Επισκεφθείτε το θωρηκτό USS Wisconsin (BB 64) στο Norfolk της Βιρτζίνια

Καθώς κοιτάζετε ένα θωρηκτό, αισθάνεστε αμέσως τη δύναμή του. Τεράστια όπλα, ένα κομψό προφίλ και μια υπερκατασκευή γεμάτη με εξοπλισμό σηματοδοτούν ότι αυτό το πλοίο σημαίνει επιχείρηση. Τα θωρηκτά κυριάρχησαν στις θάλασσες από τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και χρησίμευαν με διακρίσεις στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σε όλη τη διαδρομή μέσω της Operation Desert Storm. Το USS Wisconsin (BB 64), το τρίτο των τεσσάρων θωρηκτών της Αϊόβα που πρόκειται να κατασκευαστούν, βρίσκεται σήμερα στο αξιόπιστο καθεστώς απενεργοποίησης στο Norfolk, Βιρτζίνια, ως μέρος του συγκροτήματος του μουσείου Nauticus.

Ιστορία του θωρηκτού USS Wisconsin

Το θωρηκτό USS Wisconsin τέθηκε σε λειτουργία το 1944, τρία χρόνια μετά την τοποθέτησή της στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανίας . Το USS Wisconsin υποστήριξε τις επιχειρήσεις στο Θέατρο του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου , κερδίζοντας πέντε αστέρια μάχης. Το θωρηκτό αποβλήθηκε το 1948. Το "Wisky" επανήλθε στη ζωή του το 1951 για να υπηρετήσει τον πόλεμο της Κορέας , κερδίζοντας ένα άλλο αστέρι μάχης κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης. Το USS Wisconsin πέρασε σχεδόν 30 χρόνια σε σφαίρες πριν να επισκευαστεί και να επανενεργοποιηθεί το 1988. Το USS Wisconsin υπηρέτησε στις Operations Desert Shield και στην Desert Storm, διατηρώντας σημαντική παρουσία στον Περσικό Κόλπο παρέχοντας κριτική υποστήριξη στις δυνάμεις που αφορούσαν την απελευθέρωση του Κουβέιτ και κερδίστε ένα σχόλιο της μονάδας του Ναυτικού. Το ισχυρό θωρηκτό αποδείχθηκε υπερβολικά δαπανηρό για να διατηρηθεί ενάντια στις περικοπές του προϋπολογισμού του πολέμου μετά το Κόλπο και το USS Wisconsin εγκαταλείφθηκε για άλλη μια φορά το 1991.

Αφού πέρασε αρκετά χρόνια στο ναυπηγείο της Φιλαδέλφειας, το θωρηκτό μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Ναυτικό του Norfolk το 1996 και στον ναυτικό λίγο αργότερα, ευχαριστώντας σε μεγάλο βαθμό τους βετεράνους που εξυπηρετούσαν και τους ανθρώπους που ανέπτυξαν την έννοια του ναυτικού μουσείου παγκόσμιας κλάσης στο Νόρφολκ. Το "Wisky" είναι εισηγμένο στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων και ανήκει και λειτουργεί από την πόλη του Norfolk της Βιρτζίνια.

Ταξιδεύοντας στο θωρηκτό USS Wisconsin στο Nauticus

Για να δείτε το θωρηκτό, θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς το Nauticus on Waterside Drive στο Norfolk της Βιρτζίνια. Αυτό το ναυτικό μουσείο περιλαμβάνει χειροποίητα εκθέματα που καλύπτουν την περίοδο από τα τέλη του 1800 μέχρι σήμερα. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα πλοίο, να βοηθήσετε να αποκαλύψετε τα ερείπια της Εποχής Πολιτικού Πολέμου USS Monitor με ένα βραχίονα ρομπότ και να εξοικειωθείτε με τα θαλάσσια πλάσματα της περιοχής Hampton Roads. Ειδικά εκθέματα που επικεντρώνονται σε ναυτικά θέματα και θωρηκτά προσθέτουν στην εμπειρία του Ναυτικού.

Μπορείτε να κάνετε μια ξενάγηση σε δύο επίπεδα του πλοίου, συμπεριλαμβανομένου του κύριου καταστρώματος, του χώρου αποσκευών των αξιωματικών, της μαγειρείου, του καταστρώματος, του παρεκκλησίου και του ναυτικού. Οι εργαζόμενοι είναι διαθέσιμοι για να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε σχετικά με το θωρηκτό.

Αν θέλετε να δείτε τις γέφυρες του πλοίου, την κρεβατοκάμαρα του καπετάνιου, την αίθουσα κρατουμένων του Admiral και το κέντρο καταπολέμησης της μάχης, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα χρυσό εισιτήριο, το οποίο περιλαμβάνει μια ξεναγό των χώρων αυτών. Η περιήγησή σας θα σας μεταφέρει πάνω και κάτω σε σκάλες (στενές μεταλλικές κλίμακες) και σε στενές περιοχές του πλοίου. δεν υπάρχει ανελκυστήρας. Εάν είστε φυσικά σε θέση να πάρετε αυτή την περιοδεία, θα το βρείτε αρκετά ενδιαφέρον, καθώς θα δείτε τα μέρη όπου οι αποφάσεις μάχης έγιναν κατά τη διάρκεια της μάχης.

Ειδικές ξεναγήσεις, οι οποίες κοστίζουν επιπλέον, προσφέρονται δύο φορές την ημέρα στις καθημερινές και μία φορά τις ημέρες του Σαββατοκύριακου. Μια από αυτές τις εκδρομές θα σας μεταφέρει στους χώρους που περιλαμβάνονται στο εισιτήριο Gold. Το άλλο σας πηγαίνει στο μηχανοστάσιο.

Η μαζική υπερκατασκευή του USS Wisconsin και τα όπλα των 16 ιντσών, τα οποία έριξαν κοχύλια που ζυγίζουν 2.700 λίβρες το καθένα, κυριαρχούν στο κύριο κατάστρωμα. Οι πυργίσκοι του πυροβόλου όπλου θα μπορούσαν να περιστρέφονται έτσι ώστε και τα εννέα όπλα να μπορούν να πυροδοτούν ένα πλήρες πλάτος, με εύρος έως 23 ναυτικά μίλια.

Καθώς βρίσκεστε σε αυτό το σχολαστικά διατηρημένο teak deck, θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι αυτό το πλοίο των 887 ποδιών στεγάζει περίπου δύο χιλιάδες ναυτικούς, όλοι εκπαιδευμένοι να συνεργαστούν για να επιτύχουν έναν κοινό στόχο. Μερικές φορές μακριά από το σπίτι για μήνες, οι ναυτικοί είχαν «πικνίκ στην παραλία του χεριού» στην περιοχή προσγείωσης του ελικοπτέρου του βασικού καταστρώματος, αγωνίστηκαν σε αθλητικούς αγώνες ενάντια στα πληρώματα άλλων πλοίων και έσπευαν, προετοιμαζόταν και ασκούσε για εμπλοκή με εχθρικές δυνάμεις.

Σήμερα, οι αξιωματικοί και οι ναυτικοί που υπηρετούσαν στο Wisky πραγματοποιούν επανειλημμένες συναντήσεις στο Norfolk κάθε δύο χρόνια, ώστε να μοιράζονται αναμνήσεις, να ανταλλάσσουν ιστορίες για τη θάλασσα και να βλέπουν πάλι το αγαπημένο τους θωρηκτό.

Συμβουλές για την επίσκεψη του Nauticus και του θωρηκτού Wisconsin

Nauticus διεύθυνση και πληροφορίες επικοινωνίας

Ένας θαλάσσιος δρόμος

Norfolk, VA 23510

(757) 664-1000

Ιστοσελίδα του Ναυτικού του Wisconsin

Ο ναυτικός κλείνει την Ημέρα των Ευχαριστιών, την Παραμονή των Χριστουγέννων και την Ημέρα των Χριστουγέννων. Οι ώρες μπορεί να περιορίζονται σε άλλες αργίες. Καλέστε το μουσείο για περισσότερες πληροφορίες.