Εθνικό ηφαιστειακό μνημείο Newberry

Επισκεφθείτε τις εκτάσεις Lava Νότια του Bend, Όρεγκον

Το εθνικό ηφαιστειογενές μνημείο Newberry βρίσκεται νότια του Bend, στο Όρεγκον, στα όρια του εθνικού δάσους Deschutes. Σε μια περιοχή πλούσια με ενδιαφέρουσα γεωλογία, το τοπίο που βρίσκεται μέσα στο ηφαιστειακό μνημείο ξεχωρίζει. Η ροή της λάβα, οι κώνους κώνου, η σπηλιά και ο οψιανός χώρος συνδυάζονται με τις χαρακτηριστικές βορειοδυτικές λίμνες, ποτάμια, δάση και βουνά για να σχηματίσουν ένα μοναδικό και καταπληκτικό τοπίο από βράχο και πράσινο.

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες και γραφικές τοποθεσίες για να επισκεφτείτε το National Volcanic Monument του Newberry, έτσι προγραμματίζετε να περάσετε μια μέρα ή περισσότερο, αν μπορείτε. Εδώ είναι τα κυριότερα σημεία.

Κέντρο επισκεπτών γης του Lava

Βρίσκεται λίγο έξω από την εθνική οδό US 97 στο βόρειο άκρο του μνημείου, το πρόσφατα ανακαινισμένο κέντρο επισκεπτών Lava Lands προσφέρει ταινίες και εκθέματα με επίκεντρο τη γεωλογία της περιοχής. Από το κέντρο επισκεπτών, μπορείτε να δοκιμάσετε το ηφαιστειογενές τοπίο από πρώτο χέρι σε δύο σύντομες ερμηνευτικές πεζοπορίες. Το μονοπάτι των ψιθυριστών πεύκων, ένα βρόχο 1/3 μιλίων, περνά μέσα από το δάσος στην άκρη μιας ροής λάβας. Το Trail of Molten Lead σας οδηγεί κατευθείαν στη ροή της λάβας κατά μήκος 3/4-μιλίων από πλακόστρωτο μονοπάτι. Ένας δρόμος από το νότιο άκρο του σταθμού στάθμευσης επισκεπτών οδηγεί στην περιοχή χρήσης Benham Falls ημέρα, όπου ένα σύντομο μονοπάτι θα σας οδηγήσει στις πτώσεις.

Λάβα Μπουτέ

Κάντε μια σύντομη διαδρομή βόρεια από το πάρκο Lava Lands Visitor Center για να εξερευνήσετε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του Newberry Volcanic National Monument, το Lava Butte, έναν κοντινό κώνο.

Στην κορυφή, θα απολαύσετε εκπληκτικές προβολές 360 μοιρών που περιλαμβάνουν τις ροές λάβας καθώς και το Mount Bachelor και τις κοντινές κορυφές του Cascade Mountain. Θα δείτε επίσης αρκετούς άλλους κώνους κηλίδας και ελαφρόπετρα διάσπαρτοι σε όλη τη γη. Ένα σύντομο ίχνος κυκλώνει το χείλος του κρατήρα, περνώντας από τον πύργο εργασίας της Lava Butte.

Σπήλαιο της Λάβα

Για μια ασυνήθιστη περιπέτεια, μπορείτε να περάσετε κάτω από το υπόγειο με το μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου μήκους του ποταμού Λάβα, το οποίο σχηματίστηκε από ένα σωλήνα λάβα χωρίς καπάκι. Κατά μήκος του δρόμου, θα περάσετε κάτω από τον αυτοκινητόδρομο 97 και θα δείτε εντυπωσιακούς βράχους. Φροντίστε να φορέσετε κατάλληλα υποδήματα πεζοπορίας και ζεστά ρούχα (η θερμοκρασία του σπηλαίου παραμένει στα 40 F όλο το χρόνο). Τα φανάρια είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση στην είσοδο του σπηλαίου.

Δάσος του Λάβα

Ο μαύρος βράχος της λάβα, τα δαιδαλώδη δέντρα και το λαμπερό πράσινο φύλλωμα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα εντελώς δροσερό, αν και κάπως τρομακτικό, τοπίο στο Lava Cast Forest. Τι είναι το δάσος από λάβα; Ένας χυτός λάβα, ή ένα καλούπι δέντρου, σχηματίζεται όταν η λάβα ρέει γύρω από έναν κορμό δέντρου και στερεοποιείται. Το δέντρο καίει μακριά. Το Lava Cast Forest παίρνει το όνομά του λόγω της αφθονίας τέτοιων καλουπιών δέντρων που υπάρχουν σε αυτή τη θέση. Ένα ερμηνευτικό ίχνος μήκους ενός μιλίου περνάει μέσα από το δάσος Cast Lava. Θα δείτε καλούπια δέντρων σε διάφορες καταστάσεις - οριζόντια, κάθετη και σε ομάδες. Το Lava Cast Forest φθάνεται μέσω περίπου 9 μιλίων από την οδό δασικής υπηρεσίας. Η διαδρομή είναι γραφική και σε καλή κατάσταση, αλλά δεν θα μπορείτε να ταξιδέψετε στις ταχύτητες των αυτοκινητόδρομων, οπότε φροντίστε να διανείμετε περίπου μισή ώρα για ταξίδια σε κάθε διαδρομή από την εθνική οδό 97.

Μεγάλη ροή των ομφαλών

Το μονοπάτι ενός χιλιομέτρου μέσω του οψιδιανού και της περιοχής ελαφρόπετρας στο Big Obsidian Flow έχει μια σειρά ερμηνευτικών πινακίδων που σας επιτρέπουν να μάθετε για την ιστορία της ροής. Ένα ενδιαφέρον γεγονός: Το 1964, ο αστροναύτης R. Walter Cunningham εξέτασε την κινητικότητα ενός φεγγαριού στο Big Obsidian Flow.

Για όσους αναζητούν μια πιο αυστηρή εμπειρία πεζοπορίας, υπάρχουν πολλά άλλα γραφικά μονοπάτια στο National Volcanic Monument του Newberry, όπως:

Άλλες εγκαταστάσεις επισκεπτών με το εθνικό ηφαιστειογενές μνημείο του Newberry περιλαμβάνουν: