Τρία Μίλι Νησί

Ιστοσελίδα του Χειρότερου Πυρηνικού Ατυχήματος της Αμερικής

Στις 28 Μαρτίου 1979, η Αμερική βίωσε το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα - μερική κατάρρευση του πυρήνα του αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό Three Mile Island κοντά στο Middletown της Πενσυλβανίας. Κατά τη διάρκεια της έντονης εβδομάδας που ακολούθησε, οι σκανδαλώδεις εκθέσεις και οι συγκρουόμενες πληροφορίες οδήγησαν στον πανικό, και περισσότεροι από εκατό χιλιάδες κάτοικοι, κυρίως παιδιά και έγκυες, εγκατέλειψαν την περιοχή.

Αντίκτυπος της καταστροφής του νησιού Τρία Μίλι

Ένας συνδυασμός αποτυχίας εξοπλισμού, ανθρώπινου λάθους και κακής τύχης, το πυρηνικό ατύχημα στο νησί Three Mile Island έπληξε το έθνος και άλλαξε μόνιμα την πυρηνική βιομηχανία στην Αμερική.

Παρόλο που δεν οδήγησε σε άμεσους θανάτους ή τραυματισμούς σε εργοστάσια ή μέλη της κοντινής κοινότητας, το ατύχημα του TMI είχε καταστροφικό αντίκτυπο στην βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας - η Επιτροπή Ρυθμιστικών Πυρηνικών δεν επανεξέτασε αίτηση για την κατασκευή νέου πυρηνικού σταθμού τις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε. Προκάλεσε επίσης σαρωτικές αλλαγές που αφορούσαν σχεδιασμό αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, κατάρτιση χειριστών αντιδραστήρων, μηχανική ανθρώπινων παραγόντων, προστασία από την ακτινοβολία και πολλούς άλλους τομείς δραστηριοτήτων πυρηνικών σταθμών.

Επιπτώσεις στην υγεία του νησιού τριών μιλίων

Διάφορες μελέτες για τις επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης του 2002 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, κατέδειξαν ότι η μέση δόση ακτινοβολίας σε άτομα κοντά στο νησί Three Mile Island κατά τη στιγμή της κατάρρευσης ήταν περίπου 1 millirem - πολύ μικρότερη από το μέσο ετήσιο φυσικό υπόβαθρο δόση για τους κατοίκους της κεντρικής περιοχής της Πενσυλβάνια. Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, δεν υπήρξε σημαντική αύξηση των θανάτων από καρκίνο στους κατοίκους που ζουν κοντά στην περιοχή του Three Mile Island. Μια νέα ανάλυση στατιστικών για την υγεία στην περιοχή που διεξήχθη από το Πρόγραμμα Ακτινοβολίας και Δημόσιας Υγείας, ωστόσο, διαπίστωσε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας για βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους αυξήθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια μετά το ατύχημα του Three Mile Island στο Dauphin και στις γύρω περιφέρειες .

Τρία Μίλι Νησί Σήμερα

Σήμερα, ο αντιδραστήρας TMI-2 σβήνεται και σβήνει οριστικά, με το σύστημα ψυκτικού του αντιδραστήρα στραγγισμένο, το ραδιενεργό ύδωρ απολυμασμένο και εξατμισμένο, τα ραδιενεργά απόβλητα μεταφέρονται εκτός χώρου σε κατάλληλο χώρο διάθεσης, καύσιμο του αντιδραστήρα και υπολείμματα πυρήνα που αποστέλλονται εκτός του χώρου σε μια μονάδα του Υπουργείου Ενέργειας, και το υπόλοιπο του χώρου που παρακολουθείται. Αρχικά, υπήρξε η συζήτηση για τη Μονάδα 2 παροπλισμού όταν λήγει η άδεια χρήσης τον Απρίλιο του 2014, αλλά τα σχέδια που υποβλήθηκαν το 2013 από την FirstEnergy, η οποία κατέχει τη Μονάδα 1, τώρα καλούν "να αποσυναρμολογήσει τη Μονάδα 2 μαζί με την λειτουργική Μονάδα 1 όταν λήξει η άδεια το 2034. " Ο παροπλισμός θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο δέκα ετών, με πλήρη αποκατάσταση της περιοχής έως το 2054 - 75 έτη μετά το ατύχημα.