Επιλέγοντας ένα δρομολόγιο κρουαζιέρας της Καραϊβικής

Ανατολική Καραϊβική ή Δυτική Καραϊβική - Ποια είναι η καλύτερη για εσάς;

Οι κρουαζιέρες της Καραϊβικής είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας για ταξιδιώτες κρουαζιερόπλοιων Η επιλογή της πτήσης - της ανατολικής ή της δυτικής Καραϊβικής - είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τον προγραμματισμό διακοπών κρουαζιέρας . Οι περισσότεροι ταξιδιώτες κρουαζιέρας επιλέγουν μια 7ήμερη κρουαζιέρα στην Καραϊβική για την πρώτη τους εμπειρία στη θάλασσα. Επτά ημέρες δίνει στους ταξιδιώτες με κρουαζιέρες την ευκαιρία να δουν περισσότερα μέρη και να προσαρμοστούν στη ζωή τους σε ένα κρουαζιερόπλοιο.

Οι μικρότερες κρουαζιέρες 3- ή 4- ημερών κοστίζουν περισσότερο ανά ημέρα και συχνά αφήνουν τους ταξιδιώτες να μην γνωρίζουν με βεβαιότητα εάν μια κρουαζιέρα είναι μια καλή επιλογή για τους ταξιδιώτες.

Όταν αναζητάτε το Διαδίκτυο ή διαβάζετε φυλλάδια κρουαζιέρας, τα πιο κοινά δρομολόγια που προσφέρονται είναι η Ανατολική Καραϊβική και η Δυτική Καραϊβική. Ποιό είναι καλύτερο? Η απάντηση είναι είτε! Όλα εξαρτώνται από το ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας, έτσι ώστε εκτός από την επιλογή του σωστού πλοίου, θα πρέπει να διερευνήσετε τα λιμάνια πριν καλέσετε τις διακοπές σας για κρουαζιέρες. Και τα δύο δρομολόγια θα παρέχουν τροχόσπιτα με ευκαιρίες να πετάξουν, να κολυμπήσουν, να κολυμπήσουν και να ψωνίσουν. Αλλά υπάρχουν διαφορές. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα δύο πιο δημοφιλή κρουαζιερόπλοια της Καραϊβικής.

Ανατολικές Καραϊβικές κρουαζιέρες

Τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν στην ανατολική Καραϊβική σε δρομολόγια 7 ημερών ξεκινούν από λιμάνια της Φλόριντα όπως το Τζάκσονβιλ, το λιμάνι της Canaveral, το Μαϊάμι ή την Τάμπα, αλλά τα πλοία επίσης πλέουν στην περιοχή από το Τσάρλεστον της SC και την περιοχή της Νέας Υόρκης.

Τα πλοία που ταξιδεύουν στην ανατολική Καραϊβική συχνά σταθμεύουν στις Μπαχάμες είτε στο Nassau είτε σε ένα από τα ιδιωτικά νησιά της κρουαζιέρας στο αρχιπέλαγος, προτού προχωρήσουν πιο νότια στην Ανατολική Καραϊβική. Αυτά τα ιδιωτικά νησιά όπως το Castaway Cay της Disney Cruises ή το Half Moon Cay της Holland America Line προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν κάθε είδους γήπεδα και θαλάσσια σπορ σε ένα παρθένο σκηνικό.

Τα λιμάνια που εξυπηρετούν μια διαδρομή ανατολικής Καραϊβικής περιλαμβάνουν συχνά τον Άγιο Θωμά, τον Άγιο Ιωάννη (USVI), το Πουέρτο Ρίκο και ίσως τον St. Maarten / St. Χελιδόνι. Αν θέλετε λιγότερη ιστιοπλοΐα (περισσότερος χρόνος στα λιμάνια στην ξηρά) και περισσότερα ψώνια και ευκαιρίες για φανταστικές παραλίες, τότε μια διαδρομή Ανατολικής Καραϊβικής μπορεί να είναι πιο ελκυστική για εσάς. Τα νησιά είναι σχετικά κοντά, μικρότερα, και οι εκδρομές στις ακτές τείνουν να είναι περισσότερο προσανατολισμένες στις δραστηριότητες των παραλιών ή των υδάτων.

Τυπικές δραστηριότητες ακτών μπορεί να περιλαμβάνουν ψαροντούφεκο, ηλιοθεραπεία σε μια εκπληκτική παραλία, ή ακόμα και αγωνιστικά σε ένα ιστιοφόρο. Ο Άγιος Ιωάννης στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ έχει καταπληκτική ψαροντούφεκο, όπως κάνουν και τα άλλα νησιά (Βρετανοί και ΗΠΑ) στην ομάδα. Μια από τις πιο αξέχαστες εκδρομές στην ακτή της Ανατολικής Καραϊβικής αγωνίζεται σε ένα γιοτ του Αμερικανικού κυπέλλου στο St. Maarten.

Κρουαζιέρες της Δυτικής Καραϊβικής

Τα κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν προς τη δυτική Καραϊβική συνήθως επιβιβάζονται από τη Φλόριντα, τη Νέα Ορλεάνη ή το Τέξας. Οι λιμένες κλήσεων σε δρομολόγιο της Δυτικής Καραϊβικής περιλαμβάνουν συχνά το Cozumel ή το Playa del Carmen, το Μεξικό. Grand Cayman ; Key West , FL. η Δομινικανή Δημοκρατία · Ιαμαϊκή; Μπελίζε; Κόστα Ρίκα ; ή Roatan . Αν κοιτάξετε έναν χάρτη της Καραϊβικής, θα δείτε ότι, αφού οι λιμένες κλήσης απέχουν περισσότερο, περισσότερος χρόνος στη θάλασσα συνήθως εμπλέκεται σε μια κρουαζιέρα στη Δυτική Καραϊβική.

Έτσι, μπορείτε να έχετε περισσότερο χρόνο στο κρουαζιερόπλοιο και λιγότερο χρόνο στο λιμάνι ή στην παραλία.

Οι λιμένες της δυτικής Καραϊβικής είναι μερικές φορές στην ηπειρωτική χώρα (Μεξικό, Μπελίζ, Κόστα Ρίκα) ή σε μεγαλύτερα νησιά (Τζαμάικα, Δομινικανή Δημοκρατία). Ως εκ τούτου, οι επιλογές εκδρομών στην ξηρά είναι πιο ποικίλες δεδομένου ότι τα νησιά και η ηπειρωτική χώρα είναι πιο ποικίλες. Μπορείτε να εξερευνήσετε τα αρχαία ερείπια των Μάγια, να κάνετε πεζοπορία στα τροπικά δάση ή να κάνετε αναπνευστήρα ή καταδύσεις SCUBA σε μερικές αξέχαστες τοποθεσίες. Φυσικά, θα βρείτε ακόμα ευκαιρίες για ψώνια ή απλά να κάθεστε σε μια εκπληκτική παραλία που βλέπει το γαλάζιο γαλάζιο της Καραϊβικής. Πολλοί ταξιδιώτες αναγνωρίζουν την κολύμβηση με τα δελφίνια στο Cozumel ως μια αγαπημένη ακτοπλοϊκή εκδρομή στις κρουαζιέρες της δυτικής Καραϊβικής. Ένας δεύτερος είναι το σπήλαιο με σωλήνες στο Μπελίζε. Και, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξεχνούν την επίσκεψη στο Stingray City στο νησί Grand Cayman.

Εάν τώρα είστε σε πλήρη σύγχυση, αυτό είναι εντάξει! Η Θάλασσα της Καραϊβικής είναι ο ουρανός του ερασιτέχνη κρουαζιερόπλοιο - γαλάζιες θάλασσες, ηλιόλουστες παραλίες και ενδιαφέρουσες λιμάνι που γεμίζουν με ιστορία και συναρπαστικούς πολιτισμούς. Θα πάρετε όλα αυτά όποια κατεύθυνση θα κρουαζιέρα. Η Ανατολή και η Δύση είναι και οι δύο μεγάλες - και στη συνέχεια υπάρχει η Νότια Καραϊβική, αλλά αυτή είναι για μια άλλη μέρα!