Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μίτσιγκαν

Προβολές, Διαγωνισμοί, Πάνελ, Διαδηλώσεις

Το Μίτσιγκαν έχει το δίκαιο μερίδιο των εραστών ταινιών. Στην πραγματικότητα, οι Michiganders σαν ταινίες τόσο πολύ που καταβάλλουμε παραγωγές για να έρθουμε εδώ για να κινηματογραφήσουμε - τουλάχιστον για λίγο. Ενώ τα κινηματογραφικά κίνητρα του Μίτσιγκαν συνέβαλαν στην ώθηση της δημιουργίας μερικών νέων κινηματογραφικών φεστιβάλ στο Μίτσιγκαν τα τελευταία χρόνια, το κράτος φιλοξένησε ήδη πολλά. Στην πραγματικότητα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ann Arbor βρίσκεται εδώ και δεκαετίες.

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, εδώ είναι μια λίστα με Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ντιτρόιτ και Μίτσιγκαν που οργανώνονται από την πόλη / κοινότητα:



Ann Arbor τον Μάρτιο: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ann Arbor

Focus: Η ταινία ως μορφή τέχνης

Ειδική Έμφαση: Αβραδινά και Πειραματικές Ταινίες

Κατηγορίες Υποβολής: Πειραματικό, Κινούμενο, Ντοκιμαντέρ, Αφηγηματικό και Μουσικό Βίντεο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ann Arbor χρονολογείται από το 1963.

Με τα χρόνια, οι προβολές περιελάμβαναν ταινίες από τους σημερινούς πρωταγωνιστές Andy Warhol, Gus Van Sant και George Lucas. Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ προβάλλει πάνω από 150 ταινίες για έξι ημέρες από περισσότερες από 20 χώρες. Εκτός από τις προβολές, το φεστιβάλ φιλοξενεί συζητήσεις σε ομάδες, έρευνες και προγράμματα καλλιτεχνών. Αφού οι προβολείς απενεργοποιηθούν και τα πλήθη διασκορπιστούν, οι διοργανωτές λαμβάνουν τις μικρού μήκους ταινίες από το φεστιβάλ στο δρόμο για περιήγηση στο εσωτερικό του κράτους.



Ann Arbor τον Ιούνιο: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cinetopia

Εστίαση: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cinetopia παρέχει μια βιτρίνα στο Μίτσιγκαν για να προβάλλει 40 από τις καλύτερες ταινίες, κωμωδίες και ντοκιμαντέρ από τα άλλα φεστιβάλ κινηματογράφου.

Εκτός από τις προβολές, το Φεστιβάλ Cinetopia φιλοξενεί πίνακες συζήτησης και παρουσιάσεις για τους σεναριογράφους του Μίτσιγκαν. Οι προηγούμενοι χώροι περιλαμβάνουν το The Michigan Theatre στο Ann Arbor και το The Detroit Film Theatre στο Ινστιτούτο Τεχνών του Ντιτρόιτ.





Bay City το Σεπτέμβριο: το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μουσικής της Μίλη Μίλη

Focus: Φοιτητικές ταινίες από τοπικά και εθνικά κινηματογραφικά προγράμματα.

Ειδική Έμφαση: Ανεξάρτητες ταινίες και Live Indie Music

Κατηγορίες υποβολής: Πλήρη χαρακτηριστικά γνωρίσματα, Ντοκιμαντέρ, Κινούμενα Σχέδια, Σορτς, Ξένη Γλώσσα, Στιγμιότυπο και Μουσική.



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μουσικής του Hell Mile πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006. Το "Hell's Half Mile" αναφέρει το όνομα που δόθηκε στο riverfront του Bay City πίσω στη δεκαετία του 1800. Το φεστιβάλ τυπικά διαρκεί πάνω από τέσσερις ημέρες με χώρους προβολής - το Κρατικό Θέατρο, Πλανητάριο Κολλεγίου Δέλτα - που βρίσκονται μέσα σε ένα μπλοκ ο ένας τον άλλον. Εκτός από προβολές, το φεστιβάλ έχει συζητήσεις, δεξιώσεις και μουσικές παραστάσεις.



Dearborn τον Ιανουάριο: Φεστιβάλ Αραβικού Κινηματογράφου

Το φεστιβάλ φιλοξενείται από το Αμερικανικό Εθνικό Μουσείο. Οκτώ ταινίες προβάλλονται σε τρεις μέρες στο Auditorium του μουσείου 156 θέσεων.



Ντιτρόιτ και Ουίντσορ το Μάιο: Φεστιβάλ κινηματογράφου Media City

Εστίαση: Τέχνη κινηματογράφου και βίντεο

Ειδική Έμφαση: Ξένες, Ταινίες, Αμερικανοί Ανεξάρτητες, Ντοκιμαντέρ και ταινίες που αγνοούνται

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Media City οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1994. Το φεστιβάλ έτρεξε συνήθως σε τέσσερις ημέρες και περιελάμβανε καλλιτεχνικές συζητήσεις και εκθέσεις πέρα ​​από προβολές σε χώρους όπως το Capital Theatre στο Windsor και το Detroit Film Theatre στο Ινστιτούτο Τεχνών του Ντιτρόιτ. Σημείωση: Δεν είναι σαφές εάν το φεστιβάλ θα συνεχιστεί το 2013 .



Ντιτρόιτ και Ουίντσορ τον Ιούνιο: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ντιτρόιτ-Ουίντσορ

Focus: Εύρεση κοινής γλώσσας μέσω ταινίας

Ειδική έμφαση: Εξερεύνηση νέων τεχνολογιών και διαδικασιών λήψης ταινιών σε αστικό περιβάλλον.



Κατηγορίες υποβολής: Ντοκιμαντέρ, παιδικές ταινίες, κινούμενα σχέδια, μουσικά βίντεο, αφηγηματικά χαρακτηριστικά και σορτς. Οι κατηγορίες βραβείων για το 2012 περιελάμβαναν τα βραβεία Zomedies και Spirit of Detroit.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Detroit-Windsor ιδρύθηκε το 2008, τον ίδιο χρόνο, ο Michigan εισήγαγε τα Κινητά του Κίνητρα. Από την αρχή του φεστιβάλ, συνδέθηκε με το Πανεπιστήμιο του Wayne. Εκτός από τη χρήση πολλών χώρων στην πανεπιστημιούπολη του WSU, το φεστιβάλ ενσωματώνει το φεστιβάλ κινηματογράφου του πανεπιστημίου.

Εκτός από τις προβολές, το φεστιβάλ περιλαμβάνει μια έκθεση τεχνολογίας, φόρουμ, διαδηλώσεις, πάνελ, κοινωνικές εκδηλώσεις και το Home-Grown Challenge. Η πρόκληση ταξινομεί τους διαγωνιζόμενους από την περιοχή Metro-Detroit και το Windsor σε ομάδες, οι οποίες στη συνέχεια ανταγωνίζονται για τη δημιουργία μιας ταινίας μέσα σε 48 ώρες. Σημείωση: Δεν είναι σαφές εάν το φεστιβάλ θα συνεχιστεί το 2013.





Ντιτρόιτ το Νοέμβριο: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου DOC στο Ντιτρόιτ

Εστίαση: Ντοκιμαντέρ μη μυθοπλασίας

Ειδική Έμφαση: Πειραματικές και Σύγχρονες Τεχνικές

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου DOC του Ντιτρόιτ διοργανώθηκε το 2002 και κάλεσε τους τοπικούς και διεθνείς κινηματογραφιστές να υποβάλουν παραδοσιακά και / ή πειραματικά ντοκιμαντέρ. Το φεστιβάλ συνήθως διαρκεί πάνω από τέσσερις ημέρες. Σημείωση: Το 2012, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το φεστιβάλ θα αναβληθεί μέχρι την άνοιξη του 2013, καθώς περίμεναν ένα αναδιαμορφωμένο Cinema της Corktown για την εκδήλωση.



East Lansing το Νοέμβριο: Φεστιβάλ Κινηματογράφου East Lansing

Εστίαση: Ξένες και Ανεξάρτητες Ταινίες και Ντοκιμαντέρ

Ειδική Έμφαση: Ο Διαγωνισμός Ταινιών Λίμνης Μίτσιγκαν περιορίζει τους συμμετέχοντες σε ταινίες που παράγονται ή χρηματοδοτούνται στα κράτη που συνορεύουν με τη λίμνη Μίτσιγκαν.

Κατηγορίες υποβολής: Πέντε προγράμματα μικρού μήκους ταινιών, πρόγραμμα σπουδών-κινηματογράφου, Χαρακτηριστικά και Ντοκιμαντέρ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου East Lansing διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1997 για να εκθέσει την κοινότητα σε ξένες και ανεξάρτητες ταινίες και ντοκιμαντέρ. Έχει συνηθίσει να συνδέεται με το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν. Παρόλο που είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου του κράτους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι το μακρύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου του Μίτσιγκαν, που θα διαρκέσει εννέα ημέρες. Εκτός από τις προβολές, το φεστιβάλ φιλοξενεί συζητήσεις και συμβαλλόμενα μέρη. Οι προηγούμενοι επισκέπτες περιλαμβάνουν τον Michael Moore, τον Bruce Campbell και τον Oliver Stone.



Lansing τον Απρίλιο: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πρωτεύουσα

Εστίαση: Φοιτητές και ανεξάρτητοι κινηματογραφιστές

Ειδική Έμφαση: Εγχώρια Ταλέντο και ταινίες του Μίτσιγκαν

Κατηγορίες Υποβολής: Αφηγηματικά Χαρακτηριστικά, Ντοκιμαντέρ, Φοιτητικές Ταινίες, Μη Σπουδαστικά Σορτς, Μουσικά Βίντεο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πρωτεύουσας πραγματοποιείται σε τέσσερις μέρες τον Απρίλιο και παρέχει μια βιτρίνα για πάνω από 70 ταινίες. Οι προβολές και οι μουσικές παραστάσεις πραγματοποιούνται σε χώρους διασκέδασης στο Lansing. Το φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης έναν διαγωνισμό ταινιών δεκαπενθήμερου με 30 ομάδες.



Port Huron τον Σεπτέμβριο: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Blue Water

Focus: Ταινίες ή κινηματογραφιστές του Μίσιγκαν και του Οντάριο

Ειδική Έμφαση / Αποστολή: Να φέρει την τέχνη της παραγωγής ταινιών στην περιοχή Port Huron.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Blue Water οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2009 και επικεντρώθηκε στο Μίτσιγκαν καθώς η κινηματογραφική βιομηχανία του κράτους απογειώθηκε. Τα κινηματογραφικά κίνητρα του Μίτσιγκαν ενδέχεται να έχουν αλλάξει έκτοτε, αλλά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Blue Water φέρνει ακόμα την τέχνη της δημιουργίας ταινιών στην περιοχή Port Huron. Ο κύριος χώρος είναι το θέατρο McMorran Place. Τα βραβεία του φεστιβάλ περιλαμβάνουν συχνά χρηματικά έπαθλα και οι νικητές καθορίζονται από δικαστές με δεσμούς του Μίτσιγκαν και χριστιανικά διαπιστευτήρια. Οι προηγούμενοι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ έχουν συμπεριλάβει τον Timothy Busfield και τον Dave Coulier.



Νότιο Haven (ή Thereabouts) τον Ιούνιο: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Waterfront

Focus: Ανεξάρτητες ταινίες

Ειδική Έμφαση: Μη Ανταγωνιστική

Κατηγορίες υποβολής: Οποιεσδήποτε, συμπεριλαμβανομένων χαρακτηριστικών, σορτς, ντοκιμαντέρ και κινούμενων ταινιών

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Waterfront διοργανώθηκε το 1999 στο Saugatuck, μια κοινότητα κατά μήκος της δυτικής ακτής του Μίτσιγκαν. Το φεστιβάλ οργανώθηκε για να δώσει ανεξάρτητες ταινίες Midwest (ή "Μέση Ακτή") έκθεση. Το τετραήμερο φεστιβάλ είναι σήμερα ένα από τα πιο εθνικά φημισμένα φεστιβάλ κινηματογράφου του Michigan. Παρουσιάζει πάνω από 70 ταινίες και έχει ονομαστεί από το SAGIndie (Το περιοδικό The Screen Actors Guild) ως ένα από τα πέντε καλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου στο έθνος. Στην πραγματικότητα, πολλά ντοκιμαντέρ που έκαναν πρεμιέρα στο φεστιβάλ πήγαν για να κερδίσουν βραβεία Όσκαρ.

Εκτός από προβολές τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, το φεστιβάλ περιλαμβάνει μια βιτρίνα στο Μίτσιγκαν, σεμινάρια, εργαστήρια και συζητήσεις με διευθυντές και ηθοποιούς. Οι παλαιότεροι συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνουν τον Daryl Hannah, τον Ruth Buzzi, τον Wendie Malick, τον David Deluise και τον Erik Palladino. Σημείωση: Αρχίζοντας το 2013, το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί από διαφορετικές κοινότητες κατά μήκος της λίμνης του Μίτσιγκαν.



Traverse City τον Αύγουστο: Φεστιβάλ κινηματογράφου Traverse City

Focus: Χαρακτηριστικά και Σορτς από όλο τον κόσμο

Ειδική Έμφαση: Ξένες Ταινίες, Αμερικανοί Ανεξαρτητοί, Ντοκιμαντέρ και Ταινίες που Παραβλέπονται

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Traverse City συνιδρυτήθηκε από τον Michael Moore το 2005 και έχει αναπτυχθεί σταθερά για να καλύψει 6 ημέρες και προβολή 150 περίπου ταινιών. Το φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης κλασικές ταινίες στο πάρκο, πίνακες συζήτησης, μαθήματα κινηματογράφου και ένα Kids Fest. Το Διοικητικό Συμβούλιο του φεστιβάλ περιλαμβάνει αρκετούς γνωστούς σκηνοθέτες και ηθοποιοί όπως η Christine Lahti. Οι χώροι του παρελθόντος περιλαμβάνουν το Κρατικό Θέατρο, Auditorium Lars Hockstad, Θέατρο Dutmers (για πειραματικές ταινίες) και Open Space Park στο Waterfront.


Ακόμα περισσότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στο Μίτσιγκαν

Η διοργάνωση ενός φεστιβάλ κινηματογράφου είναι πάντα μια καλή ιδέα, αλλά μερικές φορές τα φεστιβάλ κινηματογράφου του Michigan δεν απογειώνονται ως ετήσια αγαπημένα. Τα παρακάτω φεστιβάλ μπορεί να έχουν ή να μην έχουν μακροπρόθεσμα: