Ποια είναι τα 3 Υγιέστερα Χιονοδρομικά Κέντρα του Κολοράντο;

Όλα τα θέρετρα δεν δημιουργούνται ίσα. Εδώ είναι πιο υγιεινό του Κολοράντο

Το σκι μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά του Κολοράντο, αλλά αυτό δεν έρχεται χωρίς κίνδυνο.

Περίπου 600.000 άνθρωποι τραυματίζονται κάθε χρόνο από το σκι και το snowboarding, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Οι σκιέρ μπορούν να τραυματίσουν τα γόνατά τους και είναι επιρρεπείς σε κατάγματα κάτω άκρων. Οι χιονοσανίδες μπορούν να βλάψουν τους αστραγάλους, τους καρπούς ή τους κολάρες. Αυτό είναι μόνο για να αναφέρουμε μερικούς κινδύνους.

Αλλά προτού να πετάξετε έξω τα μπαστούνια για μια πιο ήρεμη μέρα στο σπα ή στο τζακούζι του χιονοδρομικού κέντρου, ξέρετε αυτό: Ο αριθμός των τραυματισμών που σχετίζονται με το σκι μειώνεται.

Στην πραγματικότητα, μελέτες εκτιμούν ότι μειώθηκε κατά 50% από τα μέσα της δεκαετίας του '70.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στην πρόοδο της τεχνολογίας και του εξοπλισμού, σύμφωνα με τον δείκτη Vitals.

Vitals εξέτασε χιονοδρομικά κέντρα σε ολόκληρο το έθνος για να καθορίσουν ποιες είναι οι πιο ασφαλείς. Αυτό περιλαμβάνει τον αριθμό των διαδρομών, των ανελκυστήρων, τη μέση χιονόπτωση και το κόστος μιας ημερήσιας διέλευσης, καθώς και την εγγύτητα με τις ιατρικές εγκαταστάσεις, σε περίπτωση τραυματισμού.

Vitals πρόσθεσε στους άλλους παράγοντες να παρέχει μια ολιστική άποψη της ποιότητας του χιονοδρομικού κέντρου, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο. Στο μέλλον, η Vitals σχεδιάζει επίσης να προσθέσει και άλλα στοιχεία στην έκθεση, όπως τον αριθμό των επαγγελματικών περιπολιών σκι και την πρόσβαση σε κλινικές heli-vac και on-site.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα θέρετρα δεν τείνουν να απελευθερώνουν τον αριθμό των τραυματισμών ανά έτος, έτσι ώστε να μην παίξουν στην κατάταξη.

Επίσης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια χούφτα θέρετρα του Κολοράντο κέρδισε μια θέση στην κορυφή 20. Εδώ είναι μερικά από τα κυριότερα σημεία από την έκθεση του 2016:

1. Aspen

Η πολυτελή πόλη σκι του Κολοράντο ήταν η υψηλότερη κατάταξη στην πολιτεία, αλλά δεν έκαναν τα 10 πρώτα για το έθνος. Στον Νο. 12, σημειώθηκε η ύπαρξη πέντε ιατρικών εγκαταστάσεων σε κοντινή απόσταση. Άλλοι παράγοντες: οι 300 ίντσες της μέσης χιονόπτωσης της Aspen. 329 διαδρομές. και 43 ανελκυστήρες.

Όχι στην έκθεση, αλλά αξιοσημείωτη, η ευημερία του Aspen, ασφαλώς, δεν βλάπτει την πρόσβασή του στην υγειονομική περίθαλψη και στην υγιεινή διατροφή.

Το Aspen είναι μια πλούσια πόλη. Θεωρείται «υποχώρηση του δισεκατομμυριούχου». Σε ένα σημείο, το Aspen ονομάστηκε η πιο ακριβή πόλη της Αμερικής.

Μια μέρα περνάει στο χιονοδρομικό Aspen είναι στην πλουσιότερη πλευρά, αλλά δεν είναι παραδοσιακά το πιο κοσμήτορο του Κολοράντο. Για την εποχή του σκι 2017-18, οι πλαγιές του Aspen θα είναι ανοιχτές στις 26 Νοεμβρίου - 23 Απριλίου.

2. Vail

Αυτό το διάσημο και πολυτελές θέρετρο προσγειώθηκε κοντά στο κατώτατο σημείο της λίστας, στο Νο 16, εν μέρει λόγω του μεγάλου εισιτηρίου ανελκυστήρα. Επίσης, η Vail προσφέρει μόνο τρεις κοντινούς ιατρικούς χώρους.

Όσο για τους άλλους παράγοντες, η μέση χιονοστιβάδα του Vail ήταν υψηλότερη από την ασπίδα του Aspen, στα 353. Ωστόσο, διαθέτει μόνο 195 στροφές και 31 ανελκυστήρες, σύμφωνα με τη μελέτη.

Όχι για την έκθεση αλλά και για την υγεία της, το Vail είναι επίσης ένας ακριβός τόπος διαβίωσης (και επίσκεψης). Το κόστος ζωής στο Vail είναι περισσότερο από το διπλάσιο του μέσου όρου του συνολικού κόστους ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το δείκτη κόστους ζωής του BestPlaces.net. Η στέγαση είναι ο κύριος παράγοντας που οδήγησε την τιμή αυτή, εξήγησε ο δείκτης.

Στο Vail, μείνετε στο Sonnenalp, ένα από τα πιο αξιόλογα καταλύματα της πόλης. Αν το υγιεινό είναι αυτό που αναζητάτε, το Sonnenalp διαθέτει ένα από τα κορυφαία ιαματικά λουτρά του Vail και μια μεγάλη εσωτερική πισίνα, καθώς και ένα μπαρ δίπλα στο νερό.

Για τη σεζόν 2017-18, οι πίστες του σκι του Vail θα είναι ανοιχτές το Νοέμβριο.

17 έως 15 Απριλίου. (Η ίδια η πόλη είναι ανοιχτή όλο το χρόνο, ακόμα και μετά τις πλαγιές).

3. Telluride

Αυτό το χιονοδρομικό κέντρο έπεσε λίγο κάτω από το Vail στη λίστα Vitals, λόγω των περιορισμένων προσφορών ιατρικής περίθαλψης. Όπως η Vail, το Telluride προσφέρει μόνο τρία ιατρικά κέντρα κοντά. Ωστόσο, η μέση χιονόπτωση του Telluride είναι μικρότερη, σε μόλις 309 ίντσες, και έτσι είναι οι διαδρομές και οι ανελκυστήρες του: 147 και 18, αντίστοιχα. Μια μέρα πέρασμα εδώ είναι πολύ φθηνότερη, όμως.

Θα πρέπει να οδηγήσετε αρκετά μακριά για να φτάσετε στο Telluride, ωστόσο. Είναι περισσότερο από έξι ώρες οδήγησης. Ή αν έχετε τα χρήματα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να κάνετε μια μικρή διαδρομή μεταξύ των δύο πόλεων.

Οι πλαγιές του Telluride είναι ανοιχτές 2 Δεκεμβρίου έως 2 Απριλίου για τη σεζόν 2017-18. Έχει μια συντομότερη εποχή από κάποια από τα άλλα δημοφιλή, υγιή χιονοδρομικά κέντρα λόγω της τοποθεσίας του στο νότιο Κολοράντο.

Αυτό συμβάλλει επίσης στον μικρότερο αριθμό χιονοπτώσεων του Telluride.