Χρησιμοποιώντας τις εκθέσεις ποιοτικής ποιότητας νερού του Τορόντο

Μάθετε πώς να πείτε εάν οι παραλίες του Τορόντο είναι ασφαλείς για κολύμπι

Καθισμένος ακριβώς πάνω στις όχθες της λίμνης Οντάριο, το Τορόντο είναι μια πόλη με κάποια υπέροχα waterfront αξιοθέατα και πολλές όμορφες παραλίες. Αλλά τι γίνεται με τη λίμνη και την ποιότητα του νερού για κολύμπι;

Το κολύμπι στη λίμνη μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να περάσετε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, αλλά η ρύπανση σημαίνει να κάνετε μια βουτιά δεν είναι πάντα τόσο μεγάλη ιδέα, υγιεινή. Ενώ θα πρέπει πάντα να αποφύγετε την κατάποση του νερού όσο το δυνατόν περισσότερο, η Τορόντο Δημόσιας Υγείας (TPH) δοκιμάζει επίσης την ποιότητα των υδάτων στις 11 εποχιακές παραλίες του Τορόντου τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Οι παραλίες που δοκιμάζονται είναι:

Το νερό δοκιμάζεται καθημερινά για τα επίπεδα του Ε. Coli για να διασφαλιστεί ότι οι κολυμβητές δεν θα εκτεθούν σε πάρα πολλά από αυτά τα βακτηρίδια. Όταν τα επίπεδα είναι πολύ υψηλά, η TPH αναγγέλλει σημάδια προειδοποίησης κατά της κολύμβησης τόσο στην παραλία όσο και στο διαδίκτυο.

Παραλίες με γαλάζια σημαία

Το Τορόντο φιλοξενεί επίσης αρκετές παραλίες με γαλάζια σημαία. Το διεθνές πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία απονέμει παραλίες που έχουν ιδιαίτερα καλή ποιότητα νερού, πρότυπα ασφάλειας και επικεντρώνονται στο περιβάλλον και το 2005, το Τορόντο έγινε η πρώτη καναδική κοινότητα που πιστοποίησε τις παραλίες της στο πλαίσιο του προγράμματος. Οι παραλίες της Γαλάζιας Σημαίας του Τορόντο περιλαμβάνουν:

Πώς να βρείτε την τελευταία ενημέρωση ποιότητας νερού παραλίας

αν αναρωτιέστε αν η επιλογή της παραλίας σας είναι ασφαλής για κολύμβηση σε μια συγκεκριμένη ημέρα, η κατάσταση του νερού στην παραλία ενημερώνεται καθημερινά. Υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να μάθετε την τρέχουσα κατάσταση του νερού σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη παραλία.

Από το τηλέφωνο:
Καλέστε την Ανοικτή Τηλεφωνική Γραμμή για την ποιότητα των παραλιών στο 416-392-7161.

Ένα καταγεγραμμένο μήνυμα θα αναφέρει πρώτα τις παραλίες που είναι ανοικτές για κολύμπι, και εκείνες στις οποίες δεν συνιστάται η κολύμβηση.

Συνδεδεμένοι:
Επισκεφθείτε τη σελίδα SwimSafe του Τορόντο για την ενημερωμένη κατάσταση και των 11 παραλιών. Μπορείτε να δείτε ένα μικρό χάρτη όλων των παραλιών ή να επισκεφθείτε τη λεπτομερή σελίδα για την παραλία που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε επίσης να δείτε το ιστορικό της κολύμβησης για μια συγκεκριμένη παραλία. Απλά σημειώστε ότι η δοκιμή ποιότητας των υδάτων δεν ξεκινάει μέχρι τον Ιούνιο.

Μέσω του έξυπνου τηλεφώνου σας:
Εάν είστε χρήστης iPhone, iPod Touch ή iPad, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για την ποιότητα νερού των παραλιών του Τορόντο που παρέχεται από την πόλη του Τορόντο. Τόσο οι χρήστες της Apple όσο και όσοι βρίσκονται σε ένα τηλέφωνο Android μπορούν να λάβουν μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Swim Guide, που δημιουργήθηκε από την μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική οργάνωση Lake Ontario Waterkeeper. Ο κολυμβητικός οδηγός προσφέρει πληροφορίες όχι μόνο για τις παραλίες του Τορόντο, αλλά και για πολλές άλλες παραλίες του GTA.

Στην ιστοσελιδα:
Ενώ σε μια από τις 11 παραλίες του Τορόντο, θα πρέπει πάντα να ψάχνετε για το σήμα ποιότητας νερού πριν εισέλθετε στο νερό. Όταν τα επίπεδα του Ε. Coli δεν είναι ασφαλή, το σύμβολο θα διαβάσει "Προειδοποίηση - Μη ασφαλές για κολύμβηση".

Τι να κάνετε όταν το νερό δεν είναι ασφαλές

Αν διαπιστώσετε ότι η παραλία που ελπίζατε να επισκεφθείτε δεν είναι ασφαλής για κολύμπι, θυμηθείτε ότι μόνο και μόνο επειδή το νερό σε μια παραλία μπορεί να είναι ανασφαλές για κολύμβηση δεν σημαίνει ότι η ίδια η παραλία είναι κλειστή.

Μπορείτε ακόμα να συσκευάσετε το αντηλιακό και να το βγείτε για μια ημέρα χαλάρωσης, ηλιοθεραπείας ή σπορ στην άμμο. Και οι πιθανότητες είναι καλές που ακόμα και αν η παραλία σας δεν είναι κολυμβητική σε μια συγκεκριμένη ημέρα, οι περισσότερες από τις άλλες παραλίες του Τορόντο θα είναι. Έτσι, πάρτε την ευκαιρία για να δείτε μια διαφορετική έκταση άμμου για την ημέρα.

Ή, μπορείτε επίσης να αρπάξετε το μαγιό σας και να δείτε μια από τις πολλές εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες του Τορόντο. Υπάρχουν 65 εσωτερικές πισίνες και 57 εξωτερικές πισίνες, καθώς και 104 πισίνες και 93 splash pads - ώστε να έχετε πολλές επιλογές για την ψύξη.