Νοέμβριος καιρός στη Μαδρίτη

Ο καιρός είναι ένα απρόβλεπτο κτήνος. Ελέγξτε τρεις διαφορετικές αναφορές για τις θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις του αύριο και θα έχετε τρεις διαφορετικές προγνώσεις. Πώς μπορείτε να προβλέψετε και να προετοιμάσετε έναν μήνα (ή περισσότερο) μπροστά από το χρόνο; Οι περισσότεροι ιστότοποι που προσπαθούν να προβλέψουν τον καιρό σε περισσότερες από μία εβδομάδες έξω θα επιλέξουν τη μέση θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις, για να αποφασίσουν εάν θα βρέξουν ή θα λάμψουν. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος σπάνια λέει ολόκληρη την ιστορία.

Για αυτή τη σελίδα για τον καιρό τον Νοέμβριο στη Μαδρίτη, έχουμε συμπεριλάβει και τις συνθήκες των τελευταίων ετών για να σας δώσουμε μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε. Όλοι οι μέσοι όροι για τον καιρό λαμβάνονται από το Weather Underground.

Νοέμβριος καιρός στη Μαδρίτη

Τι συμβαίνει με τη χρήση μέσων όρων για την πρόβλεψη του καιρού; Απλά, ο καιρός είναι σπάνια "μέσος όρος". Αν βρέθηκε καθόλου σε μια συγκεκριμένη ημέρα, η μέση βροχόπτωση για εκείνη την ημέρα θα είναι μόνο λίγα χιλιοστά. Επιπλέον, ο μέσος όρος θερμοκρασίας παράγοντας στις ασυνήθιστα ζεστές ή πραγματικά κρύες ημέρες που μπορεί πάντα να συμβεί.

Εξετάζοντας τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ετών, μπορούμε να δούμε ότι ο μήνας Νοεμβρίου στη Μαδρίτη τείνει να είναι δροσερός αλλά όχι κρύος τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η θερμοκρασία πέφτει σχεδόν στο μηδέν τη νύχτα.

Αρκετά ξηρό και δροσερό στις αρχές Νοεμβρίου

Συνήθως, η Μαδρίτη έχει δροσιστεί μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ ο καιρός έφτασε τους 14 ° C τα τελευταία δύο χρόνια (με εξαίρεση το 2010 και το 2013, όταν η ισπανική πρωτεύουσα γνώρισε λίγο ινδικό καλοκαίρι).

Η βροχή είναι δυνατή αλλά σπάνια. Τη νύχτα παίρνει αρκετά κρύο, έτσι σίγουρα πακέτο ένα σακάκι! Συγκρίνετε αυτό με τις καιρικές συνθήκες στη Βαρκελώνη το Νοέμβριο , όπου οι θερμοκρασίες μετά βίας πέφτουν. Δεν θα θέλετε να χάσετε το Φεστιβάλ Τζαζ της Μαδρίτης, το οποίο ξεκινά στις αρχές Νοεμβρίου.

Περισσότερο από το Ίδιο στα μέσα Νοεμβρίου

Ο καιρός τείνει να παραμείνει αρκετά σταθερός μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν στα μέσα έως χαμηλά. Είναι συνήθως ξηρό.

Εάν βρεθείτε στη Μαδρίτη και θεωρείτε τον εαυτό σας ένα κομμάτι φιλίας, προτείνουμε να δείτε το Semana de Cine Experimental de Madrid (Εβδομάδα πειραματικών ταινιών).

Ο χειμώνας έρχεται στο τέλος Νοεμβρίου

Περισσότερο από τα ίδια στα τέλη Νοεμβρίου.

Εάν απολαμβάνετε εύκρατο καιρό, θα χαρείτε να δείτε ότι η χειμερινή ψύχρα δεν έχει πιάσει ακόμα. Υπάρχουν μερικές νύχτες όπου μπορεί να πάρει αρκετά κρύο όμως, έτσι και πάλι, σκεφτείτε να φέρετε ζεστά ρούχα. Αυτό το παρελθόν έτος, η Μαδρίτη γνώρισε ένα πραγματικό κρύο snap με ένα υψηλό των 6 ° C!