Οι νόμοι περί αυτοκινήτων της Φλώριδας

Παιδική ασφάλεια, καθίσματα αυτοκινήτων και ζώνες ασφαλείας

Ο νόμος της Φλόριντα απαιτεί τα παιδιά που ταξιδεύουν σε αυτοκίνητα να είναι κατάλληλα συγκρατημένα με κατάλληλη συσκευή ασφαλείας για τα παιδιά. Οι συγκεκριμένες απαιτήσεις ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και βασίζονται στις κατευθυντήριες γραμμές της βιομηχανίας και της κυβέρνησης. Θυμηθείτε, ο σκοπός αυτών των νόμων είναι να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του παιδιού σας και θα πρέπει να τα δείτε ως ένα ελάχιστο πρότυπο.

Παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών πρέπει να συγκρατούνται σε παιδικό κάθισμα ασφαλείας στο πίσω κάθισμα του οχήματος.

Αυτό μπορεί να είναι ένας χωριστός φορέας ή παιδικό κάθισμα ασφαλείας που είναι ενσωματωμένο σε ένα όχημα από τον κατασκευαστή.

Τα βρέφη θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν ένα κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω, καθώς είναι η ασφαλέστερη μέθοδος μεταφοράς μικρών παιδιών. Οι ειδικοί ασφαλείας συστήνουν τη συνέχιση της χρήσης του καθίσματος εφόσον το παιδί βρίσκεται εντός των ορίων ύψους και βάρους του καθίσματος.

Όταν το παιδί ξεπεράσει το κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω (συνήθως φτάνει τουλάχιστον ένα έτος και ελάχιστο βάρος 20 κιλά), θα πρέπει να μεταβείτε σε παιδικό κάθισμα ασφαλείας προς τα εμπρός. Αυτό το κάθισμα θα πρέπει επίσης να τοποθετηθεί στο πίσω κάθισμα του οχήματος.

Τέσσερα και πέντε παιδιά

Σύμφωνα με το νόμο, τα παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν παιδικό κάθισμα, κατά την κρίση του γονέα. Εναλλακτικά, το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζώνη ασφαλείας του οχήματος. Το παιδί πρέπει να παραμείνει στο πίσω κάθισμα.

Τούτου λεχθέντος, οι ειδικοί ασφαλείας συστήνουν ότι τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το κάθισμα προς τα εμπρός μέχρι να υπερβούν το όριο βάρους ή ύψους του καθίσματος.

Αυτό είναι συνήθως γύρω από την ηλικία των τεσσάρων και ένα βάρος των 40 κιλών.

Οι ειδικοί ασφαλείας συστήνουν επίσης τα παιδιά να χρησιμοποιούν αναπτήρα σε αυτήν την ηλικία. Διαφορετικά, η ζώνη ασφαλείας μπορεί να μην ταιριάζει σωστά και το παιδί κινδυνεύει να βλάψει σοβαρά σε περίπτωση ατυχήματος.

Παιδιά ηλικίας έξι έως οκτώ

Τα παιδιά ηλικίας έξι έως οκτώ ετών πρέπει να παραμείνουν στο πίσω κάθισμα του οχήματος και να χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας ανά πάσα στιγμή.



Παρόλο που ο νόμος δεν απαιτεί τη χρήση αναμνηστικού καθίσματος, οι ειδικοί ασφαλείας συστήνουν να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα κάθισμα αναπνοής για το παιδί σας μέχρι το παιδί να είναι τουλάχιστον τέσσερα πόδια, εννέα ίντσες (4'9 ") ψηλό.

Παιδιά ηλικίας Εννέα έως Δώδεκα

Τα παιδιά ηλικίας εννέα έως δώδεκα πρέπει να παραμείνουν στο πίσω κάθισμα του οχήματος και να χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας ανά πάσα στιγμή. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν χρειάζονται πλέον τη χρήση κάθριου και μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια τη ζώνη ασφαλείας των ενηλίκων.

Παιδιά δεκατριών και άνω

Τα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω μπορούν να οδηγούν είτε στο μπροστινό είτε στο πίσω κάθισμα. Όπως και με τους ενήλικες, τα παιδιά στο μπροστινό κάθισμα πρέπει να φορούν ζώνες ασφαλείας.

Έλεγχοι καθισμάτων ασφαλείας παιδιών

Η Φλόριντα προσφέρει έναν αριθμό δωρεάν σταθμών τοποθέτησης παιδικών καθισμάτων. Πρέπει πάντα να επισκέπτεστε έναν από αυτούς τους σταθμούς όταν σκέφτεστε να αλλάξετε τη διάταξη καθισμάτων του παιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής. Ποτέ μην κάνετε μια απόφαση ασφαλείας αυτοκινήτου βασισμένη μόνο στα υλικά που διαβάζετε online ή offline. Πάντα αναζητήστε γνώμη εμπειρογνώμονα. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SaferCar για να βρείτε σταθμό και να κλείσετε ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των παιδικών καθισμάτων, διαβάστε τις συμβουλές ασφαλείας από το Νοσοκομείο Παίδων του Miami ή το TheSpruce.