Υποβολή αιτήσεων για τα οφέλη της Oklahoma για την ανεργία

Απαιτήσεις Επιλεξιμότητας, Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων και Ποσά Πληρωμής

Είτε έχετε μετακομίσει πρόσφατα στην Οκλαχόμα ή είστε κάτοικος μακράς διαρκείας, η απώλεια μιας θέσης εργασίας στο κράτος μπορεί να είναι καταστροφική για τα προσωπικά σας οικονομικά, αλλά ενδέχεται να δικαιούστε παροχές ανεργίας, ανάλογα με τις περιστάσεις της αποχώρησής σας.

Βασικές απαιτήσεις επιλεξιμότητας για παροχές ανεργίας στο κέντρο της Οκλαχόμα γύρω από τα προηγούμενα κέρδη σας και τη φύση του τερματισμού, επομένως θα πρέπει να καθορίσετε το ποσό των μισθών που κερδίσατε κατά το έτος πριν από την έναρξη του πιο πρόσφατου ολοκληρωμένου ημερολογιακού τριμήνου, την ανεργία σας.

Για παράδειγμα, εάν υποβάλετε αίτηση τον Απρίλιο, θα πρέπει να εξετάσετε το προηγούμενο περατωμένο ημερολογιακό τρίμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου και να μετρήσετε ένα χρόνο από την έναρξή του την 1η Ιανουαρίου. Είστε επιλέξιμοι εάν, εκείνη τη στιγμή, κερδίσατε τουλάχιστον $ 1.500 από έναν ασφαλισμένο εργοδότη και οι συνολικοί σας μισθοί είναι τουλάχιστον μιάμιση φορά το υψηλότερο ημερολογιακό τρίμηνο.

Είναι καλή ιδέα να καταθέσετε αμέσως μόλις καταστεί άνεργος. Όσο πιο σύντομα καταθέτετε, τόσο πιο σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε τα οφέλη σας. Υπάρχει μια «εβδομάδα αναμονής» την πρώτη εβδομάδα ανεργίας στην οποία δεν μπορούν να καταβληθούν παροχές. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες από αυτές που παρέχονται εδώ, επικοινωνήστε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Ανεργίας στην Oklahoma City.

Απαιτήσεις επιλεξιμότητας για την ανεργία στην Οκλαχόμα

Μαζί με την απόδειξη του εισοδήματος κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, υπάρχουν κάποιες άλλες προϋποθέσεις επιλεξιμότητας που θα πρέπει να συναντήσετε για να δικαιούστε κυβερνητική βοήθεια στην πολιτεία της Οκλαχόμα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα είναι εάν κάποιος που έχει εγκαταλείψει τη δουλειά του είναι επιλέξιμος για να λάβει ανεργία και η σύντομη απάντηση είναι όχι, αφήνοντας μια δουλειά εθελοντικά δεν θα σας επιτρέψει να λάβετε παροχές εκτός αν μπορείτε να δείξετε ότι υπήρξε μια πολύ καλή αιτία .

Για να είστε επιλέξιμοι για παροχές ανεργίας, πρέπει να είστε διαθέσιμοι και να αναζητάτε ενεργά εργασία και πιθανόν να στερηθείτε παροχών ανεργίας εάν απολυθήκατε για παράπτωμα, έχετε περιορισμένες ώρες εργασίας, δεν έχετε άδεια να εργαστείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες ή είστε που συμμετέχουν σε απεργία.

Οι άνεργοι εκτός της Οκλαχόμα μπορούν ακόμα να υποβάλουν αίτηση για παροχές της Οκλαχόμα, αλλά μόνο για μισθούς που πραγματοποιήθηκαν στην πολιτεία της Οκλαχόμα.

Ποσά παροχών και διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Εάν εγκριθεί, τα επιδόματα ανεργίας μπορούν να καταβληθούν έως ότου το ποσό φθάσει τα $ 10.600 και η Οκλαχόμα υπολογίζει τα εβδομαδιαία ποσά παροχών λαμβάνοντας το 1/23 των υψηλότερων αποδοχών σας στα "πρώτα τέσσερα από τα πέντε τελευταία περατωμένα ημερολογιακά τρίμηνα". Το ποσό δεν μπορεί ποτέ να υπερβαίνει τα $ 505 εβδομαδιαίως και δεν μπορεί να είναι μικρότερο από $ 16.

Η αίτηση για επίδομα ανεργίας μπορεί να κατατεθεί στο διαδίκτυο ή τηλεφωνώντας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Ανεργίας στην Oklahoma City. Κατά την υποβολή αίτησης, έχετε έτοιμο τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή τον αριθμό άδειας οδήγησης , τις φυσικές πληροφορίες του τελευταίου εργοδότη σας και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες εργαστήκατε εκεί.

Εάν εγκριθεί, πρέπει να υποβάλλετε εβδομαδιαίους ισχυρισμούς - με εβδομάδες που αρχίζουν την Κυριακή και λήγουν το Σάββατο. Πρέπει να κατατεθούν εντός 14 ημερών από την ημερομηνία λήξης της εβδομάδας και όλοι οι μισθοί που αποκτήθηκαν ενώ είναι άνεργοι πρέπει να δηλώνονται κατά την κατάθεση της αίτησής σας, επειδή αυτά τα έσοδα επηρεάζουν το ποσό παροχών σας.