Ποια είναι η εποχή της νόμιμης κατανάλωσης στην Ουάσινγκτον;

Πόσο χρονών πρέπει να αγοράσετε το αλκοόλ στην Ουάσινγκτον;

Η Ουάσινγκτον είναι ένα φιλελεύθερο κράτος με αλκοόλ που πωλείται σε παντοπωλεία και καταστήματα κάνναβης σε όλο το κράτος. Οι ανήλικοι σίγουρα θα δουν το αλκοόλ και τη μαριχουάνα γύρω τους στα καταστήματα, ίσως με φίλους ή συνομηλίκους και ίσως και με την οικογένειά τους. Ωστόσο, οι κανόνες είναι ότι οι ανήλικοι μπορεί να μην είναι καν γύρω από μέρη όπου οι άνθρωποι δείχνουν τις συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ (δηλαδή να πάρουν άκρη ή μεθυσμένος). Αξίζει να γνωρίζουμε τους κανόνες που αφορούν τους ανηλίκους και τη χρήση ουσιών, καθώς οι συνέπειες μπορεί να είναι δυσάρεστες έως σοβαρές.

Στην Ουάσιγκτον, όπως και σε όλα τα 50 κράτη, η ηλικία για νόμιμη αγορά ή κατανάλωση αλκοόλ είναι 21 χρόνια. Ομοίως, οι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να κατέχουν αλκοόλ. Αν οι ανηλίκοι πιάνουν, έχουν στην κατοχή τους ή αγοράζουν αλκοόλ, μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινές που κυμαίνονται από ένα μεγάλο πρόστιμο μέχρι τη φυλακή.

Το κράτος τείνει να είναι πολύ αυστηρό για ανηλίκους με κάθε ουσία, αλλά επίσης είναι αυστηρό σε ενήλικες που βοηθούν τους ανήλικους να αγοράζουν ή που πωλούν ουσίες σε ανηλίκους. Συχνά, οι τιμωρίες για ενήλικες που πωλούν σε ανηλίκους είναι ακόμη χειρότερες από ό, τι οι ανηλίκοι που αλιεύονται με ουσίες.

Λήψη κάρτας

Εάν αγοράζετε αλκοόλ σε καταστήματα λιανικής πώλησης ή σε εστιατόρια, θα έχετε λαναριστεί. Πολλοί ενήλικες θα είναι ακόμη κάρτες και πολλά ταμειακές μηχανές σε καταστήματα παντοπωλείων και καταστήματα αλκοολούχων ποτών θα σταματήσουν ακόμη και το ταμείο για την ημερομηνία γέννησής σας (που συνήθως λαμβάνεται με τη σάρωση του δικού σας πιστοποιητικού ταυτότητας) πριν ολοκληρωθεί η πώληση. Υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα για ταμίες ή διακομιστές που πωλούν οινόπνευμα σε ανηλίκους και μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις για το ανήλικο ακόμη και αν επιχειρούν να αγοράσουν οινόπνευμα (επιτυχείς ή μη).

Μικρό στην κατοχή

Οι ανήλικοι που αλιεύονται με οινόπνευμα που έχουν στην κατοχή τους ή που έχουν πίνει υπόκεινται επίσης σε αυστηρές κυρώσεις. Μικρή χρέωση στην κατοχή του που σχετίζεται με το αλκοόλ συμβαίνει όταν ένα μικρό παιδί ηλικίας 13-17 έχει πιαστεί με αλκοόλ. Ακόμη και αν ο ανήλικος δεν έχει αλκοόλ σε αυτά, αν μια δοκιμή αναπνευστήρα ή ακόμα και οι δηλώσεις από άλλους οδηγούν έναν αξιωματικό να πιστεύει ότι ένας ανήλικος έχει πίνει, ο ανήλικος θα μπορούσε να καταλήξει σε μια δαπάνη Μικρά στην Κατοχή, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλα πρόστιμα , το χρόνο φυλάκισης ή την απώλεια της άδειας οδήγησης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις χρεώσεις των Μικρών στην κατοχή (μπορεί επίσης να προκύψουν από ανήλικους που έχουν πυροβόλα όπλα ή ναρκωτικά), ανατρέξτε στον ιστότοπο του Τμήματος Αδειοδότησης.

Υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες μπορεί να πίνει ένας ανήλικος;

Η μόνη νομική κατάσταση ήταν ένα πρόσωπο κάτω των 21 ετών που μπορεί να πίνει στην Ουάσινγκτον είναι σε ιδιωτική κατοικία παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του ή για μια θρησκευτική τελετή όπως η Ρωμαιοκαθολική κοινωνία.

Πόσιμο και οδήγηση

Η Ουάσιγκτον έχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι της κατανάλωσης αλκοόλ και της οδήγησης. Ενώ το επίπεδο αλκοόλ αίματος άνω των 21 ετών για ένα DUI είναι .08, είναι μόνο .02 για όσους βρίσκονται κάτω από το 21. Σημειώστε ότι χρειάζεται ελάχιστο αλκοόλ για να επιτευχθεί .02 και οι κυρώσεις για έναν ανηλίκου που οδηγεί υπό την επιρροή μπορεί να είναι πολύ σοβαρό . Εάν οι ανηλίκοι πιάσουν την οδήγηση με ακόμη και το .02 επίπεδο οινοπνεύματος στο αίμα, είναι πιθανό να χάσουν την άδεια τους για μέχρι τρεις μήνες. Αν πιάσετε μια δεύτερη φορά, πιθανόν να χάσετε την άδεια έως ότου είστε 18 ετών.

Ο νόμος

Οι πλήρεις κανόνες και τα τρέχοντα χρηματικά ποσά, ο χρόνος φυλακών και άλλες κυρώσεις παρατίθενται στον ιστότοπο του Συμβουλίου της Ουάσιγκτον για το γάλα και την κάνναβη.

Μαριχουάνα και ανήλικοι

Η μαριχουάνα είναι νόμιμη για ψυχαγωγική χρήση στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και οι περισσότεροι από τους κανόνες για το αλκοόλ ισχύουν και για αυτήν την ουσία.

Στην πραγματικότητα, όταν το ζιζάνιο έγινε νόμιμο το 2012, το κρατικό Συμβούλιο Υγροτόπων της Ουάσινγκτον ανέλαβε και τους νόμους για τη μαριχουάνα. Όπως και το αλκοόλ, όποιος θέλει να συμμετάσχει πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών. Εντούτοις, οι ποινές για τους ανήλικους που έχουν μαριχουάνα μπορεί να είναι σοβαρές, ενώ ορισμένοι κατηγορούνται ακόμη για κακουργήματα (στην επαρχία Asotin της επαρχίας του 2015, αλλά είναι μάλλον απίθανο στις περισσότερες επαρχίες) . Εάν ένας ενήλικας πωλεί σε ανήλικο, μπορεί επίσης να κατηγορηθεί για κακούργημα.

Ενημερώθηκε από τον Kristin Kendle.