Αναθεώρηση Gear: Σκουφάκι CompressLite απόκρισης Craghoppers Nat Geo

Εάν σχεδίαζα το τέλειο υπαίθριο σακάκι για περιπλανώμενους ταξιδιώτες, θα ήθελα να είναι ελαφρύ, αλλά ακόμα ζεστό και άνετο να φορέσει. Θα ήταν επίσης εξαιρετικά συσκευασία, καθιστώντας εύκολη τη λήψη μαζί μου όπου κι αν πάω, και φυσικά θα φαινόταν πολύ. Το ίδιο σακάκι θα ήταν επίσης αρκετά ευέλικτο για να φορέσει πεζοπορία σε ένα μονοπάτι, καθώς και να χτυπήσει την πόλη, και δεν θα κόστιζε τόσο πολύ που θα έσπαγε την τράπεζα.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να σχεδιάσω ένα τέτοιο σακάκι, γιατί η Craghoppers το έχει ήδη κάνει για μένα. Και στη διαδικασία, έχουν σχεδόν δημιουργήσει ακριβώς αυτό που έψαχνα.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την Craghoppers, είναι μια βρετανική εταιρεία που έχει κάνει εξαιρετικές ταξιδιωτικές ενδυμασίες για περισσότερα από 50 χρόνια. Τα ρούχα τους έχουν μια κλασική ματιά γι 'αυτό που θα αισθανόταν ακριβώς όπως στο σπίτι σε ένα αφρικανικό Safari καθώς θα ταξίδευε στους Πολωνούς. Αν και δεν είναι τόσο γνωστό στη Βόρεια Αμερική όσο βρίσκονται στην Ευρώπη, η Craghoppers προσπαθεί να το αλλάξει. Για το σκοπό αυτό έχει συνεργαστεί με την National Geographic για να δημιουργήσει μια συν-επώνυμη γραμμή ενδυμάτων που απευθύνεται στον εξερευνητή σε όλους μας.

Ένα είδος ρούχων από αυτή τη γραμμή είναι το νέο σακάκι CompressLite της Nat Geo Response, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία από τα στοιχεία χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο στο πακέτο σας. Τόσο αδιάβροχο όσο και ανθεκτικό στο νερό, το CompressLite χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη μόνωση ClimaPlus της Craghopper για να παρέχει άφθονη ζεστασιά χωρίς το χύμα.

Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ άνετη επιλογή για όσους ταξιδεύουν σε πιο δροσερά κλίματα.

Ζυγίζοντας σε μόλις 10,6 ουγκιές (300 γραμμάρια), αυτό το σακάκι μπορεί να είναι εξαιρετικά ελαφρύ αλλά εξακολουθεί να καταφέρνει να είναι πολύ ανθεκτικό επίσης. Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους και κατά τη διάρκεια της διαδρομής, έτσι ώστε το CompressLite να έχει κατασκευαστεί για να επιβιώσει σε τραχιά περιβάλλοντα.

Και όπως όλα τα εργαλεία του Craghoppers, αυτό το σακάκι είναι "πλύσιμο και φθορά", που σημαίνει ότι αν παίρνει λίγο βρώμικο μπορείτε πάντα να το ρίξετε στο πλυντήριο και να είστε έτοιμοι να πάτε πάλι σε χρόνο μηδέν. Δοκιμάστε αυτό με ένα ογκώδες κάτω μπουφάν από άλλο κατασκευαστή.

Ως κάποιος που προσπαθεί να ταξιδέψει όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ όταν βγάλω το δρόμο, υπάρχει και μια άλλη πτυχή αυτού του σακάκι που πραγματικά αγαπώ - τη συσκευασία του. Ολόκληρο το ένδυμα μπορεί να συμπιεστεί σε ένα εκπληκτικά μικρό μέγεθος και να κλείσει με φερμουάρ σε μια από τις τσέπες του, η οποία διπλασιάζεται ως σάκος. Σε συμπιεσμένη μορφή, το σακάκι κάνει ακόμη ένα μαλακό μαξιλάρι ταξιδιού όταν δεν μπορείτε να πιάσετε ένα γρήγορο υπνάκο σε μια πτήση ή κατά τη μεταφορά σε κάποιο άλλο μέρος.

Είμαι επίσης ένας μεγάλος οπαδός του στυλ και το κομμάτι του σακάκι CompressLite, το οποίο αγκαλιάζει το σώμα όμορφα, χωρίς να εμποδίζει την κίνηση με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό το καθιστά μια καλή επιλογή για πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, ή άλλες ενεργές αναζητήσεις, καθώς και μόνο εξερεύνηση γύρω από την πόλη. Αυτό το υψηλό επίπεδο ευελιξίας καθιστά επίσης μια καλή επιλογή για ταξίδια, καθώς σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να φέρετε πολλαπλές μπουφάν για ποικίλες ανάγκες.

Καλύτερα, το CompressLite κάνει ένα εξαιρετικό μεσαίο στρώμα ως μέρος ενός πλήρους συστήματος στρωμάτων. Συνδέστε το με τα βασικά στρώματα κάτω και ένα αδιάβροχο / αδιάβροχο κέλυφος στο εξωτερικό και έχετε τον ιδανικό συνδυασμό για να παραμείνετε ζεστοί και ξηροί σε μια μεγάλη ποικιλία καιρικών συνθηκών και θερμοκρασιών.

Σε αυτή την περίπτωση, το χιτώνιο χρησιμεύει ως μόνωση, ενώ τα άλλα στρώματα παρέχουν έλεγχο υγρασίας και θερμοκρασίας, και προστίθενται προστασία από τα στοιχεία.

Όπως μάλλον μπορείτε να πείτε, μου αρέσει αυτό το σακάκι και είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω σαν μέρος της ντουλάπας ταξιδιού μου. Τούτου λεχθέντος, είναι τόσο ελαφρύ που δεν θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει εντελώς το θερμότερο (για να μην αναφέρω βαρύτερα και ογκώδη) κάτω μπουφάν για χρήση σε πιο ακραία περιβάλλοντα. Εάν πηγαίνω σε πολύ κρύες συνθήκες για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, το CompressLite απλά δεν ανταποκρίνεται στη δουλειά. Θα με κρατήσει πολύ ζεστό κάτω από τον παγωμένο καιρό, απλά δεν είναι απολύτως κατάλληλο για εκείνους τους προορισμούς, όπου τα πράγματα γίνονται πιό ψυχρά από αυτό.

Εάν δεν πρόκειται να πάτε σε αυτά τα είδη των ψυχρών χώρων, ωστόσο, είναι πιθανό να βρείτε την Response CompressLite είναι περισσότερο από επαρκής για τις ανάγκες σας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα ως μέρος ενός συστήματος στρωματοποίησης όπως αυτό που περιγράφεται παραπάνω. Μπορείτε επίσης να εκτιμήσετε την τιμή του σακάκι, καθώς είναι πολύ πιο προσιτό από ό, τι τα άλλα σακάκια κάτω. Η Craghoppers το πουλάει για μόλις $ 95, το οποίο είναι ένα απόλυτο παζάρι για όλα όσα μπορεί να κάνει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Craghoppers.com.