Γιορτάζοντας την Ημέρα Εργασίας στο Τορόντο

Γιορτάστε το τελευταίο μεγάλο Σαββατοκύριακο του καναδικού καλοκαιριού

Η Ημέρα Εργασίας είναι μία από τις εννέα επίσημες αργίες του Οντάριο. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί υπάλληλοι θα λάβουν την ανοικτή ημέρα με αμοιβή για διακοπές. Σημαίνει επίσης ότι πολλές επιχειρήσεις και γραφεία θα κλείσουν. Όλα τα καταστήματα LCBO θα κλείσουν, καθώς και όλα τα καταστήματα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Τορόντο. Το TTC λειτουργεί στο πρόγραμμα των διακοπών του για την Ημέρα Εργασίας και την Μετάβαση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα.

Η Ημέρα Εργασίας στο Τορόντο γιορτάζεται από διαφορετικές ομάδες με διάφορους τρόπους.

Για το εργατικό κίνημα, είναι μια ημέρα πολιτικής δράσης. Για τους φοιτητές, τους γονείς και το σχολικό προσωπικό, η Ημέρα Εργασίας είναι συχνά η τελευταία μέρα των διακοπών πριν έρθει η ώρα να επιστρέψουμε στο σχολείο. Και σχεδόν όλοι σκέφτονται την Ημέρα της Εργασίας ως σηματοδοτώντας το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου (αν και η φθινοπωρινή ισημερία δεν είναι για άλλες λίγες εβδομάδες).

Γιατί υπάρχει η Εργάσιμη Ημέρα

Περίεργος ως προς το νόημα της Ημέρας Εργασίας και γιατί το έχουμε; Όπως υποδηλώνει το όνομα, η Ημέρα Εργασίας στο Τορόντο ξεκίνησε ως μέρος του κινήματος των εργατικών δικαιωμάτων. Τον Μάρτιο του 1872, οι τοπικοί εκτυπωτές που ήθελαν να μειωθεί η εβδομάδα εργασίας τους σε 58 ώρες πήγαν σε απεργία για να ζητήσουν την αλλαγή. Άλλοι εργαζόμενοι υποστήριζαν τους εκτυπωτές, και τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ένα μεγάλο πλήθος ξεκινούσε στο Queen's Park. Μερικοί από τους ηγέτες των συνδικάτων φυλακίστηκαν, αλλά τελικά, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού John A. Macdonald ψήφισε το νόμο περί συνδικάτων, αποποινικοποιώντας τις συνδικαλιστικές δραστηριότητες. Η πρώτη παρέλαση των Ημερών της Ημέρας των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια τον Σεπτέμβριο του 1872 και η πορεία του Τορόντο έγινε ετήσια εκδήλωση.

Η Ημέρα Εργασίας έγινε εθνική εορτή στον Καναδά το 1894.

Η παρέλαση της Ημέρας Εργασίας του Τορόντο

Η ετήσια παρέλαση της Ημέρας Εργασίας πραγματοποιείται τη Δευτέρα το πρωί, ξεκινώντας από το Queen and the University. Οι ποδοσφαιριστές κατευθύνονται προς τα νοτιοδυτικά μέσω της πόλης (συχνά κατά μήκος της βασίλισσας και στη συνέχεια κάτω από το Dufferin) και η παρέλαση τελειώνει μέσα στο CNE γύρω στις 11 π.μ. Οι συμμετέχουσες συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλες ομάδες οργανώνονται μέσω του Συμβουλίου Εργασίας του Τορόντο και της Υόρκης.

Αν δεν έρχεστε σπίτι από το εξοχικό σπίτι ή παίρνετε τα παιδιά έτοιμα για σχολείο την Ημέρα της Εργασίας, υπάρχουν μερικά πράγματα να κάνετε στην πόλη ανάλογα με το τι είστε στη διάθεση για.

Για αρχάριους, η Ημέρα Εργασίας είναι πάντα η τελευταία μέρα της Καναδικής Εθνικής Έκθεσης, οπότε αν δεν έχετε εκμεταλλευτεί ακόμα την ετήσια εκδήλωση διασκέδασης, τώρα έχετε την ευκαιρία να το ελέγξετε πριν τερματιστεί για ένα ακόμη έτος. Επίσης, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Εργασίας, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καναδά μεταφέρει στον ουρανό πάνω από τη λίμνη Οντάριο, το οποίο πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν από το εκθεσιακό χώρο της Έκθεσης Place.

Σε μια πιο πρόσφατη παράδοση, οι Αργοναύτες του Τορόντο κατευθύνονται στο Στάδιο Ivor Wynne στο Χάμιλτον για να πάρουν τα Τίγρη-Γάτες Hamilton για την Classic Day της CFL (αν και το παιχνίδι δεν πραγματοποιήθηκε το 2011).

Δεν υπάρχει τίποτα για το δημόσιο πυροτεχνημάτων κατά το τελευταίο μακρύ Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού. Η μόνη εξαίρεση είναι η χώρα των Θαυμάτων του Καναδά στο Vaughan, η οποία συνήθως προσφέρει μια επίδειξη πυροτεχνημάτων της Ημέρας Εργασίας την Κυριακή του Σαββατοκύριακου της Ημέρας Εργασίας (για λεπτομέρειες, δείτε την ενότητα "Live Entertainment" της ιστοσελίδας). Τα πυροτεχνήματα αρχίζουν συνήθως γύρω στις 10 μ.μ., επιτρέποντας τις καιρικές συνθήκες.

Πολλά αξιοθέατα του Τορόντο παραμένουν ανοιχτά για την Ημέρα της Εργασίας, όπως το ζωολογικό κήπο του Τορόντο , το Κέντρο Επιστημών του Οντάριο, το Μουσείο Βασιλικού Οντάριο, το μουσείο Gardiner, το Μουσείο παπουτσιών Bata, το Casa Loma, το Hall of Fame του Χόκεϋ, το CN Tower και το Black Creek Pioneer Χωριό .

Η Εικαστική Πινακοθήκη του Οντάριο είναι κλειστή την Ημέρα της Εργασίας.