Πώς να βελτιώσετε τις πιθανότητες να αποφύγετε έναν τυφώνα

Κρουαζιερόπλοια της Καραϊβικής Αποφύγετε τους τυφώνες να προστατεύουν τους επιβάτες και τα πλοία

Οι τυφώνες στην Καραϊβική είναι ένα μεγάλο μέρος των καιρικών ειδήσεων κάθε καλοκαίρι και πτώση. Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε την Καραϊβική μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου, αλλά είναι κακή για την εποχή των τυφώνων, μπορείτε να εξετάσετε μια κρουαζιέρα.

Οι επιστήμονες έχουν κάνει μεγάλα βήματα στην πρόβλεψη όπου και οι τυφώνες θα χτυπήσουν. Μπορούν επίσης να εκτιμήσουν το μέγεθος ενός τυφώνα και πόσο ισχυρό θα είναι. Με τα σημερινά εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα τυφώνα, τα πλοία μπορούν να περιηγηθούν σε σοβαρές τροπικές καταιγίδες ή τυφώνες.

Παρόλο που μπορεί να χάσετε ένα αγαπημένο νησί ή έναν προορισμό εάν ένας τυφώνας ή μια τροπική καταιγίδα κατευθύνεται προς την κατεύθυνση του, οι διακοπές σας στην Κρουαζιέρα της Καραϊβικής μπορεί να σωθούν επειδή ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου άλλαξε τα λιμάνια της πτήσης.

Η εποχή των τυφώνων της Καραϊβικής εκτελείται από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου. Η Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA) διαθέτει μια ιστοσελίδα που παρέχει άμεση πρόσβαση στις σημερινές προειδοποιήσεις καιρού παγκοσμίως. Αυτές οι προειδοποιήσεις περιλαμβάνουν τυφώνες και άλλες ειδικές θαλάσσιες προειδοποιήσεις, όπως σοβαρές καταιγίδες. Αν η ανάγνωση σχετικά με τον καιρό δεν είναι αρκετή για εσάς, η NOAA μπορεί ακόμη και να σας δείξει μια υπέρυθρη δορυφορική εικόνα της Καραϊβικής. Το NOAA διαθέτει επίσης ορατές εικόνες και υδρατμούς της περιοχής της Καραϊβικής που είναι επιρρεπής στον τυφώνα. Αυτές οι φωτογραφίες είναι όλες συναρπαστικές για να δούμε ακόμα κι αν μένετε στο σπίτι! Σας δίνουν επίσης την ευκαιρία να δείτε τα δολάρια σας φόρου στη δουλειά.

Προβλέψεις για την εποχή του τυφώνα

Όσο περίεργο μπορεί να ακούγεται, μια από τις κυριότερες μονάδες πρόβλεψης τυφώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στο State University του Κολοράντο και όχι στη Φλόριντα.

Οι επιστήμονες στο Τμήμα Ατμοσφαιρικών Επιστημών στο Κολοράντο χρησιμοποιούν ένα μοντέλο που συμπληρώνεται με 30 χρόνια δεδομένων για την ανάπτυξη προβλέψεων μεγάλης εμβέλειας για τον αριθμό και τη δύναμη των τυφώνων κάθε έτους.

Οι επιστήμονες στο Κολοράντο προβλέπουν ότι η εποχή του Ατλαντικού της λεκάνης του Ατλαντικού το 2017 θα έχει κατά προσέγγιση μέση δραστηριότητα.

Εκτιμούν 13 ονομάζονται καταιγίδες, 4 από τις οποίες είναι τυφώνες και 2 είναι μεγάλες τυφώνες των κατηγοριών 3, 4 ή 5. Αν και οι προβλέψεις μπορεί να είναι λανθασμένες, είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία και τα έτη δεδομένων που πρέπει να αναλύονται, καλή αρχή.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε έναν τυφώνα όταν προγραμματίζετε μια κρουαζιέρα;

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι ένας δημοφιλής χρόνος για κρουαζιέρα, αλλά είναι επίσης μια εποχή τυφώνα στην Καραϊβική. Παρόλο που η εποχή των τυφώνων του Ατλαντικού και της Καραϊβικής τρέχει επίσημα από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Νοεμβρίου, οι πιο δραστήριοι μήνες είναι συνήθως τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, όταν τα νερά της Καραϊβικής είναι πιο ζεστά. Ορισμένα νησιά στη νότια Καραϊβική, όπως η Αρούμπα και το Μπαρμπάντος, είναι λιγότερο επιρρεπή στον τυφώνα από ό, τι πιο βόρεια. Εάν είστε πραγματικά τυφλός, ίσως θελήσετε να σχεδιάσετε μια κρουαζιέρα αλλού το καλοκαίρι (Αλάσκα, Χαβάη, Μεξικάνικη Ριβιέρα ή Ευρώπη), ή να κλείσετε μια κρουαζιέρα που κυρίως θα ταξιδέψει στη νότια Καραϊβική.

Θυμηθείτε ότι οι τυφώνες μπορούν επίσης να εμφανιστούν στον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τον καιρό στις περιοχές αυτές πριν κλείσετε μια κρουαζιέρα. Οι καταιγίδες στον ανατολικό Ειρηνικό ονομάζονται τυφώνες, αλλά η ίδια καταιγίδα γίνεται τυφώνα όταν κινείται πέρα ​​από τη Διεθνή Γραμμή Ημερομηνία στο Δυτικό Ειρηνικό.

Ας ελπίσουμε ότι ακόμα και η σκέψη ενός τυφώνα δεν θα σας κρατήσει από το σχεδιασμό διακοπών κρουαζιέρας στην Καραϊβική κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών ή φθινοπωρινών μηνών. Τουλάχιστον σε μια κρουαζιέρα, το σκάφος σας μπορεί να χρησιμοποιήσει όλη τη διαθέσιμη δορυφορική τεχνολογία, τις πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες στην Καραϊβική και την αναγνώριση αεροσκαφών για να σας οδηγήσει μακριά από επικείμενες καιρικές καταστροφές. Δεν μπορείτε να το κάνετε σε ένα θέρετρο!

Οι γραμμές κρουαζιέρας έχουν επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στα πλοία τους και μεγάλη επένδυση στη φήμη τους για ασφάλεια. Θέλουν να έχετε μια μεγάλη διακοπές κρουαζιέρας, ώστε να κάνετε κράτηση για άλλη κρουαζιέρα. Πιθανώς ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι μπορεί να καταλήξετε σε διαφορετική διαδρομή, αλλά ποια θα είναι η ιστορία σας όταν φτάσετε στο σπίτι σας.