Όλα για το σημείο Loma Tide Pools στο Σαν Ντιέγκο

Λόγω της προστατευόμενης κατάστασής τους, μερικά από τα καλύτερα tidepools στην Καλιφόρνια μπορούν να βρεθούν στο Εθνικό Μνημείο Cabrillo στο Σαν Ντιέγκο, που ονομάζεται Pool Point Point Loma. Στη δυτική πλευρά του σημείου Loma βρίσκεται η βραχώδης ενδιάμεση παλιρροιακή ζώνη, ένα παράθυρο στο ωκεάνιο οικοσύστημα που βρίσκεται κατά μήκος της ακτής του Σαν Ντιέγκο. Κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, σχηματίζονται πισίνες κατά μήκος αυτής της ακτής σε βραχώδεις κοιλότητες.

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε, αν κοιτάξετε προσεκτικά.

Στις δεξαμενές παλίρροιας μπορεί να δείτε ανθισμένα άνθη της θάλασσας, ένα φευγαλέο χταπόδι, τα δάχτυλα του σπογγώδους νεκρού, τα αστερίες, το αγγούρι της θάλασσας, τα καβούρια, οι αχινοί και μια μυριάδα άλλων πλασμάτων.

Θυμηθείτε, επισκέπτεστε ένα λεπτό και εύθραυστο οικοσύστημα. Τα tidepools είναι μια υπέροχη ζώνη ανακάλυψης, αλλά προσέξτε αν επισκεφθείτε. Λίγα ζώα σε αυτό το οικοσύστημα μπορούν να βλάψουν τον άνθρωπο, αλλά πολλά ζώα είναι ευαίσθητα και μπορούν ακόμη και να σκοτωθούν όταν χειρίζονται ή απλώς αγγίζουν τους ανθρώπους.

Με τίποτα! Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να μην ακουμπάτε κανένα από τα θαλάσσια πλάσματα και να σέβεστε την περιοχή που τους περιβάλλει. Οι κτηνοτρόφοι πάρκων που περιπολούν την περιοχή τακτικά και αυστηρά επιβάλλουν τους κανονισμούς του πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της παλίρροιας. Οι χαμηλές παλίρροιες κατά τις βολικές ώρες της ημέρας είναι πιο συχνές το χειμώνα κατά τη διάρκεια των γεμάτων και νέων φεγγάρια.

Δεδομένου ότι τα παλίρροια πισίνες είναι εντός του εθνικού πάρκου Cabrillo εθνικό μνημείο, είναι περιπολούνται από rangers πάρκο. Οι περιπάτους του Ranger διατίθενται κατά τη διάρκεια των περισσότερων χαμηλών παλίρροια και ένα πρόγραμμα διαφάνειας παρουσιάζεται καθημερινά στο Cabrillo National Monument Visitor Centre.

Βρίσκεστε σε μια ωκεάνικη παλιρροιακή περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι αρκετά καλές που θα βρεθείτε σε κάποιο βαθμό. Πρόσεχε. Οι βράχοι είναι συνήθως υγροί και μπορεί να είναι ολισθηροί. Φορέστε τα παπούτσια με καλή πρόσφυση και ρούχα που δεν σας πειράζει να βρέξουμε. Θα είστε πιο χαλαροί, θα έχετε περισσότερη διασκέδαση και θα είστε ασφαλέστεροι αν δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα καλά παπούτσια ή τα παντελόνια σας που παίρνουν doused από ένα αδέσποτο κύμα.

Οι πισίνες παλίρροιας Point Loma είναι ένα από τα μεγάλα φυσικά θαύματα της περιοχής του Σαν Ντιέγκο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εισαγάγετε τα παιδιά στη ζωή στη θάλασσα στο απόλυτα φυσικό τους περιβάλλον. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να δείξουμε στα παιδιά πόσο εύθραυστο και σημαντικό είναι αυτό το οικοσύστημα.

Οι πισίνες Point Loma Tide βρίσκονται στο Εθνικό Μνημείο Cabrillo και λειτουργούν από την υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου. Η διεύθυνση για πρόσβαση στις πισίνες είναι το 1800 Cabrillo Memorial Drive (Catalina Boulevard) στο Σαν Ντιέγκο. Υπάρχει ένα τέλος στάθμευσης αυτοκινήτου αν παρκάρετε στο φανάρι και το κέντρο επισκεπτών. Ο χώρος στάθμευσης για τα tidepools βρίσκεται μπροστά από την πύλη στάθμευσης.