Πώς να πάρετε μια άδεια γάμου στη Βόρεια Καρολίνα

Πληροφορίες για τις άδειες γάμου στη Βόρεια Καρολίνα: Από αμοιβές έως περιορισμούς

Εάν παίρνετε το πολύ μεγάλο βήμα για να παντρευτείτε, μπορεί να είναι μια συναρπαστική στιγμή και υπάρχουν πολλά να κάνουμε! Αλλά ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε για να παντρευτείτε στη Βόρεια Καρολίνα είναι να αποκτήσετε άδεια γάμου.

Ανεξάρτητα από τον νομό που βρίσκεστε, η διαδικασία και τα απαραίτητα υλικά θα είναι τα ίδια. Ευτυχώς, δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία. Είναι καλύτερο να το χειριστείτε περίπου ένα μήνα πριν από το γάμο σας.

Εδώ θα πρέπει να κάνετε:

  1. Τόσο η νύφη όσο και ο γαμπρός πρέπει να εμφανίζονται αυτοπροσώπως στο δικαστήριο της επαρχίας του νομού ή στο νομό όπου θα παρασταθεί η τελετή. Εάν ένα από τα μέρη δεν είναι σε θέση να εμφανιστεί, το άλλο μέρος πρέπει να εμφανιστεί αυτοπροσώπως και να παρουσιάσει μια ένορκη, συμβολαιογραφική ένορκη πράξη από το άλλο μέλος. Έντυπα ειρηνικής διασαφήσεως είναι διαθέσιμα στο γραφείο του μητρώου πράξεων.
  2. Παρουσιάστε ένα τρέχον έγκυρο πιστοποιητικό ταυτότητας με φωτογραφία, όπως άδεια οδήγησης, διαβατήριο, κ.λπ. και κάρτες κοινωνικής ασφάλισης
  3. Συμπληρώστε ένα έντυπο αίτησης γάμου
  4. Πληρώστε τα σχετικά τέλη. Αυτή τη στιγμή, μια άδεια γάμου είναι $ 60 στη Βόρεια Καρολίνα.

Εάν η νύφη ή ο γαμπρός έχουν διαζευγτεί, πρέπει να γνωρίζουν το μήνα και το έτος του τελευταίου διαζυγίου. Εάν έχει υπάρξει διαζύγιο εντός των τελευταίων 60 ημερών, το κράτος απαιτεί αντίγραφο του διατάγματος διαζυγίου που υπογράφεται από τον δικαστή.

Ο νόμος NC απαιτεί από όλους τους αιτούντες να αποδείξουν έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, όπως ένα έντυπο W-2, ένα στέλεχος μισθοδοσίας ή μια δήλωση από την Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης που δηλώνει τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης τους.

Εάν δεν έχει εκδοθεί ποτέ αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης ή εάν ο αιτών δεν είναι επιλέξιμος για αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης, ο αιτών θα πρέπει να υποβάλει συμπληρωμένη ένορκη βεβαίωση, υπογεγραμμένη και συμβολαιογραφική, κατά την υποβολή της αίτησης για άδεια γάμου. Το έντυπο της ένορκης βεβαίωσης είναι διαθέσιμο στο Γραφείο Μητρώων Εγγράφων.

Μια άδεια γάμου στη Βόρεια Καρολίνα είναι έγκυρη για 60 ημέρες και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κράτος

Εάν βρίσκεστε στο Charlotte, θα κατευθυνθείτε στο δικαστήριο του Mecklenburg County:

720 ανατολική τέταρτη οδός
Charlotte, NC 28202
(704) 336-2443
8:30 π.μ. έως 4:30 μ.μ. / Δευτέρα έως Παρασκευή
Κλείσιμο για διακοπές.

Εδώ είναι μερικές ακόμη απαίτηση για τελετές γάμου στη Βόρεια Καρολίνα:

Πόσο κοστίζει το κόστος άδειας γάμου στη Βόρεια Καρολίνα;

Επί του παρόντος, η τιμή είναι $ 60. Ορισμένες επαρχίες σας επιτρέπουν να πληρώνετε με πιστωτική / χρεωστική κάρτα, μερικές δεχόμενες εντολές πληρωμής και όλοι δέχονται μετρητά.

Πρέπει να είμαι κάτοικος της Βόρειας Καρολίνας για να αποκτήσω άδεια γάμου στη Βόρεια Καρολίνα;

Εσύ δεν.

Πόσο παλιά πρέπει να είσαι για να παντρευτείς στη Βόρεια Καρολίνα;

Η τρέχουσα νόμιμη ηλικία γάμου στη Βόρεια Καρολίνα είναι 18 ετών. 16 και 17 ετών μπορούν να παντρευτούν με γονική συναίνεση και 14 και 15 ετών μπορούν να παντρευτούν με δικαστική απόφαση.

Τι να κάνω αν αλλάζω το όνομά μου;

Αν αλλάξετε το νομικό σας όνομα, θα χρειαστείτε πιστοποιημένο αντίγραφο του πιστοποιητικού γάμου για να αλλάξετε την άδεια οδήγησης και την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης.

Τα πιστοποιημένα αντίγραφα είναι $ 10.

Η Βόρεια Καρολίνα έχει το γάμο του κοινού δικαίου;

Η Βόρεια Καρολίνα δεν έχει γάμο κοινού νόμου (που ζουν μαζί και παίρνουν το ίδιο όνομα). Σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να λάβετε άδεια και να λάβετε τελετή (αστική ή θρησκευτική) για να θεωρηθεί παντρεμένη.

Απαιτείται δοκιμή αίματος για άδεια γάμου στη Βόρεια Καρολίνα;

Όχι. Τα προηγούμενα χρόνια, χρειάστηκε μια εξέταση αίματος και μια φυσική. Αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον.

Υπάρχει Περίοδος Αναμονής για Άδεια Γάμου στη Βόρεια Καρολίνα;

Δεν υπάρχει. Οι άδειες ισχύουν αμέσως.

Υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το γάμο στη Βόρεια Καρολίνα;

Υπάρχουν μερικές. Τόσο η νύφη όσο και ο γαμπρός δεν μπορούν να παντρευτούν επί του παρόντος. Εάν ένα ή και τα δύο μέρη βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου, η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι οριστική πριν από την έκδοση της άδειας. Επίσης, η νύφη και ο γαμπρός δεν μπορούν να έχουν στενότερη οικογενειακή σχέση από τον πρώτο ξάδερφο (τα πρώτα ξαδέλφια μπορούν να παντρευτούν στη Βόρεια Καρολίνα).