Απόδραση στην Πασαντένα

Πώς να περάσετε μια μέρα ή ένα Σαββατοκύριακο στην Pasadena

Το Pasadena είναι ίσως το πιο γνωστό για την ετήσια παρέλαση της Πρωτοχρονιάς και ως το σπίτι του Πανεπιστημίου Cal Tech. Φέρνει αέρα από την κομψότητα του πρώτου εικοστού αιώνα και φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες αρχιτεκτονικές στυλ τέχνης και χειροτεχνίας που θα βρείτε οπουδήποτε.

Μπορείτε να σχεδιάσετε το ταξίδι ημέρας Pasadena ή την απόδραση του Σαββατοκύριακου χρησιμοποιώντας τους παρακάτω πόρους.

Γιατί πρέπει να πάτε; Θα σας αρέσει η Pasadena;

Το Pasadena είναι ένα καλό σημείο απόδρασης εάν αγαπάτε την αρχιτεκτονική, την τέχνη ή τους δημόσιους κήπους.

Όσοι είναι τεχνικά περίεργοι μπορεί επίσης να το αρέσουν, αλλά πρέπει να σχεδιάσουν μπροστά για να αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Καλύτερος χρόνος να πάει

Το Pasadena μπορεί να είναι ζεστό το καλοκαίρι. Λόγω της θέσης του κοντά στους πρόποδες των βουνών, όπου ο αέρας τείνει να εγκατασταθεί, μπορεί να υποστεί κακή ποιότητα του αέρα οποιαδήποτε στιγμή.

Μην χάσετε

Αν έχετε μόνο μια μέρα στην Πασαντένα, θα βρείτε κάτι για όλους σχεδόν στο The Huntington Library and Gardens. Η ευρωπαϊκή και αμερικανική συλλογή έργων τέχνης περιλαμβάνει το The Blue Boy του Gainsborough, το πρωινό του Mary Cassatt στο κρεβάτι και το The Long Leg του Edward Hopper. Στη βιβλιοθήκη, μπορείτε να βρείτε μια επιστολή που γράφτηκε από τον Charles Dickens, ένα αντίγραφο της Αγίας Γραφής Gutenberg ή μια ειδική έκδοση των Πουλιών της Αμερικής του Audubon .

Οι κήποι του Huntington, πανέμορφοι όλο το χρόνο, ξεπερνούν τον εαυτό τους όταν ανθίζουν καμέλιες (αρχές Φεβρουαρίου). Θα βρείτε ακόμα έναν παιδικό κήπο διασκέδασης, όπου τα μικρά κανάλια μπορούν να τρέξουν και να διασκεδάσουν.

5 Περισσότερα σπουδαία πράγματα να κάνεις στην Πασαντένα

Τέχνη: Το κέντρο του Norton Simon Museum έχει μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης, αλλά είναι αρκετά μικρό που βλέπει ότι όλα δεν θα σας εξαντλήσουν.

Εστιάζοντας στην τέχνη από τα ασιατικά και τα νησιά του Ειρηνικού, το Μουσείο της Ασίας του Ειρηνικού είναι ένα από τα τέσσερα του είδους αυτού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Rose Flea Market: Κερδισμένη μία φορά το μήνα την Κυριακή, αυτό το 40χρονο γεγονός προσελκύει 2.500 πωλητές και έως 20.000 αγοραστές, δημιουργώντας μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα ακόμα κι αν δεν αγοράζετε κάτι.

Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής: Το Gamble House του Pasadena, σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Greene και Greene, είναι μια ομορφιά τέχνης και χειροτεχνίας που αρκεί για να κάνει έναν εραστή εραστή.

Το Santa Anita Park : Η σκηνή μερικών από τους πιο διάσημους αγώνες του θρυλικού αλεξιπτωτισμού του Seabiscuit, είναι ακόμα ένας πολυάσχολος τόπος σήμερα. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, μπορείτε να πάρετε μια περιήγηση με τραμ από τον αχυρώνα και τους χώρους το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής.

Τεχνικά περίεργο: Δεν υπάρχει τόσο πολύς για τους τεχνίτες που θα περίμενε κανείς στο σπίτι των Cal Tech και JPL, αλλά ένα ταξίδι στο κοντινό Παρατηρητήριο του Mt Wilson για να δεις τα τηλεσκόπια που έκαναν επανάσταση στην αστρονομία του εικοστού αιώνα αξίζει ένα ταξίδι. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο εργαστήριο Jet Propulsion, αλλά μόνο τις Δευτέρες και τις Τετάρτες. Πρέπει να προγραμματίσετε την εκδήλωση και να μιλήσετε με έναν εκπρόσωπο του Γραφείου Δημόσιων Υπηρεσιών, καλώντας το 818-354-9314 (δεν επιτρέπεται η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φωνητικού ταχυδρομείου).

Ετήσια γεγονότα

Ιανουάριος: Το Rose Parade και το Rose Bowl Game διεξάγονται την Πρωτοχρονιά (2 Ιανουαρίου όταν το πρώτο πέφτει την Κυριακή).

Καλοκαίρι: Το MUSE / IQUE διαθέτει μια σειρά υπαίθριων καλοκαιρινών συναυλιών που πολλοί χαρακτηρίζουν ως ένα μεγάλο, υπαίθριο πάρτι με μουσική.

Νοέμβριος: Το Σαββατοκύριακο Craftsman απαιτεί χρόνο για να γιορτάσει το κίνημα των Τεχνών και των Χειροτεχνιών και διαθέτει αρχιτεκτονικές περιηγήσεις που σας μεταφέρουν σε ακίνητα τα οποία διαφορετικά δεν είναι ανοιχτά στο κοινό

Νοέμβριος: Η περίεργη παρέλαση Doo Dah προερχόταν ως παρωδία της Rose Parade και έγινε γρήγορα μια παράδοση. Είναι ένα διασκεδαστικό πράγμα να παρακολουθήσετε, με ένα ζωντανό μάτσο των συμμετεχόντων. Τα πλήθη είναι αρκετά μικρά ώστε να μπορείτε να περπατήσετε μόλις λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει. Η ημερομηνία αλλάζει κάθε λίγα χρόνια και προτείνω να ελέγξετε την ιστοσελίδα σας για να μάθετε την τρέχουσα κατάσταση.

Συμβουλές για την επίσκεψη Pasadena

Που να μείνω

Ελέγξτε τον οδηγό διαμονής του Pasadena για συμβουλές και στρατηγικές για να βρείτε το σωστό μέρος για να μείνετε.

Πού βρίσκεται το Pasadena;

Το Pasadena βρίσκεται βόρεια του κέντρου του Λος Άντζελες. Μπορείτε να φτάσετε εκεί κατευθυνόμενος βόρεια στο I-110 (που γίνεται CA Hwy 110 βόρεια του κέντρου) ή από I-210, η οποία εκτείνεται ακριβώς βόρεια από το κέντρο της Pasadena.

Το Pasadena απέχει 140 μίλια από το Σαν Ντιέγκο, 112 μίλια από το Bakersfield και 385 μίλια από το Σαν Φρανσίσκο.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορείτε να πάρετε το ελαφρύ σιδηροδρομικό σύστημα Gold Line από το κέντρο του Λος Άντζελες, το οποίο συνδέεται με άλλα τμήματα του συστήματος μετρό του Λος Άντζελες. Ο σταθμός Memorial Park βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Παλιάς Πόλης της Πασαντένας. Η μετάβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μια καλή επιλογή εάν σκοπεύετε να μείνετε μέσα και γύρω από την περιοχή της Παλιάς Πόλης αλλά λιγότερο πρακτική εάν θέλετε να επισκεφθείτε το Gamble House, να περιηγηθείτε σε μερικές από τις γειτονιές ή να πάτε στο The Huntington.