Νέο Bar / Σκάφος Oyster, Grand Banks, τώρα αγκυροβολημένο στο Tribeca

Tipple & Γεύση Στο ιστορικό Schooner στο Hudson

Κρατώντας με την πτωτική τάση του εστιατορίου του Μανχάταν το καλοκαίρι του 2014 (όπως το πρόσφατο ντεμπούτο της North River Lobster Company ), το Grand Banks - ένα σκούτερ-cum-bar / εστιατόριο - είναι τώρα αγκυροβολημένο στο Hudson, κατά μήκος της προβλήτας 25 του Tribeca. στις αρχές Ιουλίου, το ατμοσφαιρικό ιστιοφόρο 142 ποδιών σηματοδοτεί το μεγαλύτερο ξύλινο σκάφος που εκτίθεται στη Νέα Υόρκη, καλωσορίζοντας τους επιβάτες να επιβιβαστούν στο σκάφος για ναυτιλιακές έρευνες, συνδυασμένες με βρώσιμα στρειδιά και μικρές εποχιακές πινακίδες.

Το πλοίο εξοπλισμένο με μπαρ και κουζίνα, το οποίο θα παραμείνει αγκυροβολημένο στην αποβάθρα (σημείωμα που δεν περιλαμβάνει πραγματική ιστιοπλοΐα), χρησιμεύει για την επανεξέταση του ιστορικού F / V Sherman Zwicker , το οποίο ξεκίνησε το 1942 στη Νέα Σκοτία. Το πλοίο σηματοδοτεί το τελευταίο του είδους του από ένα στόλο σκούτερ που κάποτε αλίευσε τις Μεγάλες Τράπεζες της Νέας Γης, μεταφέροντας φορτία ψαριών και αλατιού μεταξύ του Βορείου Ατλαντικού και της Νότιας Αμερικής. Πιο πρόσφατα, ο Sherman Zwicker , υπό την ιδιοκτησία του Grand Banks Schooner Museum Trust, υπηρέτησε ως ταξιδιωτικό ναυτικό μουσείο. Η τελευταία ενσάρκωσή της διατηρεί επίσης μια μικρή ναυτιλιακή έκθεση κάτω, που λειτουργεί σε συνδυασμό με το Μη Κερδοσκοπικό Ναυτικό Ίδρυμα, το οποίο στοχεύει να ενημερώσει τους επισκέπτες για την ναυτική ιστορία του πλοίου.

Η φιλοσοφία του εστιατορίου, ένα κίνημα για τις φορτηγίδες του οδοστρώματος του 19ου αιώνα που υπήρξε κάποτε διαδεδομένη στις πλωτές οδούς της Νέας Υόρκης, είναι το πνευματικό τέκνο των εστιατορίων Mark Firth (συνιδρυτής των Diner & Marlow & Sons του Williamsburg ) και Adrien Gallo, - οι αδελφοί Miles και Alex Pincus.

Ο Sherman Zwicker έχει επανατοποθετηθεί για να προσφέρει ένα δίδυμο από bar-top deck (το ένα εξυπηρετεί ως ένα μικρό ωραίο μπαρ), μαζί με καθίσματα και τραπέζια για έως και 145 προστάτες. η περιοχή της κουζίνας μπαίνει κάτω από το κατάστρωμα.

Τα swashbucklers που βρίσκονται επί του σκάφους σήμερα μπορούν να παραμείνουν στο πρωτογενές μενού των στρειδιών (από $ 3,50 ανά τεμάχιο) και μικρές εποχιακές πλάκες, οι οποίες αλλάζουν τακτικά.

Όταν έλεγα, το μενού ανέφερε ένα κόκκινο snapper ceviche, σερβίρεται με ραπανάκι, πεπόνι, κοράνιο, ασβέστη και τσίλι ($ 16). και μια σαλάτα ρόκα που ρίχτηκε με ρικότα, σύκα και θυμάρι με μέλι με έγχυση ($ 14).

Τα κοκτέιλ (16 δολάρια) έρχονται με θαλάσσια θέματα όπως το δωμάτιο μηχανών (lager, Aquavit, τζίντζερ και λεμόνι) ή το Java Swizzle (λευκό ρούμι, χυμός λάιμ και λικέρ εσπρέσο). Το Grand Banks προσφέρει επίσης μια μικρή ποικιλία από μπύρα και κρασιά από το γυαλί.

Το πλοίο θα αγκυροβοληθεί στην προβλήτα 25 έως τον Οκτώβριο, προτού προχωρήσει περαιτέρω προς νότο, αναζητώντας θερμότερο χειμερινό καιρό. σχέδια για την Grand Banks να επιστρέψουν ξανά στο Tribeca το καλοκαίρι του 2015.

Σημειώστε ότι το κάθισμα είναι ο πρώτος που έρχεται, το πρώτο σερβίρεται (δεν γίνονται δεκτές κρατήσεις). Το Grand Banks είναι ανοιχτό μέχρι τον Οκτώβριο, από τις 16:00 έως τις 23:00 τις καθημερινές, και από το μεσημέρι έως τις 23:00 τα σαββατοκύριακα. Σε περίπτωση βροχής, ελέγξτε την ιστοσελίδα τους για να επιβεβαιώσετε το άνοιγμα. Pier 25, Hudson River Park στην οδό N. Moore στο Tribeca . grandbanks.org