Προέλευση των ονομάτων της οδού Μέμφις

Οι διάσημοι Μέμφιοι για τους οποίους οι δρόμοι ονομαζόταν

Από τον Bill Morris στον Sam Cooper, ο Μέμφις έχει πολλούς δρόμους που τιμούν τους πολίτες του παρελθόντος και του παρόντος. Εδώ είναι μια ματιά σε μερικούς από τους ανθρώπους που έλαβαν μια τέτοια διάκριση.

Η λεωφόρος Elvis Presley

Ονομασμένος φυσικά για τον βασιλιά του Rock 'n' Roll του Μemphis, η λεωφόρος Elvis Presley τρέχει μπροστά από το σπίτι του Elvis και τη σύγχρονη έλξη παγκόσμιας κλάσης, Graceland Mansion.

Paul Barret Parkway

Ο Paul Barret ήταν ένας εξέχων πολιτικός της κομητείας Shelby στη δεκαετία του 1940.

Ο Barretville, από τον οποίο βρισκόταν, ονομάστηκε επίσης γι 'αυτόν. Το πάρκο Paul Barret Parkway είναι ένα τμήμα της κρατικής διαδρομής Tennessee 385 και της διασταύρωσης 269 βόρεια του Memphis στην περιοχή Millington και Arlington.

Kate Bond Road

Η Kate Bond γεννήθηκε το 1886 στο Bartlett του Tennessee. Ο πατέρας της, Squire William Bond, ονόμασε το δρόμο στο οποίο βρισκόταν το σπίτι τους, την Kate Bond Road, προς τιμήν της μικρότερης κόρης του. Η Kate έζησε μέχρι το θάνατό της στο σπίτι της στη σημερινή γωνιά των Kate Bond και Stage Roads. Η οδός Kate Bond Road εκτείνεται βόρεια έως νότια στην περιοχή Bartlett, διασχίζοντας την εθνική οδό US 64 και τερματίζοντας λίγο πριν φτάσει στο Interstate 40.

Λεωφόρος Sam Cooper

Ο Sam Cooper ήταν πρόεδρος του διυλιστηρίου βαμβακιού Humko. Ήταν γενναιόδωρος με την επιτυχία του και χρησιμοποίησε τον πλούτο του για να βοηθήσει να χρηματοδοτήσει το Νοσοκομείο Έρευνας Παιδιών του Αγίου Ιούδα.

EH Crump Boulevard

Edward Hull (EH) Ο Crump ήταν ο δήμαρχος του Μέμφις από το 1910-1916 και πάλι το 1940-1942 και ένας σύζυγος του Τενεσί από το 1931-1935.

McLemore Avenue

Ο John C. McLemore ήταν ένας από τους πρώτους πενήντα πολίτες του Μέμφις και έγινε ιδιοκτήτης μετά την αγορά του ενδιαφέροντος του Andrew Jackson στην πόλη.

Isaac Hayes Memorial Highway

Μετά το θάνατό του στην ηλικία των 65 ετών το 2008, το Μέμφις μετονομάστηκε σε τμήμα του Interstate 40 για να τιμήσει τον θρυλικό τραγουδιστή ψυχής Stax. Ο Hayes κέρδισε βραβεία για το τραγούδι του "Theme From Shaft", ήταν ένας επιτυχημένος ηθοποιός και εισήχθη στο Hall of Fame της Rock and Roll το 2002.

Ο αυτοκινητόδρομος εκτείνεται από τη γραμμή Fayette County - Shelby County μέχρι τη διασταύρωση της Sam Cooper Boulevard.

Bill Morris Parkway

Ο Bill Morris ήταν δήμαρχος του Shelby County για 16 χρόνια. Τον διαδέχτηκε ο δήμαρχος Jim Rout.

Austin Peay Highway

Ο Austin Peay IV ήταν κυβερνήτης του Τενεσί από το 1923 μέχρι το θάνατό του το 1927. Ήταν ο μόνος κυβερνήτης του Τενεσί που πέθανε ενώ ήταν ακόμα στην εξουσία.

Η λεωφόρος Danny Thomas

Ο Danny Thomas ήταν κωμικός και ηθοποιός. Το 1962, ίδρυσε το Νοσοκομείο Ερευνών Παιδικού Σταθμού St. Jude στο Μέμφις.

Winchester Road

Ο στρατηγός James Winchester ήταν ένας από τους τρεις άνδρες (μαζί με τον Andrew Jackson και τον John Overton) που αγόρασαν τη γη που έγινε Memphis από τη φυλή Chickasaw που κατοικούσε εκεί το 1818. Στέλνει τον γιο του Marcus Winchester να αναζητήσει τη γη από το σπίτι τους στο Μέση Τενεσί. Ο Winchester φέρνει τους οδηγούς σε όλο το νότιο τμήμα της πόλης από το κέντρο της πόλης μέχρι το Byhalia Road στο Collierville. η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Μέμφις

BB King Boulevard

Μετά το θάνατο του BB King το 2015, η πόλη του Memphis μετονομάστηκε σε τρία χιλιόμετρα της τρίτης οδού ως "BB King" προς τιμήν του. Αυτό το ειδικό τμήμα του δρόμου εκτείνεται από την Jackson Avenue στα βόρεια μέχρι τη λεωφόρο Crump στο νότο και διέρχεται από την οδό Beale και το κέντρο της πόλης μπροστά από το FedExForum.

Ενημερώθηκε από Holly Whitfield Ιανουάριος 2018