Μαύρα γεγονότα Μήνας Ιστορίας

Το Χιούστον φιλοξενεί χιλιάδες μαύρους Αμερικανούς και ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που γιορτάζουμε την πλούσια ιστορία και τις πολυάριθμες ιστορικές συνεισφορές της μαύρης κοινότητας. Το Χιούστον έχει πολλές εκδηλώσεις και αξιοθέατα για να τιμήσει τον μήνα. Παρακάτω είναι ένας κατάλογος με διάφορους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά και οι οικογένειες μπορούν να συμμετάσχουν στο Black History Month στην περιοχή του Χιούστον.

Η παρέλαση της αφρικανικής αμερικανικής ιστορίας

Οργανωμένη από την εφημερίδα της κοινότητας, το Houston Sun, αυτή η παρέλαση είναι μια γιορτή της μαύρης ιστορίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται συνήθως το πρωί το τρίτο Σάββατο του Φεβρουαρίου. Κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα νέο θέμα που υπογραμμίζει σημαντικά ορόσημα στην ιστορία, όπως οι Αφρο-Αμερικανοί στρατιώτες σε περιόδους πολέμου. Η παρέλαση ξεκινάει στο κέντρο της πόλης από την λεωφόρο Τέξας και τη Hamilton Street κοντά στο στάδιο Minute Maid και είναι ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό.

Μουσείο Buffalo Solders Εθνικό Μουσείο

Δεκαετίες πριν καταργηθεί η δουλεία και κερδίσαμε τον εμφύλιο πόλεμο, οι Μαύροι Αμερικανοί υπηρέτησαν στις στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών - αγωνιζόμενοι για τις ίδιες ελευθερίες που αυτοί οι ίδιοι δεν είχαν ακόμα. Μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχημάτισε όλες τις μονάδες μαύρου πεζικού, οι στρατιώτες των οποίων θα γίνονταν γνωστοί ως Buffalo Soldiers. Βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στο Midtown και την Περιοχή των Μουσείων και είναι αφιερωμένο στο να μοιράζονται τις ιστορίες των γενναίων μαύρων ανδρών που υπηρετούσαν στο στρατό, συμπεριλαμβανομένων πολλών που κέρδισαν το διάσημο Medal of Honor και διαθέτουν αρκετά δωμάτια αξίας αντικειμένων, στολές , και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι συνεργαζόμενοι αυτοί

Pro tip: Το μουσείο έχει ελεύθερη είσοδο την Πέμπτη από 1 έως 5 μ.μ.

Μουσείο Αφροαμερικανικού Πολιτισμού του Χιούστον

Το Μουσείο Αφροαμερικανικού Πολιτισμού του Χιούστον (HMAAC) είναι ένα πολιτιστικό κέντρο όπου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν και να αλληλεπιδρούν με το έργο σημαντικών προσωπικοτήτων και ιστορικών γεγονότων που είναι σημαντικά για την αφροαμερικανική κοινότητα.

Οι εκθέσεις περιστρέφονται συχνά και παρουσιάζουν καλλιτέχνες και αφηγητές, καθώς και συζητήσεις για τα τρέχοντα γεγονότα και τις κοινές μαύρες εμπειρίες. Το μουσείο είναι ανοιχτό Τετάρτη - Σάββατο και η είσοδος είναι πάντα δωρεάν.

Συλλογικό συλλογικό καλλιτέχνη

Ακριβώς κάτω από το δρόμο από το Μουσείο στρατιωτών του Μπάφαλο, βρίσκεται ένα άλλο συλλογικό όργανο για τη μαύρη ιστορία και τον πολιτισμό: το Συλλογικό Κοινό Καλλιτεχνών. Αυτό το υποτιμημένο αξιοθέατο του Περιφερειακού Μουσείου παρουσιάζει έργα τέχνης, χειροτεχνίες και κοσμήματα Μαύρων Αμερικανών, με νέα έργα που εκτίθενται κάθε χρόνο.

Ενώ οι εκθέσεις σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη, η καρδιά και η ψυχή του συλλόγου είναι η αφοσίωσή του στην κοινότητα. Ένα σημαντικό πρόγραμμα στη συλλογική ομάδα είναι ο «κύκλος των διπλωμάτων» της συλλογικής ομάδας, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να συναντηθούν για να μοιραστούν ιστορίες και εμπειρίες, ενώ μαθαίνουν ή εργάζονται σε μια ποικιλία τεχνών, όπως το quilting, το crocheting, το πλέξιμο ή το κεντήματα. Ο χώρος φιλοξενεί επίσης προγράμματα μετά το σχολείο και εργαστήρια οπτικοακουστικών έργων τέχνης καθώς και άλλες φιλικές προς το παιδί δραστηριότητες.

Το Θέατρο Ensemble

Ακριβώς δίπλα στο τρένο της METRORail Red Line στην στάση του Ensemble / HCC, το Ensemble Theatre είναι ένα κεντρικό σημείο του Midtown και αποτελεί αγαπημένο αξιοθέατο για τους ντόπιους που αγαπούν το θέατρο.

Το θέατρο ξεκίνησε τη δεκαετία του '70 ως μέσο προβολής της καλλιτεχνικής έκφρασης των Μαύρων Αμερικανών και διασκεδάζει και διαφωτίζει διάφορες κοινότητες. Τις δεκαετίες από τότε, έχει γίνει το παλαιότερο και μεγαλύτερο επαγγελματικό Μαύρο θέατρο στις Νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Δείχνει εδώ ρίχνει φως στην μαύρη εμπειρία και συχνά είναι έργα τοπικών και περιφερειακών συγγραφέων και καλλιτεχνών. Το θέατρο φιλοξενεί επίσης ένα πρόγραμμα Young Performers, όπου τα παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών κερδίζουν εμπειρία και κατάρτιση στις θεατρικές τέχνες. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν, αλλά συνήθως κυμαίνονται από $ 30 έως $ 50.

Δημόσια Βιβλιοθήκη του Χιούστον

Κάθε Φεβρουάριο, η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Χιούστον φιλοξενεί μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν Μαύρους συγγραφείς, ποιητές και κινηματογραφιστές. Εκτός από τα προγράμματα που απευθύνονται σε ενήλικες, η βιβλιοθήκη φιλοξενεί φιλικές προς το παιδί δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων ειδικών θεμάτων ιστοριών, εργαστηρίων και γραπτών ασκήσεων με επίκεντρο την αφροαμερικανική ποίηση και τους Μαύρους συγγραφείς και ποιητές που έχουν επηρεάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με τα λόγια και τον ακτιβισμό τους.

Κοινοτικό Κολλέγιο Χιούστον: Ετήσια Γαλάτα Μαύρης Ιστορίας

Κάθε χρόνο, η HCC και οι γενναιόδωροι χορηγοί της θέτουν το ετήσιο Gala Black History, το οποίο αυξάνει τα κεφάλαια υποτροφιών για τους φοιτητές του Community College του Χιούστον. Οι προηγούμενοι κύριοι ομιλητές περιλαμβάνουν τους Spike Lee, Soledad O'Brien και James Earl Jones. Το γκαλά συνήθως λαμβάνει χώρα κοντά στο τέλος του μήνα στην αίθουσα χορού στο Bayou Place.