταξύ του Σαν Ντιέγκο και του Anaheim είναι πολύ φθηνές.

Εάν δεν μπορείτε (ή δεν θέλετε) να οδηγήσετε, έχετε και άλλες επιλογές:

Σαν Ντιέγκο - Disneyland από το Shuttle

Οι υπηρεσίες λεωφορείου τύπου Van όπως το Super Shuttle και το Prime Time Shuttle τρέχουν μόνο μεταξύ αεροδρομίων και ξενοδοχείων ή ιδιωτικών κατοικιών και δεν μπορούν να δεσμευτούν για να πάνε από ξενοδοχείο στο Σαν Ντιέγκο κατευθείαν στην Disneyland.

Το Uber είναι επίσης μια δυνατότητα για την πραγματοποίηση του ταξιδιού, αλλά τα ποσοστά είναι αρκετά υψηλά, ακόμα κι αν έχετε ένα όχημα γεμάτο συναδέλφους επιβάτες.

Σαν Ντιέγκο - Disneyland με τρένο

Η Amtrak είναι η μόνη υπηρεσία τρένων που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του Σαν Ντιέγκο και του Anaheim. Η διαδρομή Pacific Surfliner εκτείνεται μεταξύ της Παλιάς Πόλης ή του κέντρου του Σαν Ντιέγκο και του Περιφερειακού Κέντρου Μεταφορών του Anaheim, περίπου δύο μίλια από την Disneyland.

Αποκτήστε ναύλους και χρονοδιαγράμματα στην ιστοσελίδα της Amtrak.

Από το κέντρο μεταφορών Anaheim μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή ταξί στη Disneyland. Εκτός από τα λεωφορεία Orange County Transit, θα βρείτε επίσης το Anaheim Resort Transit (το οποίο πιθανότατα θα πάρετε για να φτάσετε στη Disneyland από εκεί).

Αν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο και πηγαίνετε κατευθείαν στη Disneyland για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας, ζητήστε οδηγίες για το σταθμό του αεροδρομίου.

Από εκεί, πάρτε το λεωφορείο San Diego MTS Route 992 στο κέντρο της Santa Fe Depot της Amtrak.

Πάρτε το λεωφορείο για Disneyland

Οι γραμμές λεωφορείων Greyhound τρέχουν από το κέντρο του Σαν Ντιέγκο (κοντά στο πάρκο του μπέιζμπολ) στο κέντρο μεταφορών Anaheim, με στάσεις στο Oceanside και την Santa Ana. Λαμβάνουν λιγότερο από 2 ώρες και είναι πολύ λογικές τιμές, ειδικά αν αγοράσετε το εισιτήριό σας online εκ των προτέρων.

Η γραμμή λεωφορείων Tufesa (η οποία μπορεί να παραχωρηθεί μέσω του GotoBus.com) εκτελεί ένα λεωφορείο την ημέρα μεταξύ του Σαν Ντιέγκο και του Anaheim, σε λογική τιμή. Χρειάζονται περίπου 2 ώρες. Οι στάσεις τους στο 2320 Harbour Blvd κοντά στην είσοδο της Disneyland και στο Seaport Village στο Σαν Ντιέγκο τις κάνουν πιο βολικές από άλλες, χωρίς να χρειάζεται να μεταφερθούν σε άλλο λεωφορείο για να φτάσουν στον προορισμό σας.

Μεταφορές στο Σαν Ντιέγκο Αξιοθέατα

Μπορείτε να πάρετε λεωφορείο που θα σας μεταφέρει από το Anaheim στα περισσότερα από τα μεγάλα αξιοθέατα του Σαν Ντιέγκο και θα σας μεταφέρει πίσω στο Anaheim την ίδια μέρα. Παίρνουν στα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία και συνήθως 10-11 ώρες. Για τα περισσότερα από αυτά, η τιμή ενός εισιτηρίου εισόδου δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του γύρου.

Πετώντας από το Σαν Ντιέγκο στο Anaheim

Το Σαν Ντιέγκο και το Orange County έχουν και τα δύο αεροδρόμια. Αν ψάχνετε online, οι αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν ακόμη και επιλογές μεταξύ τους, αλλά καμία δεν είναι πρακτική.

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις και θα μπορούσατε να πληρώσετε εκατοντάδες δολάρια, λαμβάνοντας 5 με 10 ώρες αναπηδώντας γύρω και κάνοντας συνδέσεις για να ταξιδέψετε μόνο 100 μίλια.

Σαν Ντιέγκο - Disneyland για την Ημέρα

Μερικές εταιρείες προσφέρουν μια ημερήσια εκδρομή στη Disneyland από το Σαν Ντιέγκο. Ακούγεται σαν μια καλή ιδέα αν πηγαίνετε ακριβώς για τη μέρα, αλλά εξετάστε προσεκτικά και θα δείτε γιατί δεν είναι. Τα ποσοστά τους είναι ακόμη υψηλότερα από τη χρήση του Uber και ο χρόνος σας στη Disneyland περιορίζεται από το πρόγραμμά τους.

Οι εκδρομές στο Σαν Ντιέγκο και η γκρίζα γραμμή του Σαν Ντιέγκο προσφέρουν επίσης ημερήσιες εκδρομές με εισιτήρια Disneyland, αλλά είναι επίσης ακριβές και περιορίζουν το χρόνο που ξοδεύετε στον προορισμό σας. Κατά τη διάρκεια των εκτός αιχμής χρόνων, ενδέχεται να μην εκτελούνται καθημερινά.