Πεζοπορία μέχρι το Εθνικό Πάρκο Gunung Gede Pangrango, Ινδονησία

Βρείτε την πιο άγρια ​​ζούγκλα της Ινδονησίας σε ένα ηφαίστειο ύπνου

Η πεζοπορία μέσω του εθνικού πάρκου Gunung Gede Pangrango θα πρέπει να είναι μια τελετή διέλευσης για οποιονδήποτε φιλοπεριβαλλοντικό τουρίστα που επισκέπτεται τη δυτική Java στην Ινδονησία για πρώτη φορά.

Το πάρκο Gunung Gede Pangrango είναι ένα κομμάτι τροπικού δάσους που περιβάλλει τα δίδυμα ηφαίστεια που δίνουν το πάρκο το όνομά του (Mount Gede και Mount Pangrango ) - σχεδόν 22.000 εκτάρια ορεινής κάλυψης τροπικού δάσους που υποστηρίζει μια ποικιλία από σπάνια φυτικά και ζωικά είδη, Πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα με το μεγαλύτερο μέρος της ύδρευσης.

Ξεκινώντας από το κέντρο επισκεπτών του Cibodas σε υψόμετρο 3.200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, οι πεζοπόροι μπορούν να προχωρήσουν σε ένα καλντερίμι που καταλήγει στην πλευρά των δίδυμων κορυφών, χτυπώντας πολλά ορόσημα κατά μήκος του δρόμου: μια εξωπραγματική γαλάζια λίμνη, μια μάλλον ερημική πλαγιά που καλύπτει το βάλτο του Gayonggong, έναν τριπλό καταρράκτη και τελικά την κορυφή του βουνού Pangrango στα 9,900 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Είσοδος στο εθνικό πάρκο Gunung Gede Pangrango

Η πύλη Cibodas στο Cianjur (τοποθεσία στους Χάρτες Google) είναι η περιοχή της έδρας του πάρκου και του κέντρου επισκεπτών, και αποτελεί επομένως την κύρια είσοδο για τους περισσότερους επισκέπτες του Gunung Gede Pangrango.

Η ευκολότερη εμπειρία του πάρκου Gunung Gede Pangrango θα διαρκέσει περίπου τέσσερις με πέντε ώρες, περπατώντας 2,7 χιλιόμετρα μέχρι το καλντερίμι από την πύλη εισόδου Cibodas στους τριπλούς καταρράκτες του Cibeureum , σε υψόμετρο 5.300 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στην πύλη εισόδου Cibodas, θα πληρώσετε το ποσό των 27.500 δολλαρίων (περίπου $ 3) για το σαββατοκύριακο ή το ημερήσιο ποσό 22.500 δολάρια (περίπου 1.70 δολάρια) για να αποκτήσετε πρόσβαση.

Ο πλακόστρωτος διάδρομος είναι εύκολος στην πλοήγηση, αλλά μπορεί να πάρει μάλλον κουραστικό για αρχάριους καθώς οι ώρες περνούν. Σημάδια που περιγράφουν την τοπική χλωρίδα και πανίδα ακολουθούν το μονοπάτι, αλλά είναι όλα στην Bahasa Indonesia και σχεδόν δυσανάγνωστα δεδομένου του βανδαλισμού που τους προκάλεσε περάσματα πεζοπορίας.

Το ανατριχιαστικό τροπικό δάσος δίνει τη θέση του σε ορισμένα σημαντικά αξιοθέατα καθώς ανεβαίνετε:

Το Telaga Biru (τοποθεσία στους χάρτες Google) είναι μια γαλάζια λίμνη που βρίσκεται περίπου ένα μίλι από την είσοδο Cibodas. Η λίμνη βρίσκεται περίπου 5.100 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Η λίμνη είναι περίπου πέντε εκτάρια στην περιοχή, και έρχεται σε ένα άνυδρο γαλάζιο χρώμα χάρη στην άλγη που επιπλέουν στο νερό. Το χρώμα είναι πραγματικά μεταβλητό. ανάλογα με τον κύκλο ανάπτυξης φυκών, η λίμνη μπορεί να εμφανιστεί πράσινη ή ακόμα και κόκκινη.

Λίγο παρελθόν Telaga Biru, οι επισκέπτες θα συναντήσουν ένα ξαφνικό άνοιγμα στο δάσος κάλυψη-αυτό σηματοδοτεί την άκρη της Gayonggong Swamp (τοποθεσία στους Χάρτες Google), μια ελώδης δεξαμενή που κρατά το νερό που ρέει από το υψηλότερο έδαφος.

Τα ελώδη εδάφη που κυριαρχούν στο βάλτο είναι ένα αγαπημένο έδαφος κυνηγιού της λεοπάρδαλης Java ( Panthera pardus weld ). Τα λεοπάρδαλα της Java είναι νυχτερινά, οπότε αν δεν τυχαίνει να διασχίζετε το βάλτο τη νύχτα, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε.

Από το βάλτο στο Falls

Οι επισκέπτες διασχίζουν το βάλτο διασχίζοντας ένα διάδρομο που είναι ειλικρινά σε πολύ κακή κατάσταση. Μέρος του πεζόδρομου είναι φτιαγμένο από πλαστικά κορμούς από σκυρόδεμα, που στέκονται αρκετά καλά στα στοιχεία. το υπόλοιπο είναι κατασκευασμένο από ξύλινα σανίδες, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο να καταρρεύσει.

Η εκκαθάριση που παρέχεται από το βάλτο δίνει στους επισκέπτες την πρώτη καλή ματιά στο όρος Pangrango, το οποίο αναδύεται, η αιχμή του συχνά χάνεται στα σύννεφα.

Τέλος, οι επισκέπτες φτάνουν στους Cibeureum Falls ύψους 160 ποδιών (τοποθεσία στους Χάρτες Google), ο οποίος αποτελείται από τρεις πτώσεις που συγκλίνουν σε αυτό το σημείο: ο Cikundul πέφτει, ο Cidenden πέφτει και το Cibeureum πέφτει. Μεγάλο μέρος του νερού που προέρχεται από αυτές τις πτώσεις τελικά καταλήγει ως τμήμα της υδροδότησης Τζακάρτα.

Η λέξη cibeureum (στην ινδονησιακή γλώσσα , "c" προφέρεται ως "ch") αναφέρεται σε "κόκκινο νερό" στην τοπική σουδανέζικη γλώσσα. η κόκκινη βρύα ( Sphagnum gedeanum ) που συμβαίνει γύρω από τις πτώσεις προσδίδει μερικές φορές μια κόκκινη χροιά στο νερό που ρέει από τις πτώσεις.

Αναρρίχηση στη διάσκεψη κορυφής του Pangrango

Το μονοπάτι που οδηγεί στις κορυφές του Γκεντε και του Πάνγκρανγκο κάνει μια παράκαμψη μετά από το βάλτο του Gayonggong. οι επισκέπτες θα χρειαστούν άλλες δέκα έως έντεκα ώρες για να φτάσουν είτε στην κορυφή από το Gayonggong και μετά. Εάν σχεδιάζετε να προχωρήσετε στην κορυφή, θα χρειαστεί να πάρετε άδεια από το γραφείο του πάρκου και να αποδεχθείτε την εταιρεία ενός τοπικού οδηγού.

Θα βρείτε θερμές πηγές περίπου 5,3 χλμ. Από την γραμμή εκκίνησης Cibodas. Περίπου 1,5 μίλια πιο μακριά από το μονοπάτι, θα φτάσετε στους καταυλισμούς Kandang Batu και Kandang Badak (τοποθεσία στους Χάρτες Google) σε υψόμετρο 7,200 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι χώροι είναι εξαιρετικοί χώροι για να επισκεφθείτε και να εξετάσετε τα μοναδικά φυτικά είδη της περιοχής.

Η κορυφή και ο κρατήρας του Mt. Το Gede (τοποθεσία στους Χάρτες Google, κατά προσέγγιση) είναι μια πλήρη πεζοπορία πέντε ωρών από την πύλη Cibodas, περίπου έξι μίλια μακριά από το σημείο εκκίνησης. Το ηφαίστειο έχει συνολικά τρεις σχετικά δραστήριους κρατήρες σε αυτό το σημείο, το οποίο είναι περίπου 9.700 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Κατεβείτε μερικά ακόμη χιλιόμετρα κάτω από το μονοπάτι και θα συναντήσετε το λιβάδι Suryakencana (τοποθεσία στους Χάρτες Google) , ένα μεγάλο κάστρο γεμάτο λουλούδια από ορχιδέες. Το λιβάδι βρίσκεται σε υψόμετρο 9,000 ποδιών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι 7,3 μίλια ή έξι ώρες πεζοπορία από το Cibodas.

Κάμπινγκ στο πάρκο Gunung Gede Pangrango

Ανάλογα με το ρυθμό και τη διαδρομή σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα στρατόπεδο σε έναν από τους χώρους κατασκήνωσης στο ή κοντά στο πάρκο Gunung Gede Pangrango: Gunung Putri (Χάρτες Google), Cibodas Golf (Google Maps), Selabintana (Google Maps) και Calliandra Google Maps).

Για να προετοιμαστείτε για μια ολονύκτια επίσκεψη σε οποιοδήποτε από αυτά τα κατασκήνωση πάρκων Gunung Gede Pangrango, επικοινωνήστε με το προσωπικό του Εθνικού Πάρκου στο +62 856 5955 2221.

Ένα καταυλισμό "πέντε αστέρων" στην περιοχή επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν μια πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία κάμπινγκ. Η περιοχή Situ Gunung Sukabumi είναι το σπίτι του Tanakita (tanakita.id), ενός χώρου κατασκήνωσης δύο εκταρίων που προσφέρει τις δικές του σκηνές, στρώματα, υπνόσακους και μαξιλάρια. και ζεστό και κρύο ντους και τουαλέτες.

Φτάνοντας στο πάρκο Gunung Gede Pangrango

Η πύλη Cibodas του πάρκου Gunung Gede Pangrango είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο.

Από τη Τζακάρτα, θα πρέπει να πάρετε το δρόμο Toll Jagorawi έξω από την πόλη, και να βγείτε από την πύλη διοδίων Gadog. Οδηγήστε κατευθείαν προς Puncak, περίπου 7,5 μίλια, μέχρι να φτάσετε στη διασταύρωση μετά το κατάστημα Outlet TSE, όπου μπορείτε να στρίψετε δεξιά. Πηγαίνετε ευθεία για περίπου 1,8 μίλια μέχρι να φτάσετε στην Πύλη Cibodas. Κάθε όχημα θα χρεωθεί με εισιτήριο 3.000 δρχ. (Περίπου 30 λεπτά ΗΠΑ), με επιπλέον 1.000 δολάρια (10 δολάρια σεντ) ανά άτομο.

Αν διαμένετε σε κοντινό θέρετρο, τα καταλύματά σας ενδέχεται να είναι σε θέση να οργανώσουν μια επίσκεψη στο πάρκο Gunung Gede Pangrango χρησιμοποιώντας το δικό τους οχημάτων. Ρωτήστε το ξενοδοχείο ή το θέρετρο σας εάν αυτό μπορεί να γίνει.

Πότε να επισκεφθείτε το πάρκο Gunung Gede Pangrango, τι να φορέσετε

Επισκεφθείτε το πάρκο Gunung Gede Pangrango από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, όταν η ξηρή περίοδος είναι ανοιχτή και τα μονοπάτια είναι πιο ευπρόσδεκτα. Τα μονοπάτια είναι κλειστά για τους επισκέπτες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο και καθ 'όλη τη διάρκεια του Αυγούστου - το πάρκο εκμεταλλεύεται τον κακό καιρό για να αφήσει την οικολογία να ανακάμψει από τους επισκέπτες όλο το χρόνο.

Οι ημερήσιες εκδρομές μπορούν να διαρκέσουν περίπου πέντε ώρες για να μετακινηθούν μέχρι τους καταρράκτες του Cibeureum και πίσω. περισσότεροι έμπειροι πεζοπόροι θα θέλουν να πάρουν δύο μέρες για να εξερευνήσουν το πάρκο και τους θησαυρούς του.

Οι επισκέπτες θα βιώσουν δροσερό και υγρό καιρό στα ψηλότερα ύψη του βουνού, γι 'αυτό συνιστώνται μπότες βροχής και αδιάβροχα πεζοπορικά παπούτσια.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα στο www.gedepangrango.org, email: info@gedepangrango.org ή καλέστε στο + 62-263-512776. Για να κάνετε κράτηση για επισκέψεις ή για προνόμια κάμπινγκ, επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση booking@gedepangrango.org ή καλέστε στο + 62-263-519415.