Η Σαβάννα της Ουάσιγκτον στην Ουάσιγκτον

Είναι ο Ανεπίσημος Έλληνας σε όλα τα πλοία που εισέρχονται στο Λιμάνι της Σαβάνας

Μια βόλτα κατά μήκος της οδού River in Savannah προσφέρει στους επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές για φαγητό και θέα στα μεγαλύτερα από τα πλοία κατά την είσοδό τους στην πόλη.

Αν βρεθείτε να κυματίζετε καθώς περνούν τα πλοία, ακολουθείτε μια παράδοση από έναν από τους πολλούς θρυλικούς κατοίκους της Σαβάνας , μιας από τις παλαιότερες πόλεις του Νότου. Το κυματιστό κορίτσι έχει μνημονευθεί σε ένα άγαλμα στην οδό River, και βασίζεται σε ένα φαινομενικά πραγματικό πρόσωπο.

Ο μύθος της Φλωρεντίας Martus

Η Φλωρεντία Μάρτος (1868 -1943), ήταν γνωστή καλά από τους Σαβανιάν και τους ναύτες της θάλασσας ως το κυματιστό κορίτσι. Η κόρη ενός λοχίας που στάθηκε στο Φρούριο Πούλασκι, η Φλωρεντία μετακόμισε αργότερα σε ένα εξοχικό σπίτι κατά μήκος του ποταμού κοντά στην είσοδο του λιμανιού με τον αδελφό της Γεώργιο, όταν μεταφέρθηκε από τον φάρο του νησιού Cockspur στον φάρο Έλβα.

Όπως συμβαίνει στην ιστορία, η ζωή στο απομακρυσμένο εξοχικό σπίτι ήταν μοναχική για τη Φλωρεντία, της οποίας ο πλησιέστερος σύντροφος ήταν ο αφιερωμένος κόλλιας της. Σε μικρή ηλικία, ανέπτυξε μια στενή συγγένεια με τα περασμένα πλοία και χαιρέτισε το καθένα με ένα κύμα του μαντήλιου. Οι ναυτικοί άρχισαν να επιστρέφουν το χαιρετισμό τους με το κουνώντας πίσω ή με μια έκρηξη του κέρατος του πλοίου. Τελικά, η Φλωρεντία άρχισε να χαιρετάει τα πλοία που φτάνουν στο σκοτάδι με το να κυματίζει ένα φανάρι.

Η Φλωρεντία Martus συνέχισε την παράδοσή της για 44 χρόνια και εκτιμάται ότι χαιρέτισε περισσότερα από 50.000 πλοία κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Υπάρχουν πολλές αβάσιμες φημολογίες για το γεγονός ότι η Φλωρεντία ερωτεύτηκε έναν ναύτη που δεν επέστρεψε ποτέ στη Σαβάνα. Τα γεγονότα, ωστόσο, για το γιατί άρχισε και συνέχισε την κυριαρχία παράδοσης για τόσα χρόνια παραμένει ένα μυστήριο.

Εν πάση περιπτώσει, η Φλωρεντία Μάρτος εξελίχθηκε σε έναν θρύλο της Σαβάνας, γνωστός και ευρέως.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1943, η SS Florence Martus, ένα πλοίο Liberty, βαφτίστηκε προς τιμήν της. Σύμφωνα με την Ιστορική Εταιρεία της Γεωργίας, ήταν το "τριακοστό από ογδόντα οκτώ οκτώ πλοία ελευθερίας που χτίστηκαν στη Σαβάννα" και τελικά διαλύθηκε στη Βαλτιμόρη.

Η Φλωρεντία τοποθετείται δίπλα στον αδελφό της στο νεκροταφείο του Laurel Grove στη Σαβάννα. Η επιγραφή του ορείχαλκου αντηχεί το θαυμασμό για την εξυπηρέτησή τους στο λιμάνι και τους επισκέπτες του.

Στη μνήμη του κυματιστού κοριτσιού και του αδελφού της
Οι κάτοχοι του φάρου στο νησί Elba, Savannah River για 35 χρόνια.

Το άγαλμα του κυματιστού κοριτσιού

Το άγαλμα που κάθεται στο λιμάνι της Σαβάνας δημιουργήθηκε σήμερα από τον διάσημο γλύπτη Felix De Weldon, γλύπτη του Μνημονίου των Θαλάσσιων Σωμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Arlington της Βιρτζίνια (επίσης γνωστό ως Memorial Iwo Jima).

Εμφανίζει τη Φλωρεντία με τον πιστό κόλλεϊ της. Το άγαλμα βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της οδού River, με θέα στον ποταμό Savannah από την μπλόφα.

Ο θρύλος λέει ότι ο καπετάνιος του πλοίου που έφερε το άγαλμα στη Σαβάννα είχε τέτοιες γλυκές μνήμες της Φλωρεντίας ότι αρνήθηκε να πληρώσει.

Η υπηρεσία πορθμείων που εκτελείται από την πόλη της Σαβάνας ονομάστηκε το πορθμείο Σαβάννα Μπέλες για να τιμήσει τη Φλωρεντία και τέσσερις άλλες αξιοσημείωτες γυναίκες της Σαβάνας.