Τι είναι η Eurovision;

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τραγουδιού της Ευρώπης

Εάν δεν μεγάλες στην Ευρώπη, πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Σίγουρα δεν είχα ιδέα τι έμπαινα όταν κάθισα για να δω την πρώτη μου επίδειξη. Και το δικό μου, τι μια επίδειξη.

Αν σας αρέσουν οι αμερικανικές τραγουδίστριες, θα πρέπει να αγαπάτε τη Eurovision. Η Eurovision μπορεί να περιγραφεί ως διαγωνισμός τραγουδιού για τα στεροειδή, όπου οι ανταγωνιστές αντιπροσωπεύουν το έθνος τους σε μια ολυμπιακή εκδίωξη του ταλέντου.

Τίποτα δεν είναι πολύ over-the-top για αυτούς τους τιτάνες. Μονοκλή! Μοτοσυκλέτες! Μια πριγκίπισσα! Είδα όλα αυτά σε μία μόνο πράξη με την υποβολή της Μολδαβίας για το 2011 από τη Zdob si Zdub, "So Lucky".

Για τους λάτρεις του παράλογου, αυτός ο διεθνής ανταγωνισμός glitz και glamour είναι εξαιρετικά εθιστικό τηλεόραση. Συχνά δυσκολεύομαι να πω το καλύτερο από το χειρότερο και ανυπομονώ να προσβλέπω στους τελικούς κάθε χρόνο. Εδώ είναι ο οδηγός σας για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού της Ευρώπης και τον υποψήφιο της Γερμανίας φέτος.

Ιστορία του διαγωνισμού της Eurovision

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU) σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά την καταστροφή του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η ελπίδα ήταν ότι αυτό θα ήταν ένας θετικός τρόπος για να προωθηθεί η εθνική υπερηφάνεια και ο φιλικός ανταγωνισμός.

Ο πρώτος διαγωνισμός την άνοιξη του 1956 στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Παρόλο που συμμετείχαν μόλις επτά χώρες, αυτό οδήγησε σε ένα από τα πιό μακροχρόνια τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο.

Είναι το πιο παρακολουθούμενο (μη αθλητικό γεγονός) με περίπου 125 εκατομμύρια tuning κάθε χρόνο.

Πώς λειτουργεί η Eurovision;

Μετά από μια σειρά ημιτελικών, κάθε χώρα εκτελεί ένα τραγούδι σε ζωντανή τηλεόραση ακολουθούμενη από ψηφοφορία. Όσον αφορά τους περιορισμούς, όλα τα φωνητικά πρέπει να τραγουδηθούν ζωντανά, τα τραγούδια δεν μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από τρία λεπτά, μόνο έξι άτομα επιτρέπονται στη σκηνή και απαγορεύονται τα ζωντανά ζώα.

Ενώ πολλές πράξεις ορίζονται από την ιδιαιτερότητα τους, ο διαγωνισμός αποτέλεσε επίσης πλατφόρμα για τέτοιους διάσημους καλλιτέχνες όπως οι ABBA, Céline Dion και Julio Iglesias.

Πώς να παρακολουθήσετε τη Eurovision στη Γερμανία: Η εκπομπή σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Στη Γερμανία, η εκπομπή θα κυκλοφορήσει στην NDR και την ARD. Είναι επίσης δυνατό να παρακολουθήσετε την εκπομπή online με ένα εύχρηστο κανάλι του Youtube διαθέσιμο για προβολή.

Πώς να ψηφίσετε: Μετά από όλες τις παραστάσεις, οι θεατές στις συμμετέχουσες χώρες μπορούν να ψηφίσουν για το αγαπημένο τους τραγούδι με τηλεφωνικό κείμενο και επίσημη εφαρμογή της Eurovision. Μέχρι 20 ψήφους μπορούν να τοποθετηθούν από κάθε άτομο, αλλά δεν μπορείτε να ψηφίζετε για τη δική σας χώρα. Οι βαθμολογίες κάθε χώρας βαθμολογούνται για να δώσουν 12 πόντους στην πιο δημοφιλή είσοδο, 10 πόντους στη δεύτερη πιο δημοφιλή, στη συνέχεια 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 και 1 πόντο αντιστοίχως . Οι αριθμοί που θα καλέσουν θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Οι επαγγελματικές επιτροπές πέντε εμπειρογνωμόνων της μουσικής βιομηχανίας αντιπροσωπεύουν επίσης το 50% των ψήφων. Κάθε κριτική επιτροπή δίνει 12 πόντους στην πιο δημοφιλή είσοδο, 10 στο δεύτερο, στη συνέχεια 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 και 1 βαθμός.

Αυτά τα αποτελέσματα συγχωνεύονται και η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό συνδυασμένων πόντων κερδίζει. Η αντίστροφη μέτρηση των πόντων από κάθε χώρα στο τέλος της παράστασης αντιστοιχεί σε σημεία σε ένα τελικό άσημο.

2018 Διαγωνισμός της Eurovision

Σαράντα τρεις χώρες θα αγωνιστούν στη χώρα του περασμένου νικητή. Για το 2018, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Αναμείνετε να ακούσετε το νικηφόρο τραγούδι του περασμένου έτους "Amar pelos dois" που εκτελείται από τον Salvador Sobral, πολλές φορές στην κορυφή της διοργάνωσης. Και αν δεν μπορείτε να φτάσετε αρκετά από τη φετινή μουσική αγοράσετε το επίσημο άλμπουμ συλλογής του διαγωνισμού, Eurovision Song Contest: Lisbon 2018 .

Ποιος εκπροσωπεί τη Γερμανία στο διαγωνισμό της Eurovision του 2018;

Η Γερμανία είναι ένα από τα "μεγάλα 5" της Eurovision (μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία), καθώς ανταγωνίζεται σχεδόν κάθε χρόνο από την αρχή - στην πραγματικότητα, καμία χώρα δεν εκπροσωπείται τόσο συχνά - από τους μεγαλύτερους οικονομικούς συνεισφέροντες.

Αυτές οι χώρες έχουν αυτόματα προσόντα για τον τελικό της Eurovision.

Ο Michael Schulte κέρδισε τον τελικό με το τραγούδι "You Let Me Me Walk Alone".