Παρακολούθηση χελωνών στο Πουέρτο Ρίκο

Θα μπορούσατε να πείτε ότι οι χελώνες ήταν οι αρχικοί τουρίστες στο Πουέρτο Ρίκο (και σε μεγάλο μέρος της Καραϊβικής). Hawksbill, Leatherback και χελώνες Green Sea βρίσκονται συχνά στις παραλίες του ηπειρωτικού Πουέρτο Ρίκο και τα απομακρυσμένα νησιά του (γενικά από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο) και οι ντόπιοι φροντίζουν πολύ για να προστατεύσουν τους ερπετούς φίλους τους. Οι προσπάθειες διατήρησης προσπαθούν να παράσχουν στις χελώνες ασφαλή φωλιά, χωρίς κανένα σημάδι ανθρώπινης δραστηριότητας (ένα απλό αποτύπωμα, για παράδειγμα, θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τα νεογέννητα που προσπαθούν να το φτιάξουν από την ακτή στη θάλασσα).

Υπάρχουν τρία είδη χελωνών που απολαμβάνουν ιδιαίτερα την επίσκεψη στο Πουέρτο Ρίκο. Το Leatherback, το μεγαλύτερο από όλες τις ζωντανές χελώνες, μπορεί να μεγαλώσει μέχρι και τα πόδια επτά πόδια και μπορεί να ξεπεράσει ένα επιβλητικό βάρος 2.000 λίβρες. Απαιτούν σκοτεινούς, ήσυχους τόπους φωλεοποίησης και τείνουν να ευνοούν τις παραλίες του Culebra , ιδιαίτερα τις σχετικά απομονωμένες παραλίες Zoni, Resaca και Brava. Οι χελώνες της πράσινης θάλασσας είναι επίσης ένα κοινό θέαμα στο Culebra. Η μικρότερη χελώνα χαλίκια είναι κατά μέσο όρο 100-150 λίβρες και μήκος 25-35 ίντσες. Σημειώνεται για τα πολύχρωμα κοχύλια (σκούρο καφέ με κόκκινες, πορτοκαλί και μαύρες ράβδους), η χελώνα έχει ένα μόνιμο ιερό στο νησί Μόνια, δίπλα στη δυτική ακτή του νησιού. Μπορείτε επίσης να βρείτε τα τρία είδη που φωλιάζουν στις παραλίες της ηπειρωτικής χώρας. Ένα καλό μέρος για να τα εντοπίσετε είναι κατά μήκος του βορειοανατολικού οικολογικού διαδρόμου, ενός τμήματος ακτογραμμής του Ατλαντικού που εκτείνεται από το Luquillo στο Fajardo και περιλαμβάνει πολλά καταπληκτικά θέρετρα. Δεδομένου ότι οι θαλάσσιες χελώνες επιστρέφουν στην ίδια παραλία όπου γεννήθηκαν για να φωλιάζουν, οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις είναι συνηθισμένες. το πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι αυτές οι ίδιες παραλίες είναι επίσης δημοφιλείς στους τουρίστες.

Το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Πουέρτο Ρίκο καταβάλλει προσπάθειες διατήρησης στο νησί, αλλά δεν υπάρχει συντονισμένο πρόγραμμα στο νησί για όσους ενδιαφέρονται για την παρακολούθηση χελωνών με φιλικό προς το περιβάλλον και υπεύθυνο τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία που προσκαλούν τους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε αυτές για μια ειδική εκδρομή κατά τη διάρκεια της εποχής φωλιάσματος:

Πρέπει να είναι ένα απίστευτο θέαμα για να παρακολουθήσετε αυτά τα απαλά μεγαθήρια να σέρνουν κατά μήκος της ακτής μέχρι να βρει ένα σημείο που της αρέσει και να αρχίσει να σκάβει. Όταν ολοκληρωθεί η φωλιά, αρχίζει να βάζει τα αυγά της και οι εθελοντές μπορούν στη συνέχεια να συγκεντρωθούν γύρω της.

Τα αυγά μετριούνται και μετράται η μητέρα της φωλιάς πριν επιστρέψει στο νερό, αφού καλύψει τα ίχνη της στη φωλιά.

Οι χελώνες έχουν μια μακρά ιστορία στο Πουέρτο Ρίκο και οποιοσδήποτε από εσάς που ενδιαφέρεται για την παρακολούθηση της χελώνας πρέπει να το κάνει με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο που αφήνει όσο το δυνατόν μικρό αποτύπωμα. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να συνεργαστείτε με το Τμήμα Φυσικών Πόρων ή να κάνετε check in σε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία!