Το Harbourfront Center του Τορόντο: Ο πλήρης οδηγός

Το Harbourfront Center είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα του Τορόντο και το οποίο προσφέρει στους κατοίκους της πόλης και στους επισκέπτες μια ευκαιρία να γνωρίσουν μερικές από τις καλύτερες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο Τορόντο. Η έκταση 10 στρεμμάτων φιλοξενεί πάνω από 4000 εκδηλώσεις το χρόνο και φιλοξενεί μια μεγάλη συλλογή από χώρους που βρίσκονται στην προκυμαία της πόλης. Ο ιστότοπος προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Επιπλέον, το συγκρότημα διαθέτει εστιατόρια, γκαλερί, κοινόχρηστους χώρους, κήπους, στούντιο τέχνης, εξωτερικό παγοδρόμιο και πολλά άλλα.

Είτε ενδιαφέρεστε για τον χορό, τη μουσική, το θέατρο, τη λογοτεχνία, τον οικογενειακό προγραμματισμό, τις δραστηριότητες στη θάλασσα ή τον πολιτισμό, υπάρχει κάτι που συμβαίνει αυτό που σας ενδιαφέρει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να δείτε και να κάνετε, πότε θα επισκεφθείτε και πώς θα φτάσετε εκεί, διαβάστε τον πλήρη οδηγό για το Harbourfront Center του Τορόντο.

Ιστορία και πότε να επισκεφθείτε

Το Harbourfront Center του Τορόντο ιδρύθηκε το 1991 ως μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός με επίκεντρο τη συμβολή στην αναζωογόνηση της προκυμαίας, τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κόμβου και την προσφορά ενός ευρέος φάσματος μοναδικών εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων και φεστιβάλ. Αυτό που κάποτε ήταν εγκαταλελειμμένο έδαφος γεμάτο με ξεχασμένα βιομηχανικά κτίρια είναι τώρα μια ακμάζουσα περιοχή που μοιάζει με πανεπιστημιούπολη όπου πάντα συμβαίνει κάτι, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Harbourfront Center εξαρτάται από τα ενδιαφέροντά σας και την προτιμώμενη εποχή του χρόνου. Υπάρχουν πάντα περισσότερα φεστιβάλ και γεγονότα που συμβαίνουν κατά τους θερμότερους μήνες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα βαρεθείτε από αυτά που προσφέρονται το χειμώνα. Το χειμώνα μπορείτε να απολαύσετε πατινάζ στο Natrel Rink, το οποίο είναι γενικά ανοιχτό από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τον Μάρτιο.

Οι νυχτερινές διαδρομές DJ πραγματοποιούνται τακτικά από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς και το πρόγραμμα Learn to Skate. Μπορείτε επίσης να περιμένετε κάποιο προγραμματισμό διακοπών αργά το φθινόπωρο και διάφορες παραστάσεις, διαλέξεις, εργαστήρια και εκθέσεις τέχνης όλο το χρόνο.

Το Summertime βλέπει το Harbourfront Centre σε πλήρη εξέλιξη, με την ευκαιρία να ξεκουραστεί από το νερό και να περπατήσει κατά μήκος του πεζόδρομου που εκτείνεται κατά μήκος της βόρειας ακτής της λίμνης Οντάριο. Το Natrel Pond (το οποίο μετατρέπεται σε παγοδρόμιο το χειμώνα) φιλοξενεί βόλτες με πετονιές, καλοκαιρινές κατασκηνώσεις και μεγάλο μέρος του προγραμματισμού των παιδιών του Κέντρου. Ο θερμότερος καιρός φέρνει επίσης φεστιβάλ καλοκαιρινών σαββατοκύριακων στην προκυμαία, δωρεάν προβολές ταινιών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς και την Summer Music in the Garden, μια σειρά ελεύθερων συναυλιών στον όμορφο κήπο μουσικής του Τορόντο.

Εκδηλώσεις και Αξιοθέατα

Υπάρχει πάντα κάτι για να δείτε, να κάνετε, να μάθετε ή να ζήσετε στο Harbourfront Centre. Η εσωτερική και εξωτερική μη κερδοσκοπική πολιτιστική οργάνωση διαθέτει προγραμματισμό τέχνης όλο το χρόνο, μοναδικά ετήσια γεγονότα και παραστάσεις παγκόσμιας κλάσης, καθιστώντας το αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου της πόλης. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες προσφέρονται σε λογικές τιμές ή είναι εντελώς δωρεάν.

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα παραδείγματα από αυτά που μπορείτε να περιμένετε από τον προγραμματισμό του Κέντρου και τους χώρους του ιστότοπου.

Φαγητό και ποτό

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να πάρετε ένα ποτό ή να πάρετε κάτι για φαγητό στο Harbourfront Centre, συχνά με φανταστική θέα στη λίμνη. Όλο το χρόνο θα βρείτε το Lakeside Local Bar & Grill για casual eat, το Lavazza Espression για αυθεντικό ιταλικό καφέ και το Boxcar Social για βιοτεχνική μπύρα, κρασί και καφέ σε ένα χαλαρό αλλά κομψό περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φαγητό και ποτά στο τοπικό αίθριο Lakeside και από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο να ανακαλύψουν τις διεθνείς κουζίνες που προσφέρονται στο World Café.

Να πάρει εκεί

Εάν επιλέγετε να πάρετε τη δημόσια συγκοινωνία, από το Union Station πάρτε είτε το 509 Exhibition είτε το 510 Spadina τραμ προς τα δυτικά από το εσωτερικό του Union Station (αναζητήστε τα σήματα του Harbourfront για να βρείτε τη σωστή έξοδο). Και τα 509 και 510 τραμ κάνουν στάση ακριβώς μπροστά από το Harbourfront Centre.

Αν κάνετε ποδηλασία, ακολουθήστε το μονοπάτι Martin Goodman ή πάρτε οποιονδήποτε δρόμο ανάμεσα στο Bathurst και το Κοινοβούλιο που κατευθύνεται νότια προς το Queens Quay West για μια γραφική βόλτα στη θάλασσα. Διατίθεται χώρος στάθμευσης για ποδήλατα.

Οι οδηγοί μπορούν να κατευθυνθούν ανατολικά στη λεωφόρο Lake Shore, στρίβοντας δεξιά στην οδό Lower Simcoe και ταξιδεύοντας νότια. Ή κατευθυνθείτε δυτικά στο Queens Quay West και στρίψτε αριστερά στο Κέντρο στην οδό Lower Simcoe. Υπόγειος χώρος στάθμευσης είναι διαθέσιμος στο χώρο του ξενοδοχείου στο 235 Queens Quay West, ή πάνω από το έδαφος ένα μπλοκ δυτικά στην οδό Rees και το Queens Quay West.