Καθαρισμός του Λευκού Ποταμού στην Ιντιάνα

Εάν είστε κάτοικος της Ινδιανάπολης, πιθανότατα έχετε ακούσει τις προειδοποιήσεις κατά του κολύμπι στο Λευκό Ποτάμι ή την κατανάλωση ψαριών από αυτό. Για γενιές, ο ποταμός ήταν γεμάτος σκουπίδια και ρύπανση, κερδίζοντας την κακή του φήμη. Κάθε χρόνο, ο Δήμος της Ινδιανάπολης κάνει βήματα για να καθαρίσει τις όχθες και τα νερά του Λευκού Ποταμού. Αλλά χρόνια κακοποίησης, ανάπτυξης και χημικής απορροής έχουν συμβάλει σε σημαντική ρύπανση και απώλεια άγριας ζωής.

Ενώ θα χρειαστούν χρόνια από τις οργανώσεις των πόλεων και τα μη κερδοσκοπικά χρόνια για να καθαριστεί ο ποταμός, γίνονται βελτιώσεις για μια καθαρότερη πλωτή οδό για το Indy.

Όπου ο ποταμός ρέει

Ο Λευκός Ποταμός ρέει σε δύο περόνες σε όλη την Κεντρική και Νότια Ινδιάνα, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη λεκάνη απορροής που περιέχεται εξ ολοκλήρου εντός του κράτους. Είναι η δυτική περόνη του ποταμού που ξεκινάει στην κομητεία Randolph, πηγαίνοντας στο Muncie, Anderson, Noblesville και τέλος στην Indianapolis. Το White River State Park βρίσκεται στις όχθες του Λευκού Ποταμού, το οποίο διασχίζει το κέντρο της Ινδιανάπολης μέσω του δημοφιλούς καναλιού. Ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν να περπατούν στους διάδρομους δίπλα στο ποτάμι ή να κάνουν μια σύντομη βόλτα με το ψαροτούφεκο στην κυματιστή επιφάνεια, μια ματιά στα σκοτεινά νερά δείχνει υψηλό επίπεδο μόλυνσης.

Πώς η Ινδιανάπολη εργάζεται για να καθαρίσει τα νερά

Το πιστεύετε ή όχι, ο Λευκός Ποταμός ήταν κάποτε σε χειρότερη κατάσταση από ό, τι σήμερα.

Μέσω συνεργασιών με διάφορους οργανισμούς, οι φίλοι του Λευκού Ποταμού, η Ινδιανάπολη εργάζεται για να καθαρίσει το ποτάμι εδώ και χρόνια. Ένας τρόπος με τον οποίο η πόλη το έχει κάνει είναι να φιλοξενήσει το ετήσιο White River Cleanup. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 23 χρόνια. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες εθελοντές καθαρίζονται περιοχές κοντά στην οδό Morris, Raymond Street και White River Parkway, αφαιρώντας τα συντρίμμια όπως τα ελαστικά και τα απορριπτόμενα έπιπλα.

Με τα χρόνια, εθελοντές με αυτό το γεγονός έχουν αφαιρέσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών από τις όχθες του Λευκού Ποταμού.

Πώς ο Λευκός Ποταμός έχει αυτό το κακό

Τις τελευταίες δεκαετίες, η περιοχή κατά μήκος του Λευκού Ποταμού έχει σημειώσει τεράστιες αυξήσεις στις εξελίξεις στον τομέα των κατοικιών, στις εμπορικές περιοχές και στα βιομηχανικά πάρκα. Αυτή η ταχεία ανάπτυξη προκάλεσε απώλεια δασικών περιοχών και δένδρων που αύξησαν την απορροή των βροχοπτώσεων. Η βιομηχανική ανάπτυξη οδήγησε στη διαρροή χημικών ουσιών στον ποταμό και η ποιότητα του νερού υπονομεύθηκε. Η άγρια ​​φύση έχασε το φυσικό της περιβάλλον και ακόμη και η βλάστηση κατά μήκος των τραπεζών υπέστη.

Τι προκάλεσε την αλλαγή

Αν και διάφορες οργανώσεις προσπαθούν να καθαρίσουν τον ποταμό για γενιές, χρειάστηκε μια καταστροφή για να επηρεάσει πραγματικά την αλλαγή. Το 1999, ένα τεράστιο ποσό ψαριών θανατώθηκε λόγω ρύπανσης από την εταιρεία Anderson, Guide Corp. Η απώλεια τόσο μεγάλου ποσού ψαριών προκάλεσε δημόσια αγανάκτηση στην κατάσταση του White River. Το κράτος κατέρρευσε, αναγκάζοντας την εταιρεία σε διακανονισμό 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Λόγω αυτού του γεγονότος, δωρεές από ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς άρχισαν να έρχονται με ελπίδες να αποκαταστήσουν τον ποταμό στην παλιά του δόξα.

Νέα εκτίμηση για τα βοηθήματα του White River στην αποκατάστασή του

Ενώ ο ποταμός δεν είναι ξένος για το ντάμπινγκ, η ανάπτυξη και η συντήρηση των μονοπατιών κατά μήκος του ποταμού έχει συμβάλει στην αύξηση της εκτίμησης για τον ποταμό.

Το μονοπάτι Monon, είναι ίσως το πιο δημοφιλές. προσελκύοντας joggers, περιπατητές και ποδηλάτες από την Indy. Το μονοπάτι προσφέρει μια διαφυγή στη φύση μέσα στα όρια της πόλης. Η δημοτικότητα του Monon, καθώς και η συνεχής κυκλοφορία του, αποθάρρυναν τους ανθρώπους από το να απορρίπτουν οικιακά συντρίμμια και άλλα σκουπίδια κατά μήκος των όχθες του Λευκού Ποταμού.

Πως μπορείς να βοηθήσεις

Κυβερνητικές υπηρεσίες καθώς και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, όπως οι φίλοι του Λευκού Ποταμού, εργάζονται συνεχώς για να βελτιώσουν τις συνθήκες έτσι ώστε μια μέρα οι κάτοικοι Indy να αισθάνονται ασφαλείς κολύμβηση στον ποταμό. Τα τελευταία χρόνια, τα Indy Parks βρίσκονται υπό οικονομική πίεση και οι προσπάθειες καθαρισμού βασίζονται σε εθελοντές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους φίλους του White River μέσω της ιστοσελίδας τους.