Ο βραβευμένος σεφ Jonathon Sawyer παρουσιάζει την αγάπη του Cleveland

Μια φορά κι έναν καιρό, η "Περιοχή των Μεγάλων Λιμνών" που πήρε το βραβείο James Beard ήταν συνώνυμη με το Σικάγο. Πολλά έχουν αλλάξει στη νέα χιλιετία. Ένα μέρος που ξεκίνησε κάποια αλλαγή είναι το Κλίβελαντ. Αρχικά ήταν ο Rocco Whalen (2004), ο Michael Symon (2009) και ο Jonathon Sawyer (2015).

Το Βραβείο Τζέιμς Μπέαρτ απλώς στερεώθηκε στο έθνος που γνώριζαν ήδη οι Κλέβελαντς: ο Σάουερ, ο οποίος με τη γυναίκα του Αμέλια κατέχει την ταβέρνα του θερμοκηπίου, το Noodlecat και την Τρεντίνα, είναι ένας σεφ των οποίων τα εστιατόρια δεν πρέπει να χάσουν.

Ο Chef Sawyer ακόνισε το μαχαίρι του κάτω από δύο εξαιρετικά αναγνωρισμένους chefs, Charlie Palmer και συναδέλφους του Cleveland, Symon, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους που τον επαίνεσε όταν κέρδισε τον James Beard. Μεταξύ των ανταγωνιστών του ήταν Andrew Zimmerman της Μινεσότας.

Ο Johnathon Sawyer κάθισε για να μιλήσει για τα εστιατόριά του και την αγαπημένη του πόλη Midwest, Κλίβελαντ.


Marcia Frost: Πρέπει να ήταν καταπληκτικό να κερδίσετε το βραβείο James Beard για εστιατόρια στη δική σας πατρίδα. Περιγράψτε τη στιγμή που ανακαλύψατε.
Jonathon Sawyer: Κερδίζοντας το βραβείο σήμαινε τον κόσμο για μένα. Αποφάσισα να φύγω από τη Νέα Υόρκη πριν από πολλά χρόνια για να μεγαλώσω την οικογένειά μου. Το άνοιγμα ενός εστιατορίου ήταν ένας μεγάλος κίνδυνος για έναν νέο σεφ και το βραβείο με έκανε τόσο υπερήφανους που μπορώ να ολοκληρώσω όλα όσα έχω καταφέρει στην πατρίδα μου στο Κλίβελαντ.

Κέρδισα το βραβείο (σε τελετή) στο Σικάγο. Δεν ήμουν εδώ το όνομά μου όταν το ανακοίνωσαν. Χρειάστηκε ένα δευτερόλεπτο για να γίνει κλικ σε όλα.

Η γυναίκα μου με χτύπησε στον ώμο και είπε ότι κέρδισα. Δεν θυμάμαι πραγματικά το υπόλοιπο παρά μια αίσθηση χαράς και ευγνωμοσύνης.

MF: Από πού προέρχεται η ιδέα για τα Pop-ups από Brick & Mortar?
JS: Δεν κάνουμε πια Ups Brick & Mortar Pop, αλλά προέκυψε από την επιθυμία να φέρουμε σεφ από άλλες πόλεις για να δούμε την όμορφη πόλη μας Κλήβελαντ και να αφήσουμε το CLE να δούμε μαγειρικό ταλέντο από όλη τη χώρα.



MF: Έχεις δουλέψει και εκπαιδεύσεις με τον Michael Symon . Τώρα που έχετε εστιατόρια δίπλα στο άλλο, αισθάνεστε ανταγωνιστικά;
JS: Καθόλου. Είμαστε πολύ διαφορετικοί σεφ και είναι ένας από τους καλύτερους φίλους και μέντορας μου. Είμαι υπερήφανος που τον έχω ως γείτονα τόσο στο σπίτι μου όσο και στο εστιατόριο μας. Ζει στο δρόμο από την οικογένειά μας.

MF: Η Ρεπουμπλικανική Συνέλευση έρχεται στο Κλίβελαντ αυτό το καλοκαίρι. Κάνετε κάτι ιδιαίτερο σε συνδυασμό με τη σύμβαση;
JS: Καμία αλλαγή. Απλά φροντίστε να μαγειρεύετε καλό φαγητό, αλλά είμαι Πρόεδρος του Chef μιας εκδήλωσης RNC που δεν μπορώ ακόμη να συζητήσω.

MF: Έχετε καταναλώσει κάποιον από τους προεδρικούς υποψηφίους στα εστιατόρια σας;
JS: Δεν είμαι πραγματικά ελεύθερος να πω :)

MF: Ποια είναι τα αγαπημένα σας μέρη για φαγητό στο Κλίβελαντ, εκτός από τα δικά σας εστιατόρια;
JS: (Η Michael Symon's) Η Lolita είναι μια αγαπημένη νύχτα για τη γυναίκα μου και εγώ.

MF: Τι σας αρέσει να κάνετε στο Clevelandwhen έχετε ελεύθερο χρόνο;
JS: Συνεργαστείτε με τη γυναίκα μου, τη Amelia, τα παιδιά, την Catcher και τη Louisiana. Μου αρέσει να περπατάω και να ζωοτροφές και να περάσω τη μέρα σε ένα από τα εκπληκτικά μουσεία όπως το Rock Hall ή το Μουσείο Τέχνης του Κλίβελαντ.

MF: Οποιαδήποτε εξαιρετικά μέρη που σας αρέσει να περπατάτε;


JS: Μου αρέσει να οδηγώ το ποδήλατό μου κάτω MLK στη λίμνη. Το κάνω πιθανότατα αυτό τρεις φορές την εβδομάδα. Μου αρέσει να καθίσω στη λίμνη και να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου, να γράψω συνταγές ή να διαλογίσω. Μου αρέσει η πεζοπορία στο Chagrin Reservation. Μου αρέσει να ακολουθώ με τα παιδιά μου στο λόφο απέναντι από το κάστρο Squires και μου αρέσει πολύ να πηγαίνω με ποδήλατο την Κυριακή με την οικογένειά μου στο Towpath.

Ελέγξτε το Hipmunk για να σχεδιάσετε ένα ταξίδι στο Κλίβελαντ.