Μάντα, Ισημερινός - Κρουαζιερόπλοιο Νοτιοαμερικάνικος λιμένας κλήσης

Κρουαζιέρα κατά μήκος της δυτικής ακτής της Νότιας Αμερικής

Ο Ισημερινός διασχίζει τον ισημερινό και είναι η μικρότερη από τις χώρες των Άνδεων στη Νότια Αμερική. Σε περίπου το ίδιο μέγεθος με το κράτος της Νεβάδα, η γεωγραφία είναι διαφορετική και η εξοχή θεαματική. Το Seven Seas Navigator σταμάτησε για τη μέρα στη Μάντα, το μεγαλύτερο λιμάνι κατά μήκος της κεντρικής ακτής του Εκουαδόρ .

Πολλοί ταξιδιώτες κρουαζιέρας επισκέπτονται το Κίτο και / ή το Γκουαγιακίλ για την πορεία τους προς την κρουαζιέρα των νησιών Γκαλαπάγκος .

Ωστόσο, πολλά πλοία που ταξιδεύουν κατά μήκος της δυτικής ακτής της Νότιας Αμερικής σταματούν στο λιμάνι της Μάντα.

Οι εκδρομές από τη Μάντα είναι ποικίλες, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν μια περιήγηση στη Μάντα και το κοντινό χωριό Montecristi για να δείτε το αρχαιολογικό μουσείο στη Μάντα και μια ευκαιρία να δείτε καναπέδες του Παναμά που γίνονται στο Montecristi. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι τα πρώτα καπέλα του Παναμά έγιναν στην πραγματικότητα στον Παναμά, δεν ήταν. Αρχικά διατέθηκαν στο εμπόριο στον Παναμά, αλλά κατασκευάστηκαν στη Νότια Αμερική. Το Montecristi παραμένει ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να αγοράσει ένα από αυτά τα υφαντά καπέλα ή άλλα αγαθά από λυγαριά. Ακόμη και αν δεν ενδιαφέρεστε για καπέλα, αξίζει να επισκεφθείτε το Montecristi. Το χωριό είναι μόνο 15 λεπτά εσωτερικά μέσω λεωφορείου από τη Μάντα και εξακολουθεί να διατηρεί την αποικιακή του εμφάνιση, αν και πολλά από τα παλιά κτίρια χρειάζονται αποκατάσταση. Μια βόλτα στο λεωφορείο Chivas στο Montecristi θα σας γελάσει μέχρι το δρόμο!

Δύο ακτοπλοϊκές εκδρομές στη Μάντα περιλαμβάνουν μια σύντομη πτήση στην ενδοχώρα στην εκπληκτική πρωτεύουσα του Κίτο . Μόλις 16 μίλια νότια του ισημερινού, νομίζετε ότι το Quito θα είναι ζεστό και τροπικό. Ωστόσο, το υψόμετρο των 9.200 ποδιών και η κοιλάδα του, που περιβάλλεται από βουνά, δίνουν στην πόλη ένα κλίμα που ξεφεύγει από την άνοιξη όλο το χρόνο.

Το υπέροχα διατηρημένο αποικιακό κέντρο του Κίτο το κέρδισε μια ονομασία ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1978. Μια πεζοπορία της παλιάς πόλης, με τα μεγάλα αποικιακά κτίρια και τα περίτεχνα μπαλκόνια, ακούγεται ευχάριστη.

Η δεύτερη ακτοπλοϊκή εκδρομή περιλαμβάνει μια πτήση προς το Κίτο και μια βόλτα με λεωφορείο κατά μήκος της πανοραμικής εθνικής οδού προς το πιο διάσημο ινδικό πανηγύρι / αγορά της Νότιας Αμερικής - Otavalo. Οι υφαντές Otavaleño χρησιμοποιούν το αργαλειό για πάνω από 4.000 χρόνια! Το Otavaleños υφαίνει ταπετσαρίες, τσάντες, ποτχό, σάλια, κουβέρτες και πουλόβερ. Τα καταστήματα στο Otavalo πωλούν επίσης άλλες βιοτεχνίες και αναμένεται διαπραγμάτευση. Ακούγεται ο ουρανός των αγοραστών!

Και οι δύο ημερήσιες εκδρομές στο Κίτο χαρακτηρίζουν την μοναδική ευκαιρία για τουριστική φωτογραφία - την ευκαιρία να σταθείς με ένα πόδι σε κάθε ημισφαίριο! Το Ισημερινό Μνημείο, μόλις 16 μίλια βόρεια του Κίτο, βρίσκεται στο γεωγραφικό πλάτος 0.

Η ανάγνωση του Ισημερινού και η επίσκεψη στη Μάντα με έπεισαν για ένα πράγμα. Μια μέρα δεν ήταν αρκετή για να δούμε πολλά από αυτή τη ενδιαφέρουσα χώρα.