Ο Γουίλιαμ ο κατακτητής - Η νέα κληρονομιά του Καρμάχικου δάσους έπληξε την κληρονομιά του;

Ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής έφτιαξε μια παιδική χαρά στο Νέο Δάσος, οδηγώντας ολόκληρα χωριά από τη γη. Αλλά το κάρμα το πλήρωσε πίσω;

Το έτος 2016 σηματοδοτεί την 950η επέτειο της μάχης του Hastings και του Norman Conquest όταν ο William the Conqueror - γνωστός και ως William the Bastard - σκότωσε τον αγγλοσαξονικό βασιλιά Harold και οδήγησε τους Norman ιππότες στην εξαγορά της Αγγλίας.

Αν ακολουθείτε το Norman Trail Conquest Trail, επισκεπτόμενος σημαντικές τοποθεσίες του σπουδαίου έτους 1066 και τα επακόλουθα του, κάντε μια παράπλευρη εκδρομή στο New Forest National Park για να επισκεφθείτε την Πέτρα Rufus.

Εκεί μπορείτε να ανακαλύψετε μια ελάχιστα γνωστή ιστορία για το πώς η αιματηρή μοίρα των απογόνων του William μπορεί να ήταν η εκδίκηση του Νέου Δασκάλου.

Πρώτο φόντο για το νέο δάσος

Λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη όταν ο William the Conqueror δημιούργησε το New Forest, περίπου 90.000 στρέμματα στο Hampshire και το Dorset, είναι λίγο ασαφής. Αλλά αυτό που είναι γνωστό ότι γύρω στο 1079, ο Γουίλιαμ αποφάσισε ότι χρειάστηκε έδαφος κυνηγιού με ειδικούς νόμους για να προστατεύσει τα "θηρία της κυνηγά" (ελάφι και αγριογούρουνο) και τη γη που βόσκουν.

Μια έκταση 150 τετραγωνικών μιλίων δασικών εκτάσεων, ακρωτηρίων, χερσότοπων και λιβαδιών καθαρίστηκε από χωριά για την ευχαρίστηση του William. Ορισμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι 36 εκκλησίες κατεδαφίστηκαν υποδηλώνοντας ότι 36 ενορίες ή χωριά καταστράφηκαν και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τη γη.

Αυτό θα μπορούσε να είναι υπερβολή. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες λένε ότι η εν λόγω περιοχή μπορεί να ήταν κατάλληλη για βόσκηση, αλλά δεν ήταν αρκετά γόνιμη για επαρκή γεωργία να υποστηρίξει 36 χωριά.

Η αλήθεια μπορεί ποτέ να μην είναι γνωστή. Αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι μερικοί άνθρωποι οδηγήθηκαν από τα σπίτια τους και ο William επέβαλε σκληρούς νόμους για να προστατεύσουν τα θηρία του.

Καρμική εκδίκηση;

Στα χρόνια που ακολούθησαν, τρεις από τους απογόνους του William, συμπεριλαμβανομένων δύο από τους γιους του και ένας εγγονός, πέθαναν υπό μυστηριώδεις συνθήκες στο Νέο Δάσος:

Ομοίως, ο William Rufus πέθανε από ατύχημα;

Έτσι πηγαίνει η επίσημη ιστορία. Η πέτρα Rufus, πάνω, ανεγέρθηκε κοντά στη δρυς. Ο μύθος σε αυτό αναφέρει:

"Εδώ βρισκόταν η βελανιδιά, πάνω στην οποία ένα βέλος που πυροβόλησε ο Sir Walter Tyrrell σε ένα ελάφι, κοίταξε και χτύπησε τον βασιλιά Γουίλιαμ το δεύτερον, επώνυμο Rufus, στο στήθος, του οποίου αμέσως πέθανε, τη δεύτερη μέρα του Αυγούστου anno 1100. "

"Ότι το σημείο όπου ένα γεγονός τόσο αξιομνημόνευτο θα μπορούσε να μην λησμονηθεί αργότερα, η κλειστή πέτρα δημιουργήθηκε από τον John Lord Delaware ο οποίος είχε δει το δέντρο να μεγαλώνει σε αυτό το μέρος".

Αλλά ήταν πραγματικά ένα ατύχημα; Εξετάστε αυτά τα γεγονότα:

  1. Ο Sir Walter Tyrrell γύρισε πίσω στη Γαλλία και εξαφανίστηκε αμέσως.
  2. Κανείς δεν του άρεσε πραγματικά ο William Rufus, ειδικά οι ευγενείς που ήταν μαζί του εκείνη την ημέρα.
  3. Ο αδελφός του, ο οποίος θα γίνει βασιλιάς όταν πέθανε, ήταν επίσης μέρος του κυνηγετικού κόμματος.
  1. Το πιο ξεκάθαρο από όλα, το σώμα του βασιλιά απλώς εγκαταλείφθηκε όπου έπεσε. Κανείς από τη βασιλική οικογένεια δεν προσπάθησε να το φέρει πίσω στο δικαστήριο για μια κηδεία αντάξια ενός βασιλιά. Τελικά, ένας άνθρωπος που ονομάστηκε Πούκης, ένας τοπικός δασοφύλακας, βρήκε το σώμα και τον έφερε στον καθεδρικό ναό του Winchester στο καλάθι του.

Πώς να βρείτε την πέτρα Rufus

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ειρηνική τοποθεσία του The Rufus Stone και να αποφασίσετε μόνοι σας. Υπάρχει ένας μικρός χώρος στάθμευσης ακριβώς απέναντι από το δρόμο και τις περισσότερες μέρες το New Forest ponies θα τσιμπήσει το χορτάρι κοντά. Οι φύλακες πάρκων σας συμβουλεύουν να τις αντιμετωπίζετε ως άγρια ​​ζώα, αλλά δεν φαίνεται να ανησυχούν από την παρουσία ανθρώπων ή σκύλων.

Η πέτρα είναι κάτω από ένα στενό δρόμο από το A31 στα μισά του δρόμου μεταξύ των Stoney Cross και Cadnam εξόδους. Είναι μια αριστερή στροφή από την ανατολική λωρίδα. Δεν μπορείτε να γυρίσετε σε αυτόν τον δρόμο - ή ακόμα και να το δείτε από τη δυτική λωρίδα. Εάν εισέρχεστε στο πάρκο από την ανατολή, θα πρέπει να συνεχίσετε δυτικά με το Stoney Cross και να αλλάξετε κατευθύνσεις το συντομότερο δυνατόν μετά από αυτό. Ο δρόμος είναι καλά επισημασμένος. Υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ πέρα ​​από το δρόμο και μια παμπ λίγο πιο πέρα.