Εκδηλώσεις του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Μάι στο Μέμφις 2017 και το 2018

Το MLK50 στο Μέμφις σηματοδοτεί το θάνατο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, νεώτερος πριν από πενήντα χρόνια

Η μέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είναι κρατική και ομοσπονδιακή αργία που παρατηρήθηκε την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου. Η γιορτή του μνημονεύει τη γέννηση του Dr. Martin Luther King, νεώτερου, του οποίου τα πραγματικά γενέθλια ήταν η 15η Ιανουαρίου 1929. Κατά τη διάρκεια μίας από τις επισκέψεις του στο Μέμφις, ο ηγέτης των πολιτικών δικαιωμάτων δολοφονήθηκε στο Lorraine Motel στις 4 Απριλίου 1968. στο Μουσείο Εθνικών Πολιτικών Δικαιωμάτων , μια εγκατάσταση που χτίστηκε γύρω από το Motel Lorraine, η οποία προβάλλει τους αγώνες και τους θριάμβους του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων της χώρας.

Ο Απρίλιος 2018 σηματοδοτεί την 50ή επέτειο από το θάνατο του Δρ King στο Μέμφις . Για να τιμήσει την ημέρα εκείνη, η πόλη θα θυμηθεί τον Δρ. Βασιλιά με μια σειρά εκδηλώσεων που αρχίζουν στις 18 Αυγούστου 2017 και κορυφώνονται στις 4 Απριλίου 2018. Εδώ είναι μερικές από τις προγραμματισμένες στιγμές:

MLK50 Σταματήστε το Συμπόσιο Ποίησης Mic & Slam

Στις 18 Αυγούστου και στις 19 Αυγούστου 2017, το Μουσείο φιλοξένησε μια διήμερη εκδήλωση με θέμα "Πού πηγαίνουμε από εδώ;" Ένα ελεύθερο συμπόσιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Αυγούστου με εργαστήρια ανοιχτά στο κοινό. Η εκδήλωση Slam του Σαββάτου χαρακτήρισε ποιητές που αγωνίστηκαν για μια ομάδα κριτών και πρόσθετες παραστάσεις.

Σειρά συναυλιών ψυχής MLK

Τον Σεπτέμβριο του 2017, το Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων φιλοξένησε πέντε Παρασκευές ελεύθερων εκδηλώσεων με μια μεγάλη ποικιλία μουσικής που κυμαίνονταν από την τζαζ στην ψυχή, καθώς και καλλιτέχνες ομιλίας, ομιλίες, φορτηγά τροφίμων και πολλά άλλα. Εδώ ήταν η σύνθεση:

Teach-In: Εκκλησιαστικά & Πολιτικά Δικαιώματα

29 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου 2017: Η διήμερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό ναό του Clayborn και στο Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων. Τόνισε τη συμβολή των εκκλησιών στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων και επικεντρώνεται επίσης στα σύγχρονα ζητήματα.

Η διδασκαλία περιελάμβανε κεντρικές διευθύνσεις από αναγνωρισμένους σε εθνικό επίπεδο κληρικούς και μελετητές, καθώς και κηρύγματα σε θέματα σύγχρονης φυλετικής και οικονομικής δικαιοσύνης.

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Ημέρα του νεώτερου

15 Ιανουαρίου 2018: Εθνική γιορτή για τον Δρ. Βασιλιά γιόρτασε στη χώρα.

MLK50: Πού πηγαίνουμε από εδώ;

2 Απριλίου και 3 Απριλίου 2018: Η πρώτη ημέρα αυτού του διήμερου συμποσίου καλύπτει νομικά ζητήματα με τους μελετητές και τους επαγγελματίες που συμμετέχουν. Η δεύτερη μέρα, η οποία φιλοξενείται από το Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων, θα παρουσιάσει ηγέτες, ιστορικούς και μελετητές που θα συζητήσουν τη φιλοσοφία και τις ιδέες του Δρ. Οι συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν.

Ένα βράδυ της ιστορίας

3 Απριλίου 2018: Μια δεξίωση για κοκτέιλ που θα χρησιμεύσει ως ευκαιρία να ακούσετε εικόνες και ήρωες του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων κινηματογραφιστών. Ελέγξτε για τους συμμετέχοντες πιο κοντά στο συμβάν.

Εορτασμός 50 χρόνων

4 Απριλίου 2018: Η τελευταία και μεγαλύτερη εκδήλωση της αναμνηστικής εκδήλωσης MLK50 θα τιμήσει τη ζωή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, νεώτερος, με αξιωματούχους, διασημότητες, μελετητές, εικονίδια κινήσεων και πολλά άλλα που θα ανακοινωθούν.

Ενημερώθηκε Οκτώβριος 2017