Περιβαλλοντικό συγκρότημα St. Michel: Πάρκο και δημόσια υπηρεσία

Η ιστορία πίσω από μια από τις πιο φιλόδοξες revitilizations της Βόρειας Αμερικής

Το περιβαλλοντικό συγκρότημα St. Michel: Από το λατομείο μέχρι τον χώρο υγειονομικής ταφής στο πάρκο

Το περιβαλλοντικό συγκρότημα St. Michel είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα βιώσιμης ανάπτυξης του Μόντρεαλ και μέχρι το 2023 θα είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους χώρους πρασίνου της πόλης, συγκρίσιμος με το Mount Royal Park .

Το περιβαλλοντικό συγκρότημα St. Michel: Στρέφοντας τα σκουπίδια στο θησαυρό

Αυτό που ήταν ένα λατομείο ασβεστόλιθου και ένα χωματόδρομο είναι τώρα οικογενειακό πράσινο χώρο 48 στρεμμάτων με μονοπάτια για ποδήλατα, διαδρομές για σκι αντοχής και διάφορες υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις που συνδέουν το πάρκο, όπως γήπεδο ποδοσφαίρου και κέντρο ακραίων αθλημάτων .

Αυτό το βραβευμένο οικολογικό κέντρο είναι επίσης ένα εργοστάσιο διαλογής ανακύκλωσης και ένας σταθμός μικρο-σταθμών που μοιράζεται χώρο με το τσίρκο mecca La TOHU, «πόλη τσίρκου» του Μόντρεαλ, όπου στεγάζονται η Εθνική Σχολή Τσίρκου και το κεντρικό κτίριο του Cirque du Soleil.

Μέχρι το 2023, το υπόλοιπο των εκτάσεων των 192 στρεμμάτων θα μετατραπεί σε πάρκο περίπου στο μέγεθος του μεγαλύτερου πάρκου του Μόντρεαλ, Parc Mont-Royal , που αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα περιβαλλοντικής αναζωογόνησης που επιχειρήθηκαν στη Βόρεια Αμερική.

Πώς ξεκίνησε το Έργο: Μετασχηματισμός του βιοαερίου στην ηλεκτρική ενέργεια

Μετά την απόκτηση της γης το 1984, το συγκρότημα ξεκίνησε ένα υψηλό έργο από το 1996: μετατρέψει τους μεγαλύτερους χώρους υγειονομικής ταφής της Βόρειας Αμερικής και αυτό που αποτελούσε σημαντική πηγή ρύπανσης στο Μόντρεαλ σε βιώσιμο πόρο μετατρέποντας την απελευθέρωση βιοαερίου της περιοχής - συνδυασμός μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται από βακτηριακή αποικοδόμηση οργανικής ύλης - σε χρησιμοποιήσιμο ηλεκτρικό ρεύμα.

Την ίδια χρονιά, η Hydro-Québec υπέγραψε 25ετή σύμβαση για την αγορά της μετατρεπόμενης ενέργειας. Σε συνεννόηση με το έργο μετατροπής του βιοαερίου, το περιβαλλοντικό συγκρότημα St. Michel λειτουργεί επίσης ως κέντρο διαλογής πόλης ανακύκλωσης και χώρος κομποστοποίησης. Το προκύπτον κομπόστ δίδεται, δύο φορές το χρόνο, στους κατοίκους που αναζητούν ένα φυσικό, αποτελεσματικό λίπασμα και φυτοφάρμακο .

Και φυσικά, η μετατροπή της παλιάς χωματερής σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης υπήρχε στις κάρτες καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της και αυτό είναι που αποδίδει, με σχέδια για ολοκλήρωση πάρκου και οικοσυστημάτων που αναμένονται το 2023.

Δραστηριότητες περιβαλλοντικών συγκροτημάτων St. Michel

Τοποθεσία: 2235 Michel-Jurdant, γωνιά του Iberville (MAP)
Περιοχή: Villeray-Saint-Michel-Parc-Extension
Πάρτε: Jarry Metro, λεωφορείο 193
Χώρος στάθμευσης: διαθέσιμο, καλέστε για λεπτομέρειες
Περισσότερα INFO: (514) 872-1264, (514) 376-TOHU (8648) ή 1-888-376-TOHU (8648)
Ιστοσελίδα Περιβαλλοντικού Συγκροτήματος St. Michel