Μπισκότα Boudin και ψωμί Sourdough του Σαν Φρανσίσκο

Το ψωμί Sourdough του Σαν Φρανσίσκο Boudin είναι εντελώς μοναδικό. Η εύθραυστη κρούστα και το μαλακό κρεμώδες κέντρο, σκαλισμένα σε μπολ για φαγητό και σερβίρονται με το διάσημο μαϊντανό του Boudin, είναι ένας από τους θησαυρούς τροφίμων του Σαν Φρανσίσκο. Σιγουρευτείτε ότι επισκέπτεστε το αρτοποιείο ενώ επισκέπτεστε το Σαν Φρανσίσκο

Η "Μητρική Ζύμη" του Boudin κάνει το Sourdough Bread Special

Το 1849, ένας Γάλλος μετανάστης που ονομάστηκε Isidore Boudin μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο για να επωφεληθεί από την έκρηξη Gold Rush.

Χρησιμοποίησε παραδοσιακές ευρωπαϊκές τεχνικές για να συλλάβει φυσική ζύμη που βρέθηκε στον αέρα για τη «μητρική του ζύμη» ή τη βάση του ψωμιού. Ο Boudin ανακάλυψε ότι το ομίχλη και το φυσικό μαγιά που βρέθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο παρήγαγαν νόστιμο ψωμί που ήταν εντελώς διαφορετικό από το γαλλικό sourdough ψημένο στη Γαλλία.

Ενώ άλλοι αρτοποιούς άρχισαν να χρησιμοποιούν τη ζύμη του κέικ του Fleischman το 1868, ο Boudin αρνήθηκε να αλλάξει τη φόρμουλά του. Το ψωμί της Boudin ήταν μόνο τέσσερα συστατικά: αλεύκαστο αλεύρι, νερό, αλάτι και ένα μέρος της μητρικής ζύμης. Ο Boudin δεν προσέφερε συντηρητικά, αρώματα, ζάχαρη, λίπη ή κονσέρβες ζύμης στο ψωμί του.

Παραδόξως, η συνταγή του Boudin για το ψωμί sourdough χρησιμοποιείται ακόμα σε όλα τα αρτοποιεία. Και, ένα μέρος της αρχικής μητρικής ζύμης Isidore έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε ψωμί φτιαγμένο από την εταιρεία τα τελευταία 160 χρόνια. Η ζύμη της μητέρας τροφοδοτείται με νερό και αλεύρι καθημερινά για να εξασφαλίσει την επιβίωση των στελεχών της ζύμης Isidore αρχικά συλληφθεί.

Η ζύμη της μητέρας επιβίωσε ακόμη και την πυρκαγιά και το σεισμό του 1906, όταν η σύζυγος της Λουίζ, Ισιδώρ, έσωσε ένα μέρος της μητρικής ζύμης σε ένα κάδο.

Το φούρνο Boudin εξελίσσεται

Η οικογένεια Boudin διαχειριζόταν το αρτοποιείο μέχρι το 1931, όταν μεγάλα μηχανοποιημένα αρτοποιεία έδιωξαν τους μικρότερους αρτοχικούς αρτοποιούς όπως ο Boudin. Κύριος αρτοποιός Steve Giraudo Sr.

αγόρασαν Boudin από την οικογένεια Boudin, με την έγκρισή τους το 1941, και συνέχισαν να παράγουν το αρτοποιείο Boudin χρησιμοποιώντας την αρχική μητέρα ζύμη. Ο Steve Giraudo πέθανε το 1994 και ο κύριος αρτοποιός Fernando Padilla συνεχίζει την παράδοση αρτοποιίας του Boudin.

Από μια ενιαία αποθήκη στο 1849, η μονάδα αρτοποιίας του Boudin έχει τώρα 29 τοποθεσίες σε ολόκληρο το Σαν Φρανσίσκο και τη νότια Καλιφόρνια. Κάθε φούρνος παράγει ψωμί με τη χρήση ενός μικρού μέρους της αρχικής μητρικής ζύμης του Isidore. Ο φούρνος είναι επίσης γνωστός για τη σούπα μαυρίσματος που σερβίρεται σε πιάτα ψωμιού και έχει μια τεράστια ποικιλία από σάντουιτς και σούπες που προσφέρονται στα αρτοποιεία και τα εστιατόρια του.

Επισκεφθείτε και περιηγηθείτε στο αρτοποιείο Boudin στο Fisherman's Wharf

Το ναυαρχικό τους κατάστημα είναι στο Wharf Fisherman's Wharf που κατέχει 26.000 πόδια απολαύσεων αρτοποιίας. Οι τοποθεσίες Wharf του Fisherman περιλαμβάνουν ένα φούρνο επίδειξης. μια ανεπίσημη αγορά Hall Bakers και το Boudin Café. Bistro Boudin, ένα πλήρες εστιατόριο και ιδιωτική τραπεζαρία. και το Μουσείο & Αρτοποιείο Boudin Tour.

Το μουσείο και η περιοδεία αρτοποιίας κοστίζουν 3 δολάρια και είναι δωρεάν αν γευματίσετε στο Boudin Bistro. Η μικρή περιοδεία του μουσείου και του αρτοποιείου περπατά τον επισκέπτη μέσω της διαδικασίας παραγωγής ψωμιού, συμπεριλαμβανομένων οπτικών και επεξηγήσεων που βοηθούν τον επισκέπτη να καταλάβει γιατί η άγρια ​​ζύμη στο Σαν Φρανσίσκο παράγει ένα τόσο μοναδικό ψωμί.

Η περιοδεία του μουσείου και του φούρνου πρέπει να διαρκέσει περίπου 15 λεπτά για να επισκεφθείτε.