Καλύτερες παραλίες του Sonoma County

Πώς να βρείτε την καλύτερη παραλία για την ημέρα σας στον ωκεανό

Περισσότερα από τα μισά από τα 53 μίλια ακτογραμμής του Sonoma County είναι αφιερωμένα στη δημόσια χρήση, αλλά είναι συχνά πιο γραφικά από ό, τι τα ψυχαγωγικά.

Οπουδήποτε κατά μήκος της ακτής Sonoma, τα κύματα του ύπνου μπορούν να εμφανιστούν απροσδόκητα, πλένοντας τους ανυποψίαστους επισκέπτες στο νερό. Το ταραχώδες, κρύο νερό κάνει ακόμα και αυτές τις απλές δραστηριότητες όπως το παιχνίδι σερφ ή την αναρρίχηση των βράχων έξω επικίνδυνες.

Εάν θέλετε να μάθετε για την ποιότητα του νερού σε οποιαδήποτε από τις παραλίες του Sonoma County, μπορείτε να το ελέγξετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Καλύτερες παραλίες του Sonoma County

Αυτές οι παραλίες παρατίθενται στη σειρά από νότο προς βορρά:

Gerstle Cove, Salt Point State Park: Το Gerstle Cove έχει μεγάλες πισίνες και βραχώδεις σχηματισμούς. Έχει επίσης εξαιρετικά παραδείγματα γεωλογικού σχηματισμού που ονομάζεται "tafoni". Ψάξτε για πέτρες ψαμμίτη με ένα σχήμα κηρήθρας με κηρήθρα γεμάτο λάκκους, πόμολα, νευρώσεις και κορυφογραμμές, κοντά στην άκρη του ωκεανού.

Sandstone ήταν λαξευμένο κοντά για να χτίσει δρόμους και κτίρια του Σαν Φρανσίσκο στα μέσα του 1800s. Κοιτάξτε προσεκτικά και μπορείτε να δείτε τα μπουλόνια που χρησιμοποιούνται για την άγκυρα των πλοίων ενώ οι πλάκες ψαμμίτη φορτώθηκαν επί του σκάφους. Οι πετρωμένοι πέτρες εξακολουθούν να είναι διάσπαρτοι βόρεια του Gerstle Cove με οπές διάτρησης κατά μήκος των άκρων που χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν να σπάσουν μεγαλύτερους βράχους σε μικρότερες πλάκες.

Salt Point State Park: Το Salt Point είναι ένα θεαματικό πάρκο, με όλα τα είδη του εδάφους: λιβάδια, δάση, λιβάδια, πυκνά δάση, βραχώδεις ακτές, ήσυχους όρμους και surfing.

Ήταν επίσης ένα από τα πρώτα υποβρύχια πάρκα της Καλιφόρνιας όπου η θαλάσσια ζωή προστατεύεται πλήρως. Δύτες έρχονται στον όρμο για να εξερευνήσουν τα θαύματα του υποθαλάσσιου κόσμου. Μπορείτε επίσης να κυνηγήσετε abalone όταν είναι σε σεζόν, αν μπορείτε να κάνετε ελεύθερη κατάδυση μέχρι 30 ή 40 πόδια.

Κοντά στην ακτή, ο όρμος είναι ρηχός, καθιστώντας το ένα διασκεδαστικό σημείο για νέους δύτες να εξερευνήσουν.

Θα είστε σε θέση να δείτε πολλά θαλάσσια ζωή: ανεμώνες, καβούρια, αστέρια της θάλασσας, φοίνικα και φελλός φύκια.

Εκτός από τις καταδύσεις, το Salt Point είναι ένας καλός χώρος για τη φωτογραφία, την παγίδα και την αλιεία.

Goat Rock Beach: Το Goat Rock Beach βρίσκεται στο στόμα του ρωσικού ποταμού κοντά στο Jenner. Είναι γνωστό για τις γραφικές απόψεις του.

Έχει όλα τα σπουδαία χαρακτηριστικά που θέλουν οι φωτογράφοι, με το ποτάμι να ρίχνει στον ωκεανό, τα κύματα που συντρίβονται στις υπεράκτιες "στοίβες των θαλασσών". Την άνοιξη, θα βρείτε επίσης αγριολούλουδα στους αμμόλοφους. Αυτό το καθιστά μία από τις πιο φωτογενείς παραλίες στην ακτή Sonoma.

Οι λιμενικές σφραγίδες και τα μωρά τους σαλούν στην παραλία Goat Rock από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο. Μπορεί να χρειαστείτε ένα τηλεφακό για να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες από αυτές, όμως. Για την προστασία τους, πρέπει να μείνετε τουλάχιστον 50 μέτρα μακριά, ειδικά κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Επίσης, για την προστασία των σφραγίδων, τα σκυλιά δεν επιτρέπονται στην παραλία Goat. Θα βρείτε τραπέζια πικνίκ και τουαλέτες κοντά.

North Salmon Creek: Βόρεια Salmon Creek είναι μια όμορφη, καμπύλη παραλία οποιαδήποτε στιγμή. Το χειμώνα, είναι το πιο δημοφιλές σημείο skimboarding στο Sonoma County.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη δραστηριότητα, το skimboarding γίνεται σε μια μικρότερη έκδοση μιας σανίδας. Οι αναβάτες το χρησιμοποιούν για να γλιστρήσουν έξω από την επιφάνεια του νερού για να συναντήσουν ένα εισερχόμενο κύμα, στη συνέχεια να το οδηγήσουν πίσω στην ακτή.

Το shorebreak του Βόρειου Σολομού λέγεται ότι είναι ένα από τα βαρύτερα κατά μήκος της ακτής, γεγονός που το καθιστά τόσο δημοφιλή με τους skimboarders.

Το Doran Regional Park: Το Doran Beach βρίσκεται ανάμεσα στο λιμάνι Bodega και τον ωκεανό και είναι μια αμμώδης έκταση μήκους 2 μιλίων. Είναι ένα καλό μέρος για οικογενειακές πικνίκ, άμμο-κτίριο ή kite-flying. Είναι επίσης ένα ωραίο μέρος για μια βόλτα στην παραλία. Το πιο ήρεμο νερό στην πλευρά του λιμανιού είναι ένας από τους ασφαλέστερους χώρους για κολύμπι. Η βραχώδης προβλήτα κοντά στο στόμα του λιμανιού είναι ένα καλό σημείο για ψάρεμα ή καραβίδες.

Υπάρχει ένα προσβάσιμο πεζόδρομο με χώρους προβολής και αναπηρικά αμαξίδια παραλίας κατόπιν αιτήματος.

Κάμπινγκ στην παραλία στην κομητεία Sonoma

Τα μέρη για κατασκήνωση σε οποιαδήποτε παραλία της Βόρειας Καλιφόρνιας είναι λιγοστά, αλλά μπορείτε να βρείτε μερικά στην κομητεία Sonoma - και αλλού κατά μήκος της ακτής σε αυτόν τον οδηγό για Beach Camping στη Βόρεια Καλιφόρνια .