Γιορτές και εκδηλώσεις του Βανκούβερ Ντιουάλι

Γιορτάζοντας Diwali στο Βανκούβερ, BC

Κάθε πτώση (από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου), το Βανκούβερ γιορτάζει το Diwali, το Φεστιβάλ Φωτισμού.

Το Diwali είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Ινδία και γιορτάζεται παγκοσμίως από τους Ινδουιστές, τους Sikhs και τους Jains. Κάθε ημέρα του φεστιβάλ έχει ένα διαφορετικό "θέμα", ενώ το φεστιβάλ ως σύνολο είναι μια γιορτή της ζωής, της καλοσύνης και της απόλαυσης. Οι εορτασμοί του Βανκούβερ Diwali είναι ζεστοί και φιλόξενοι. όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στο πάρτι!

Γιορτές και εκδηλώσεις του Βανκούβερ Ντιουάλι

Η μεγαλύτερη γιορτή του Βανκούβερ Ντιουάλι είναι το ετήσιο φεστιβάλ του Βανκούβερ που γιορτάζει το Diwali (VCDF), το οποίο διοργανώνεται από την Diwali Celebration Society. Ξεκίνησε το 2004, το VCDF είναι ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ που γιορτάζει τη Diwali καθώς και τις καλλιτεχνικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Νότιας Ασίας. Το 2016 VCDF τρέχει από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2016 και περιλαμβάνει ζωντανές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης, εργαστήρια και το κύριο γεγονός τους, το Diwali Downtown.

Όπως και πέρυσι , θα υπάρξουν δύο τεράστιες εκδηλώσεις στο κέντρο του Diwali το 2016: το Diwali Downtown Vancouver και το Downtown Downtown Surrey.

Το Diwali Downtown Vancouver, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου , είναι το μεγαλύτερο κόμμα Diwali του Βανκούβερ. Πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Κέντρο Roundhouse στο Yaletown , το Downtown Diwali προσελκύει χιλιάδες και διαθέτει πολλαπλές ζωντανές εμφανίσεις στο κύριο σκηνικό του, καθώς και τρόφιμα και βιοτεχνίες. Η εκδήλωση είναι δωρεάν , αν και οι δωρεές είναι ευπρόσδεκτες.

Το Diwali Downtown στο Surrey το Σάββατο 5 Νοεμβρίου πραγματοποιείται έξω από το Δημαρχείο του Surrey.

Αυτή η τεράστια ελεύθερη γιορτή περιλαμβάνει μουσικές και χορευτικές παραστάσεις και ένα ινδικό παζάρι που διαθέτει ιταλικές βιοτεχνίες και τρόφιμα.

Diwali εργαστήρια στα κοινοτικά κέντρα του Βανκούβερ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων VCDF και Vancouver Diwali, τα τρία κοινοτικά κέντρα του Βανκούβερ θα φιλοξενήσουν εργαστήρια Diwali όλων των ηλικιών, τα οποία περιλαμβάνουν μαθήματα ζωγραφικής diya, περιτύλιξη sari, mehndi χέρι τατουάζ και χορό Bollywood.

Για να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τα εργαστήρια, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Vancouver Diwali Events.

Γιορτάζοντας το Diwali στην αγορά Μικρής Ινδίας / Πουντζάμπι του Βανκούβερ

Σε αντίθεση με την ετήσια παρέλαση του Βανκούβερ Βαϊσάχ , οι εκδηλώσεις του Βανκούβερ Ντιβάλι δεν λαμβάνουν χώρα στη Μικρή Ινδία του Βανκούβερ (Αγορά Πουντζάμπι) . Ωστόσο, εξακολουθεί να αξίζει ένα ταξίδι στη Μικρή Ινδία - την καρδιά της Ινδοκαναδικής κοινότητας του Βανκούβερ - για να αγοράσετε τα απαραίτητα για Diwali: τα καταστήματα εκεί έχουν τα πάντα, από diyas, rangolis και αυθεντικά saris έως ινδικά είδη παντοπωλείου, μόδας και κοσμήματος.