Οι Brilmore Sprites στο Φοίνιξ της Αριζόνα

Τα αγάλματα του Frank Lloyd Wright Adorn Phoenix Resort

Όπως και το πουλί Phoenix που αυξήθηκε από τη δική του στάχτη, οι Sprites του Midway Gardens αναστήθηκαν από την κατάρριψή τους και δόθηκαν στο Arizona Biltmore, A Waldorf Astoria Resort ως δώρα. Τώρα που ονομάζονται Biltmore Sprites, οι Sprites των Midway Gardens ήταν κατά κάποιο τρόπο τα χαμένα παιδιά του αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright και του γλύπτη Alfonso Iannelli. Αυτά τα γεωμετρικά αρχιτεκτονικά αγάλματα σχεδιάστηκαν το 1914 για τον συγκεκριμένο σκοπό της διακόσμησης και της παρακολούθησης των Gardens Midway, κάποτε ένα κέντρο για κορυφαία ψυχαγωγία, εκλεκτά τρόφιμα και μουσική στη λίμνη του Σικάγου.

Οι περισσότεροι από τους Σπρίτες γνώρισαν πρόωρη και ατυχή κατάργηση κατά τη διάρκεια της Απαγόρευσης.

Οι Κήποι, σχεδιασμένοι από τον κ. Wright, γνώρισαν μια επιτυχημένη πρώτη σεζόν το 1914, αλλά τον ίδιο χειμώνα άρχισαν να νιώθουν την ψυχραιμία του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Οι Midway Gardens πωλήθηκαν στην Edelweiss Brewing Company και μετατράπηκαν σε κατάφυτη κήπο μπύρας - ενώ οι Σπρίτες στέκονταν και παρακολουθούσαν.

Τα καλοσχεδιασμένα αρχιτεκτονικά σχέδια και διακοσμήσεις του κ. Wright τροποποιήθηκαν και διαλύθηκαν σε μια προσπάθεια της εταιρείας ζυθοποιίας να προσελκύσει κοινό. Η προσπάθεια αυτή αποδείχθηκε ανεπιτυχής. Το τελικό χτύπημα ήρθε το 1920 όταν δηλώθηκε η απαγόρευση. Δεδομένου ότι οι υπαίθριες αυλές και οι περίκλειστοι κήποι του Winter Garden ήταν πολύ ορατοί για να μετατραπούν σε μια speakeasy, η ιδιοκτησία των Gardens Midway συνέχισε να αλλάζει τα χέρια αρκετές φορές, εξυπηρετώντας μια φορά ως γκαράζ και πλύσιμο αυτοκινήτων. Το κτίριο έκλεισε τελικά και κατεδαφίστηκε τον Οκτώβριο του 1929.

Οι κήποι Midway μπουλντόζονταν στη λίμνη Μίτσιγκαν. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το κτίριο δεν κατέβηκε χωρίς αγώνα. Δύο καταστροφικές εταιρείες αποχώρησαν από τις επιχειρήσεις προσπαθώντας να κατεδαφίσουν τη δομή από σκυρόδεμα. Η εταιρία που τελικά κατέλαβε το έπαψε ακόμα να χάνει σημαντικά χρήματα στην εργασία.

Το Chicago Daily News της 10ης Οκτωβρίου 1929 ανέφερε την καταστροφή των κήπων ως το τέλος μιας εποχής, αλλά σχολίασε ότι οι χρυσές μέρες ήταν τόσο απομακρυσμένες που ήταν πραγματικά πέρα ​​από την ανάκτηση.

Φαινόταν ότι οι Σπρίτες χάθηκαν για πάντα. Τότε κάποτε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η λέξη έφθασε στο Taliesin, στην αρχική περιουσία και στη Σχολή Frank Lloyd Wright στην Spring Green του Ουισκόνσιν, ότι μερικοί από τους Sprites είχαν σωθεί και ήταν κομμένοι σε αγρόκτημα στη λίμνη Delton του Wisconsin.

Προφανώς, ένα μέλος του στρατού του Midway Gardens καταστρέψει τους Σπρίτες από τη λίμνη ή τους άρπαξε πριν καταστραφούν. Για χρόνια είχαν φτάσει στο αγρόκτημα του. Ο Taliesin ανέκτησε τους τρεις κατεστραμμένους Sprites και τους έστειλε στο σπίτι του Stillwater, Minnesota του Don Lovness, πελάτη και φίλο του Wright. Η αγάπη και η γυναίκα του αποκατέστησαν δύο Sprites 5 έως 6 ποδιών και ένα Sprite 12 ποδιών. Για πάνω από 20 χρόνια, αυτά τα στοιχεία φυλάσσονταν στο σπίτι του Frank Lloyd Wright.

Το 1980, η κ. Wright έχτισε έναν κήπο στο Taliesin West και είχε αποστείλει τους Sprites στο Phoenix για τοποθέτηση. Μετά την αποκατάσταση και την αναμόρφωση της εργασίας έγιναν, οκτώ Sprites, έκαστος στέκεται 6 πόδια ύψος και βάρους 450 κιλών, δωρήθηκαν στην Arizona Biltmore τον Οκτώβριο του 1985.

Σήμερα, τα χαμένα παιδιά έχουν βρει ένα ευπρόσδεκτο σπίτι στο οικείο περιβάλλον ενός αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright, το The Arizona Biltmore Resort.