Ένας οδηγός για πεζοπορία στην κορυφή Dzongri στο Sikkim

Περιπέτεια Ιμαλαΐων μιας Ζωής

Το κλασικό ταξίδι στην κορυφή του Dzongri (υψόμετρο 13.123 ποδιών) στο West Sikkim της Ινδίας περνά μέσα από τα υπέροχα δάση ροδοδεντρών και κορυφώνεται με την υπέροχη θέα των χιονισμένων κορυφών στο Dzongri. Η συγκίνηση του Dzongri, του τόπου συνάντησης των ανθρώπων και των θεών των βουνών, είναι σίγουρα ένας προσεκτικός.

Πότε να επισκεφθείτε το Dzongri

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Dzongri είναι από τα μέσα Μαρτίου έως τον Απρίλιο, και στη συνέχεια από το Σεπτέμβριο έως τα μέσα Οκτωβρίου, ώστε να αποφύγετε τις χιονοπτώσεις και τις βροχές των μουσώνων .

Ωστόσο, λόγω του μεγάλου υψομέτρου, υπάρχει μια σαφής πιθανότητα το κλίμα να λάβει απροσδόκητες στροφές σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Να φτάσετε στο Dzongri

Ξεκινήστε το ταξίδι σας από το Νέο Δελχί . Πάρτε τους Ινδικούς Σιδηρόδρομους 12424 / Νέο Δελχί-Δίμπιγγαρ Ρατζάνι Express για ένα 21ωρο ταξίδι στο Νέο Jalpaiguri. Από το New Jalpaiguri, η καλύτερη επιλογή είναι να νοικιάσετε ένα ταξί για το ταξίδι έξι ωρών στο Yuksom, την πρώτη πρωτεύουσα του Sikkim και το στρατόπεδο βάσης για το ταξίδι Dzongri.

Διαδρομές Dzongri Trek

Yuksom είναι ένα μικρό χωριό στο Sikkim με πληθυσμό περίπου 150, που περιβάλλεται από βουνά. Οι ανοιχτοί δρόμοι και οι όψεις των χιονισμένων κορυφών προκαλούν άμεση αντίθεση με τους κατά τα άλλα πολυσύχναστους δρόμους του Δελχί.

Ξενοδοχεία σε Yuksom έρχονται φθηνά. Αναμείνετε να μοιραστείτε ένα μπάνιο. Τοποθετήστε το Yuksom με οδηγό, μάγειρας και αχθοφόρος και αγοράστε τα αναλώσιμα που χρειάζεστε. Η οικονομία της Yuksom βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, οπότε η απαραίτητη υλικοτεχνική υποστήριξη για το ταξίδι μπορεί να ρυθμιστεί τοπικά.

Εναλλακτικά, πολυάριθμα ταξιδιωτικά γραφεία στο Gangtok μπορούν να οργανώσουν το ταξίδι Dzongri εκ των προτέρων.

Ο καθένας πρέπει να εγγραφεί στο αστυνομικό τμήμα της Yuksom με έγκυρη απόδειξη ταυτότητας. Οι χωριστές άδειες πεζοπορίας είναι επίσης υποχρεωτικές για τους αλλοδαπούς. Οι άδειες πεζοπορίας διατίθενται στα τουριστικά γραφεία του Gangtok ή του Sikkim House στο Chanakyapuri του Νέου Δελχί.

Το ταξίδι του Dzongri

Το ταξίδι ξεκινά από το Εθνικό Πάρκο Khangchendzonga στο Yuksom. Το ταξίδι στο Dzongri είναι ιδανικά πέντε ημέρες, με μια μέρα εγκλιματισμού στο χωριό Τσόκα. Ωστόσο, είναι δυνατό να το ολοκληρώσετε σε τέσσερις ημέρες εάν θέλετε να παραλείψετε την ημέρα εγκλιματισμού.

Ακολουθεί μια επισκόπηση του τι πρέπει να περιμένετε σε κάθε μία από τις τέσσερις ημέρες πεζοπορίας.

Η διαδρομή προς Τσόχα περνάει μέσα από πυκνά τροπικά δάση του Εθνικού Πάρκου Khangchendzonga, με υπέροχη θέα στις κορυφές των βουνών και τη μυστηριακή μουσική του ποταμού που ρέει στην κοιλάδα. Ημέρα 1: Yuksom-Saachen-Bakkhim-Tshokha (11 μίλια) Τα πρώτα πέντε ή έξι μίλια του ταξιδιού είναι αρκετά εύκολη, με γραφικούς καταρράκτες, μερικές γέφυρες κρέμονται και υπέροχα κόκκινα και λευκά λουλούδια ροδοδεντρών. Τα τελευταία χιλιόμετρα είναι ιδιαίτερα έντονα. το ταξίδι έχει συνεχή ανάβαση με κλίση από 45 έως 60 μοίρες μέχρι το Τσόχα. Αυτό το τμήμα της διαδρομής διαρκεί περίπου οκτώ ώρες.

Ημέρα 2: Tshokha-Phetang-Dzongri (5 μίλια) - Αυτό το μέρος του ταξιδιού μπορεί να είναι προκλητική. Μπορεί να αρχίσετε να εμφανίζετε συμπτώματα οξείας ασθένειας του βουνού λόγω του υψομέτρου. Μια μέρα ξεκούρασης στο Tshokha μπορεί να σας βοηθήσει με τον εγκλιματισμό, γι 'αυτό σκεφτείτε πριν αποφασίσετε να το παρακάμψετε.

Η περιπέτεια σε αυτό το τμήμα εντείνεται από διαλείπουσες βροχές και συχνές χιονοπτώσεις. Αν και το μονοπάτι είναι καλά επισημασμένο με ξύλινα σκαλοπάτια, το χιόνι μπορεί μερικές φορές να το κάνει αόρατο και μπορείτε να πιάσετε σε μια χιονοθύελλα σε αυτή τη διαδρομή.

Ημέρα 3: Dzongri-Dzongri Peak-Tshokha - Αυτός είναι ο στόχος του ταξιδιού και δεν θα απογοητευτείτε εάν η ημέρα είναι ξεκάθαρη. Θα έχετε εκπληκτική θέα στην οροσειρά Kangchenjunga, την υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων στην Ινδία, ορατή από την κορυφή του Dzongri.

Ημέρα 4: Τσόχα-Γιούσουμ - Ακολουθήστε το ίδιο μονοπάτι πίσω από Tshokha σε Yuksom.

Dzongri Trek Συμβουλές

(Γραπτή με εισήγηση από το Saurabh Srivastava).